Atlantic Highway

Langs kysten mod Wales og Irland

Officielt hedder vejstrækningen A39, men den smukke og snoede vejstrækning langs vestkysten af Devon og Cornwall er bedre kendt som Atlantic Highway. Her er 114 kilometers vej fra Fraddon tæt på Newquay i syd til Barnstable mod nord.

I Devonshire mod nord går vejen langs kysten mellem marker og bugter fra Bude til Barnstable. Her er flotte syn over vandet mod Wales og Irland, og et besøg i fiskerbyen Clovelly og dens smalle brostensbelagte stræder er et must.

Nyd kystruten i Cornwall

I Cornwall mod syd løber vejen lidt inde i landet, men der er kun en kort køretur til fx den fantastiske Constantine Bay eller granitklipperne ved Bedruthan Steps. Langs kysten ligger smukke fiskerbyer som Port Isaac og Boscastle afbrudt af fantastiske strande, så der er mulighed for både at slappe af og nyde de gamle fiskersamfund. Mellem Port UIsaac og Boscastle ligger Tintangel Castle med den mytiske historie om King Arthur. Myten fortæller, at det var her King Arthur blev undfanget, og den bliver fastholdt i den fascinerende statue af kongen og hans sværd samt Merlins grotte.

Et surferparadis - mens de venter på den rigtige bølge

Undervejs langs Atlantic Highway vil I støde på surfersamfund, hvis beboere tiltrækkes af bølgerne langs bugten. Summerleaze Beach, Sandymouth Bay eller Newquay – alle steder kan I opleve frygtløse surfere, der venter på gode og store bølger, som de frygtløst kaster sig i.


"Du skal betale entré for at besøge Clovelly, der går til vedligehold af fiskerbyen. Til gengæld venter der masser af underholdning for både børn og voksne med et crafts center, sejlture i bugten og måske en afternoon tea. Gå også langs stranden til det lille vandfald, der plasker ned ad klippesiden"


Kort

Vis på kort