Marylebone & Regent’s Park i London

En tur langs kanalen

Nord for Oxford Street og Mayfair ligger området Marylebone, der er et af Londons mest eksklusive kvarterer. Marlybone er et yndet hjemsted for skuespillere, musikere og andre kendte med stjernestatus og penge. Området, der blev grundlagt i 1700-tallet, har Londons største koncentration af imponerende, gregorianske huse, og i den nordligste del af området, omkring Regent’s Park, er der tale om paladser. Marylebone er et smukt område i London, der også huser spændende attraktioner som London Zoo, Madame Tussauds voksmuseum, Planetarium og museet om Sherlock Holmes i Baker Street.

Fra Grand Junction Canal i Little Venice kan du følge gangstien langs Regent’s Canal hele vejen til Park Road, hvor den rammer Regent’s Park, og derefter løber langs parken helt op til Camden Lock. Turen er i alt ca. 4 km lang, men du kan vælge mellem at tage en af de smukke både hele eller dele af vejen, eller gå det seje træk til fods. Næsten ved enden af kanalen, over for London Zoo, ligger Primrose Hill, en smuk naturpark, som fortjener dit besøg, når du holder miniferie i London. Fra toppen har du en fantastisk udsigt over hele London – man kan sige, at det er en gratis og stillestående version af London Eye - et af Londons vartegn.

Regent’s Park & the hub

Regent’s Park indeholder plæner og haver, Londons største græsområde for sport med et bredt udbud af sportsgrene og aktiviteter, udendørs teatre, London Zoo samt et væld af caféer og restauranter. Området i den nordvestlige del af Regent’s Park er afsat til sport og kaldes The Hub. Her er anlagt et offentligt område til de lokale beboere, skoler og sportsklubber med faciliteter for stort set alle sportsgrene.

Bevæger du dig mod parkens sydøstlige arealer vil du opleve, at den ændrer karakter til en mere klassisk parkstil. Her finder du bl.a. Queen Mary’s Garden i ”The Inner Circle”, med et fantastisk blomsterflor om sommeren, en engelsk have samt et udendørs teater, Gå en tur i parken og hold øje med kulturprogrammet, der dagligt blandt andet byder på koncerter, dukketeater og meget mere. Parken, der sammen med Primrose Hill er én af Londons otte Royal Parks, blev grundlagt i 1812 af den berømte arkitekt John Nash (1752-1835).

en masse aktiviteter

Sidst, men bestemt ikke mindst, er det i Regent’s Park du finder London Zoo. Det er faktisk verdens ældste zoologiske forskningscenter. London Zoo har over 600 forskellige dyrearter og en masse specialudstillinger som fx B.U.G.S. (Biodiversity Underpinning Global Survival), der på pædagogisk vis belærer dig om de forskellige former for liv i de enkelte økosystemer på jorden, og deres betydning for global overlevelse.

Hvis nerverne tillader det, bør du også besøge den nok mest berømte del af museet, Rædselskabinettet, hvor du ville ønske, at voksfigurerne var bare lidt mindre naturtro. Her er de mest uhyggelige dele af forbrydelsens og straffens historie fremstillet i autentiske omgivelser. Endelig kan du tage den virtuelle tur gennem Londons historie fra den store brand i 1666 til 1960ernes Swinging London. I tilknytning til Madame Tussauds ligger et planetarium, hvor et storslået show fortæller dig om planeternes og solsystemets mysterier, og du kan se udstilling af planeter, satellitter og rumskibe.

En bid af Mellemøsten og Italien

I og omkring Edgware Road – i den østlige del af Marylebone – finder du den arabiske enklave i London. I folkemunde kaldes gaden ”Little Cairo”, ”Little Beirut” og mange andre navne. Du kan her finde et væld af mellemøstlige butikker, caféer og restauranter på din miniferie. Det er derfor ikke så underligt, at det er i 146 Park Road ikke langt derfra, at du finder Londons største moske – London Central Mosque.

Mod vest, kun få minutters gang fra Paddington Station, ligger Little Venice, der har fået sit navn efter den charmerende italienske stemning, der findes langs kanalerne i området. Her finder du en sand oase, der føles milevidt fra storbyen med et væld af caféer, pubber og restauranter både langs kanalerne og indrettet på pramme på selve kanalen, små ”landsbyer” af husbåde samt gallerier og butikker med brugskunst. Det er også herfra du kan tage båden eller gangstien til Camden Lock på din miniferie i London.

Kort

Vis på kort