Joshua Tree Nationalpark

En ørkenpark i røde og gule nuancer

Nationalparken ligger et par timers kørsel øst for Los Angeles. Joshua Tree er en rigtig ørkenpark, som har fået sit navn fra de lave Joshua Trees, der stortrives i den det højtbeliggende ørkenområde. Det er en hårdfør palme i mange størrelser, som strækker sine arme op mod himlen. Parken byder på utallige flotte klippeformationer i røde og gule nuancer og små enklaver af kaktusser – samt naturligvis Joshua-palmer. Er du til klippeklatring og vandreture, er Joshua Tree også et perfekt valg.

Inspiration

Let tilgængelige vandreruter og udsigtspunkter

Du kan komme på et hav af korte og lange vandreture. Der er fx den korte tur på ca. halvanden kilometer, der fører dig gennem ”Hidden Valley”. En anden rute, der belønner dig med en flot natur i Joshua Tree, er rundturen til den menneskeskabte ”Barker Dam”. Endelig er der udsigtspunktet ”Keys View”, der ligger i halv kilometers højde. Her kan du se Coachella Valley og hvis det er klart vejr, ser du Mexico ude i horisonten.

Der er mange flere muligheder – fælles for dem alle er, at du skal huske drikkevand, solcreme og en kasket. Det er jo et ørkenområde og temperaturene kan blive ekstrem høje om sommeren.

Parken er også et af de mest populære steder for bjergklatring i USA, så du vil højst sandsynligt opleve flere mennesker, der klatrer rundt de underligste steder på parkens mange stejle klipper. Er det noget for dig?

De færreste danske turister bruger tid på Joshua Tree National Park. De fleste stiler målrettet mod Grand Canyon fra fx Los Angeles, men Joshua Tree ligger på vejen, så giv parken en chance – den vil med garanti blive en ekstra lille ”stor” oplevelse på din kør-selv-ferie i det vestlige USA.

Start dit besøg fra Josua Tree National Park Visitor, hvor du kan indhente praktisk information om området. Du finder den på Highway 62 i byen Joshua Tree, hvorefter du kan fortsætte via Park Blvd. Der fører dig ind i parken.

Kort

Vis på kort