Walnut Canyon National Monument i Arizona

Tag en forhistorisk afstikker på Route 66

Hvis du befinder dig i nærheden af Flagstaff, Arizona, så er chancerne for, at du kører ad den legendariske Route 66 ganske store. Hvis det er tilfældet, så bør du tage en lille afstikker til Walnut Canyon på vejen mellem Flagstaff og Winona. Her får du nemlig, ud over en vandretur i den særligt smukke kløft, et spændende kig ind i livet blandt et fortidsfolk, der beboede kløftens klippesider.

 

Inspiration

Tæt på et forhistorisk folkefærd

I mellem år 600 og 1400 e.v.t var Walnut Canyon, Arizona hjem for et folkefærd kaldet Sinagua. Et navn, som er baseret på det spanske navn for området, "Sierra de sin Agua", som betyder " Bjerge uden vand".

Sinagua var et dygtigt og hårdtarbejdende folkefærd, som byggede huler i klippesiderne, dyrkede jorden rundt om kløftens kant og trivedes i området i 800 år, inden de rykkede videre.

I dag kan du se nogle af de fascinerende huler, som de bygge i klippealkoverne og få et unikt indblik i livet blandt dette forhistoriske folkefærd. 

to smukke  og overskuelige vandreture

Der er to gode og korte vandreruter, som du kan vælge at tage på en tur gennem kløften og forbi de arkæologiske fund. 

Island Trail er den asfalterede sti, der tager dig fra velkomstcentret ned i kløften til de fascinerende huler. Vær opmærksom på, at der er 240 trin op igen, når du har været på opdagelse i kløften. 

Rim Trail tager dig derimod på en ca halvtimes tur langs kløftens kant, gennem skov og med flotte udsigter over kløften. Her vil du også få mulighed for at se et par Sinagua-ruiner. 

Vi anbefaler, at du tager begge turene for at få hele oplevelsen af Walnut Canyon med på din kør-selv-ferie

Når du er i området, så kan vi anbefale, at du også besøger, Flagstaff, Jack Rabbit Trading Post og Oak Creek Canyon

Kort

Vis på kort