Golden Gate Bridge i San Francisco

San Francisco's vartegn

Golden Gate Bridge har samme betydning for San Francisco, som Frihedsgudinden har for New York. Byens vartegn som stod færdig i 1937, spænder imponerende 2.737 meter over udmundingen af San Francisco-bugten i Stillehavet og den ikoniske rødbrune bro er en del af U.S. Highway 101. Jeres besøg er ikke fuldendt, før I har været en tur over hængebroen - enten til fods, på cykel eller i bil. Særligt en slentretur over den gyldne bro, giver jer den smukkeste udsigt ind over San Francisco Downtown - og i klart vejr kan I også skue ud til bugtens to andre broer; Oakland Bay Bridge og San Rafael Bridge.

James Bond (Roger Moore) kom til San Francisco i 1985, hvor han i "A View to a Kill", kæmper mod superskurken Max Zorin (Christopher Walken ) på Golden Gate Bridge.

Inspiration

Golden Gate Bridge på cykel

Intet er nemmere og sjovere end at opleve San Francisco og omegn på cykel - og på to hjul kan I opleve den imponerende hængebro fra en anderledes vinkel og nyde den fantastiske udsigt undervejs. I kan fx cykle hele vejen til Sausalito - en hyggelig by i Marin County på den anden side af San Francisco-bugten, og så tage færgen tilbage til San Francisco.

En overset attraktion

Har I mod på mere, kan I køre tilbage over broen og fortsætte videre til en af San Franciscos mere oversete attraktioner; nemlig Golden Gate Park, som kan sammenlignes med Central Park i New York. Parken rummer legepladser, klassiske karruseller, en japansk the-have og kæder af små, idylliske søer. San Franciscos botaniske have har også til huse i Golden Gate Park, hvor mere end 8000 varianter af planter vokser mellem havens åbne arealer. På varme dage bliver havens hyggelige græsarealer hyppigt brugt af besøgende til en afslappet picnic og børn kan soppe i den nærliggende andedam.

Praktisk information om Golden Gate Bridge
Bemærk, at det er gratis at køre over broen i bil i nordgående retning, mens det koster ca. 5 dollars at køre mod syd.


"Hos cykeludlejningsfirmaet Bay City Bike på Fisherman's Wharf kan I leje cykler med cykelhjelm og rutekort. cykelturene varer typisk 2-5 timer og henvender sig også til børnfamilier, der kan leje børnecykler og barnesæder"

- Birgitte, USA-rejsespecialist og Produktchef


Kort

Vis på kort