Notting Hill & Kensington i London

Fra landbrugsland til eksklusive bydele

Rundt om den nordvestlige ende af Hyde Park ligger områderne Kensington, Notting Hill og Holland Park. Hele dette område var landbrugsland frem til midten af 1800-tallet, hvor det blev udstykket til beboelse. I er området yderst eksklusivt med fornemme forretninger og smukke parker. Det er fashionabelt, hyggeligt og& farverigt. Det er smukt! Notting Hill har gade efter gade af de såkaldte Terraces med victorianske byhuse. Her er et væld af restauranter, hyggelige caféer og smarte, eksklusive butikker med mode, boligudstyr og indretning samt boutiques med det sidste skrig til babyen.

Kensington er en meget stor bydel, som er delt ind i adskillige – ikke særlig veldefinerede – underdistrikter. Den mest almindelige opdeling er North Kensington (eller blot Kensington) og South Kensington. South Kensington, Knightsbridge og Chelsea hører sammen. Mens North Kensington er området lige vest for Hyde Park og omfatter udover Holland Park også Kensington Gardens.

Notting Hill

I 1950erne og -60erne kom de caribiske indvandrere til Notting Hill, og mange af dem bor her stadig. De har sat deres præg på mange ting, men den mest kendte er nok Notting Hill Carnival, som afholdes hvert år i sidste weekend af august. Det er en festlig begivenhed, som kun gør jeres tur til London endnu mere festlig. Hele Notting Hill omdannes til en farverig folkefest med optog, der står på døgnet rundt i 2 dage.

En anden stor attraktion i Notting Hill er Portobello Road Market. Det er et kæmpe gademarked, som siden 1837 har forsynet de lokale med var frugt og grønt. I dag er det meget mere end det, og kan inddeles i tre separate sektioner. I den sydlige ende finder du antikvitetsmarkedet, i midten sælges frugt og grønt samt nyt tøj, og i den nordligste ende sektionen for alting second-hand fra møbler til tøj og sko. Over det hele er der naturligvis også de sædvanlige boder med krimskrams, der findes på alle markeder i byen. Der er markedsstader hver dag, men vil du opleve stedet for fuld udblæsning, skal du komme om søndagen på dine storbyrejser til London.

Holland Park

Midt mellem Notting Hill og Kensington ligger bydelen Holland Park. Holland Park er, som de to andre bydele, et fashionabelt kvarter med beboelse og forretningsgader, såsom Kensington High Street. Selve parken Holland Park siges at være den mest romantiske park i London, fordi den, til forskel fra de andre, er mere lukket i sin beplantning. Holland minder anlægsmæssigt mest af alt om en botanisk have med flere haver i én.

I midten af parken ligger resterne af Holland House, der, da det blev bygget i 1605, var det fornemmeste palæ i London. Det blev ødelagt af et heftigt bombardement i 1940, og delvist nedrevet i 50erne. I dag fungerer ruinen som et smukt bagtæppe for udendørsteatret Holland Park Teatre/Opera Holland Park. I de endnu eksisterende sidebygninger til Holland House findes i dag så alsidige aktiviteter som vandrehjem, restaurant, det berømte Orangery, samt udstillinger i det gamle ishus (datidens svar på køleskab). Lige udenfor parken, i Holland Park Road 12, finder du Leighton House Museum. Leighton House blev bygget i slutningen af 1800-tallet af maleren Frederic Lord Leighton, og er nu omdannet til museum for både Leightons egne værker og andre kunstneres, men i høj grad også for huset selv.

Kensington

Kensingtons mest kendte attraktion er uden tvivl Kensington Palace. Det har været kongelig residens siden 1600-tallet, og var Prinsesse Dianas hjem fra hun blev prinsesse i 1981 til sin død i 1997. I dag deles slottet af flere af de kongelige: Duke & Duchess of Gloucester, Duke & Duchess of Kent, Prince & Princess Michael of Kent samt Zara Phillips (Prinsesse Annes datter) og Prins Harry. Men der er stadig plads til, at dele af slottet er åbent for offentligheden.

I Kensington High Street finder du til gengæld en af de bedst bevarede hemmeligheder i London. På toppen af det tidligere stormagasin Derry & Toms i nummer 99, 30 meter over gadeplan ligger Kensington Roof Gardens. Det er en 6000 m2 fuldstændig unik taghave fra 1930, der er inddelt i mindre haver med forskelligt tema; spansk, Tudor og skov. Der er som regel fri offentlig adgang, men da haven også udlejes til private arrangementer, kan den være lukket. I selve bygningen er der indrettet shoppingcenter.

Kort

Vis på kort