Russiske Fort Ross

Ruslands sydlige koloni

Navnet Ross kommer af "Russer" og Fort Ross er noget så eksotisk som centrum for en tidligere russisk koloni og handelsstation i Californien. Frem til 1867 var Alaska en del af Rusland og russerne begyndte i begyndelsen af 1800-tallet at sende handels- og jagtekspeditioner ned langs den amerikanske vestkyst. Spaniernes koloni gik op til San Francisco, men nord for San Francisco var der ingen europæiske bosættelser.

I 1812 tog et russisk handelsselskab, på vegne af den russiske kejser, hævd på et større område nord for San Francisco og anlagde et fort som det naturlige centrum i den nye koloni. Udover fortet blev der etableret havne samt jordbrugsområder, der både gav mad til lokalebefolkningen samt sørgede for forsyninger til russerne i Alaska. Kolonien gav dog stort underskud og dens strategiske vigtighed blev også mindre med tiden. I 1841 valgte man at nedlægge fortet og sælge området til en lokal forretningsmand. Fortet og området omkring var i privat eje indtil 1903, hvor staten Californien købte området og omdannede til det museum.

I dag giver Fort Ross et unikt indblik i livet i begyndelsen af 1800-tallet fra sin beliggenhed ved Highway 1 med smuk udsigt til Stillehavet. Selv om det russiske kapel er en genopbygget kopi efter at det originale brændte, er der masser af originale detaljer og historier at opdage på Fort Ross.

Kort

Vis på kort

Oplev det vestlige USA - Skab din egen historie