Death Valley Nationalpark

Yndige forårsblomster og smukke ørkenlandskaber i Death Valley

Temperaturen står og svinger omkring de 47 grader det meste af juli måned, og dermed lever den nordligste del af Californiens Mojave-ørken i den grad op til sit navn: Death Valley – eller ”Dødens dal”. Månelandskabet nordvest for Las Vegas er et fascinerende stykke natur, der er mest gæstfrit i marts og april, hvor temperaturen stadig er moderat, og mange af parkens i alt 900 forskellige arter af ørkenplanter blomstrer. I bør afsætte en hel dag til at opleve Death Valleys unikke natur, men hold jer i skyggen midt på dagen i juli og august.

Inspiration

Under havoverfladen og enestående udsigtspunkter

Dele af Death Valley ligger under havets overflade, hvor Badwater Basin med sine 86 meter under havets overflade er USA’s laveste punkt. Stå midt ude i ingenting og kig dig omkring. Store klipper rundt om dig tårner sig op, og du bliver klar over, hvor lavt du egentligt står, mens du går rundt i det snehvide landskab – der egentlig er salt fra udtørrede vandområder. Gør dig også den tjeneste at stoppe ved de mange udsigtspunkter i Death Valley, fx ved Dante’s View og Zabriske Point føler du dig hensat til en anden planet, når du ser ud over det besynderlige landskab i Death Valley.

SPECIELT OMKRING DEATH VALLEY

Det er ikke for sjov, at USA næststørste nationalpark Death Valley hedder ”Dødens Dal”. Mange nybyggere, guldgravere og andre lykkeriddere har endt deres dage i Death Valley i en kombination af ukendskab til området og de ekstreme klimatiske forhold. I dag slipper de fleste levende fra et besøg i Death Valley, men sørg alligevel for godt med vand med i bilen og fyld tanken op, inden du kører gennem Death Valley. Desuden bør du ikke lade aircondition-anlægget køre på fuld styrke, da de høje temperaturer kan overbelaste bilens teknik og medføre motorstop. Flere biludlejningsselskaber forlanger ligefrem, at uheldige bilister selv betaler for bjærgningen, hvis de får motorstop i Death Valley.


"Hæld 1-2 liter vand ned over jer, inden I går en tur på saltsletten ved Badwater Basin og Devils Golf Course, så undgår I at få hedeslag og være knastøre efter 10 minutter."

- Maria, USA-rejsespecialist i Odense


Kort

Vis på kort