Highway 190 gennem Death Valley i Californien

Vejen til nationalparkens ekstreme højdepunkter

"100 feet below sealevel" står der på skiltene, når I kører ad Highway 190 gennem Death Valley. Her på hovedvejen gennem den vilde nationalpark kommer du igennem et dybt fascinerende landskab med smukke klippeformationer, ørkenlandskaber og udtørrede saltsøer. Death Valley er det varmeste sted på kloden, og med en gennemsnitstemperatur på 47 grader i juli er det ikke sted, du kan holde ud at være ret længe, når solen står højt på himlen. Det er dog en køretur, du sent vil glemme.  

Death Valley er måske en af de mest ekstreme nationalparker i USA, men absolut den vej du skal tage, hvis du vil have en på opleveren, når kør-selv-ferien går til Californien i USA.

Inspiration

Death Valley fra øst til vest

Går turen mellem Las Vegas og nationalparker som Yosemite og Sequoia Nationalpark, så tag på en fascinerende rejse tværs gennem Death Valley ad Highway 190 og oplev et af USAs mest ekstreme landskaber. På den 131 kilometer lange rute vil I opdage et goldt månelandskab. Temperaturerne er ekstremt høje i sommermånederne, men ikke desto mindre imponerende. Tag turen tidligt på dagen eller om aftenen, så I ikke bliver stegt levende i de omkring 47 grader.

På trods af navnet og de høje temperaturer, så vokser forskellige arter af ørkenplanter i "Dødens dal". der dog nogle steder brydes af de godt 900 forskellige arter af ørkenplanter, som farvelægger området, når de blomstrer i marts og april.

Hold ind ved udsigtspunkterne. Prøv for eksempel Zabriskie Point og nyd udsigten ud over de lyse klipper, der ligger som bølger nærmest så langt øjet rækker.

Ekstremerne venter i Death valley

Stop ved Father Crowley Overlook og betragt et vidtstrakt lavalandskab med vulkanske cinder-kegler. Udforsk bølgende sandbanker, stop ved Salt Creek Trailhead og gå en tur på træstien, der snor sig langs den lavvandede bæk, og oplev de mange besynderlige landskaber ved udsigtspunkter som for eksempel Dante's View.

Der venter en verden af ekstremer i Death Valley, der absolut bør opleves mindst én gang på en rejse til USA.

Vil du opleve flere af de storslåede nationalparker i det vestlige USA? Se vores guide til USAs nationalparker

kort

Vis på kort