Highway 190, Death Valley i Californien

”100 Feet Below Sea Level”

... står der på skiltene, når I kører ad Highway 190 gennem Death Valley. En tur gennem et dybt fascinerende landskab med smukke klippeformationer, ørkenlandskaber og udtørrede saltsøer. Tag turen tidligt på dagen eller om aftenen, så I ikke bliver stegt levende. For der bliver nemlig rigtig varmt. Death Valley er det varmeste sted på kloden og med en gennemsnitstemeperatur på 47 grader i Juli er det ikke sted, man kan holde ud at være ret længe, når solen står højt på himlen. På trods navnet og de høje temperaturer, så vokser forskellige arter af ørkenplanter i "Dødens dal". Det er en af de mere ekstreme nationalparker i USA, men absolut en vej I skal tage, hvis I vil have en på opleveren, når kør-selv-ferien går til Californien i USA. 

inspiration

Death Valley fra øst til vest

Tag på en fascinerende rejse tværs gennem Death Valley ad Highway 190 og oplev et af USAs mest ekstreme landskaber. På den 131 kilometer lange rute vil I opdage et goldt månelandskab, der dog nogle steder brydes af de godt 900 forskellige arter af ørkenplanter, som farvelægger området, når de blomstrer i marts og april. Temperaturerne er ekstremt høje i sommermånederne, men ikke desto mindre imponerende. Hold ind ved udsigtspunkterne. Prøv for eksempel Zabriskie Point og nyd udsigten ud over de lyse klipper, der ligger som bølger nærmest så langt øjet rækker. 

Ekstremerne venter i Death valley

Stop ved Father Crowley Overlook og betragt et vidstrakt lavalandskab med vulkanske cinder-kegler. Udforsk bølgende sandbanker, stop ved Salt Creek Trailhead og gå en tur på træstien, der snor sig langs den lavvandede bæk, og oplev de mange besynderlige landskaber ved udsigtspunkter som for eksempel Dante's View. Der venter en verden af ekstremer i Death Valley, der absolut bør opleves mindst én gang på en rejse til USA. 

kort

Vis på kort

Oplev Californien og det vestlige USA - Skab din egen historie