Sequoia Nationalpark

Oplev gigantiske sequoia-kæmper

Kæmpe store træer i det østlige Californien. Faktisk verdens største træer målt i massefylde. Sequoia Nationalpark er opkaldt efter parkens hovedattraktion, sequoia-træer, der står som lodrette søjler op i himlen. Tre timer syd for Yosemite ligger Sequoia Nationalpark med masser af naturoplevelser. Størstedelen af parken kan kun nås på gåture eller hesteryg, men ved at køre ad Generals Highway får du en god fornemmelse af nationalparken. Kør igennem, gå igennem og stå ved siden af de gigantiske kæmpetræer.

Sequoias kæmpe – General Sherman

Den mest berømte af kæmpetræerne er General Sherman med en omkreds på 31 meter, 84 meters højde, en vægt på ca. 1.200 tons - alt i alt 1.500 kubikmeter træ(!). Træet slog sine første rødder for 2.100 år siden. Du har ingen idé om, hvor stort General Sherman er, før du selv står for foden af det og kigger lige op i luften, mens du prøver at holde rundt om stammen. Udforsk og oplev Sequoia-træsortens store rødder på væltede træer, gå igennem udskæringer – eller kør igennem et træ. Ved Tunnel Log kan I pynte fotoalbummet med et billede af, at familien kører igennem et af kæmpetræerne. Fortsæt ud ad samme vej til Crescent Meadow – en fantastisk, flot eng, hvor der tidligt på sommeren er gode chancer for at se bjørne.

Inspiration

Generals Highway – livsnerven gennem Sequoia NationalPark

Hold fast i rattet - Generals Highway er livsnerven i Sequoia Nationalpark, men vejen er snoet, stejl og smal at køre på. Køretøjer over 6,7 meter (22 feet) er ikke anbefalede at køre i. Kør på den 90 kilometer lange naturskønne vej og se kæmpetræerne tårne op i luften langs ruten. Snyd ikke dig selv for et stop ved Tunnel Rock og Hospital Rock – kæmpe sten, du kan klatre på og gå under. På Giant Forest Museum kan du lære mere om Sequoia-træsorten og nationalparken.

Bemærk: Fra byen Visalia har du mulighed for at lade bilen stå og tage en shuttle-bus til Sequoia. Inde i parken kører shuttle-busser rundt til de mange oplevelser.

Kort

Vis på kort