Union Station i Denver

Denvers mest oplagte mødested

”Tickets” står stadig i en karakteristisk messingfarve, over de gamle billetluger i den store ankomsthal. Fra det store hvælvede loft hænger kuppellysekroner i samme farve og oplyser rummet, hvor folk sidder i hyggelige sofaer og borde. Nogle har taget deres laptops med, andre har besluttet sig for at mødes med en god ven eller en kæreste over en kop kaffe, nogle nyder at fordrive den sidste halve time inden afgang med et spil shuffleboard og ovre ved cocktailbaren sidder et par kollegaer og bearbejder arbejdsugen over en drink. Den smukke gamle togstation, Union Station er Downtown Denvers mest oplagte mødested.

Inspiration

Denvers port til resten af verden

I dag er det ikke længere i de historiske billetluger du køber dine billetter. Til gengæld er det her, du skal henvende dig, hvis sulten trænger sig på. Bygningen fungerer nemlig både som station, ”food court” og samlingssted for byens beboere og rejsende. Her finder du små charmerende butikker, saftige burgere, sprøde pizzaer, god kaffe og dejlige cocktails. Sæt dig til rette med lidt lækkert mad i de chesterfield-lignende sofaer, og mærk det historiske vingesus, når du betragter de gamle afgangstavler, der hænger som kunst på væggene og minder dig om, at dette sted engang var porten til verden fra Denver.

Tip top flot, mondænt og uformelt

Stationen åbnede i 1881 og var et vigtigt led i forbindelsen mellem Denver og resten af USA. Det var hovedstationen på den såkaldte ”Denver Pacific Railway”, som forbandt byen med den transkontinentale toglinje, der gik hele vejen fra Californien til Iowa. Du må ikke tage til Denver uden at besøge Union Station. Bygningen er uden tvivl en af byens stoltheder. Besøg stationen, når du er på opdagelse i Downtown. Spis frokosten her, eller hold et lille hvil. Selvom alt er tip top flot og mondænt, så er der en udpræget uformel stemning.


"Er du i Denver mellem maj og oktober, så husk, at der er Farmers Market hver lørdag fra 9 til 14 ude foran hovedindgangen. Smag en masse frugt og grønt og køb en snack eller to. Det er et godt sted at komme i snak med lokalbefolkningen."


Kort

Vis på kort