Forks Tømmer-museum, Washington State

Et liv som Skovhugger

Træfældning er et velkendt fænomen i de store skove i det nordvestlige hjørne af USA, og et liv som skovhugger er en barsk omgang. Før år 1900 blev træfældningen primært foretaget af bosætterne, der skulle skabe sig et grundlag for en tilværelse i området. De fældede træer for at kunne dyrke jorden, så de kunne leve af deres afgrøder. Dengang brugte de håndværktøj og de store træer blev trukket af okser.

Omkring århundredeskiftet blev der oprette nogle camps, hvor skovhuggerne arbejdede, og der kom der gang i den kommercielle skovhugst/træfældning. Arbejdet med at fælde træer var farligt, vanskeligt og dårligt betalt, og de forhold mændene levede under i lejrene var primitive. En god del folk fra Forks deltog i arbejdet, og i 1970’erne var byen blevet en blomstrende tømmer-by, der fik den uofficielle titel ’Verden skovhugger-hovedstad’.

På byens tømmer-museum kan I blive klogere på historien om husmandsbrug, landbrug og skovhugst i dette (stadig) meget skovrige område af USA. Et interessant input, der passer perfekt ind i kulissen I kører i. Museet er, trods sine 2 etager, ikke så stort, entreen er næsten symbolsk, og en pause på ½ times tid, er hvad I skal bruge, for at opleve Forks Timber Museum.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige USA - Skab din egen historie