Fjordnorge i autocamper

13 dages kør-selv-forslag med autocamper i Fjordnorge

Oplev det bedste af Fjordnorge på denne 14-dages autocampertur, der tager jer gennem noget af den smukkeste og vildeste natur i verden. I vil opleve alt fra dramatiske fjelde og vejstrækninger til det ypperste af Norges fjordrige.

På denne tur vil I komme forbi Trollstigen, Geirangerfjorden, Gletsjeren Briksdalsbræen, Fjeldplateauet Hardangervidden, det smukke vandfald Vøringsvossen samt meget mere. Der er ingen tvivl om, at denne tur I autocamper er én, I sent vil glemme.

Turen egner sig til par og den naturelskende familie.

Bemærk, at turistvejen Trollstigen pt er lukket for op- og nedkørsel. Læs mere her

Fra 9.548 kr.
pr. person ved 4 personer i autocamper

Rejseperiode: 
Vi anbefaler maj-september

Startdag:
Daglig

Varighed:
13 dage/12 nætter

Længde:
1.300 km t/r Oslo

429 kg CO2 samlet for 4 person - mere om grønnere kør-selv-ferier


 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Oslo - Lillehammer (184 km)

Fra Sjælland og Fyn er der gode motorveje hele vejen til Oslo igennem Sverige, og turen tager ca. 7 timer fra København. Starter I tidligt, anbefaler vi at I laver et stop ved Akershus Slot og Fæstning eller ved Grænsefæstningen Fredriksten undervejs. Hvis I ønsker at undgå den lange køretur fra Danmark til Norge, kan I vælge at hoppe ombord på Oslobåden eller alternativt flyve til den norske hovedstad. 

Fra Jylland kan I tage færgen fra Hirtshals til Larvik med Colorline. Sejlturen tager ca. 4 timer, og fra Larvik til Oslo er der 130 km.

I starter dagen med at afhente jeres autocamper. Når I har fundet jer til rette i jeres nye hjem på hjul, anbefaler vi, at I kører direkte til det nærmeste supermarked for at proviantere.  

Herefter skal I blot følge rute E6 og sætte kursen nordpå. I skal forvente at det tager ca. 3 timer at køre fra Oslo til Lillehammer i en autocamper. 

Den første nat kan I tilbringe på Lillehammer camping, som ligger ud til søen Mjøsa i gåafstand til centrum.

Lillehammer - Åndalsnes (260 km)

I dag fortsætter I nordpå ad E6 og E136, og dagens køretur går mod Åndalsnes.Vælger I den direkte rute, skal I være opmærksomme på at turen tager ca. 3½ time. 

Alternativ kan I vælge at køre af Peer Gynt-vejen som fører jer igennem Gudbrandsdalen. Her skal I påregne et par timers ekstra kørsel (Peer Gynt-vejen er en sommervej der åbner, når sneen er borte).

Når I ankommer til området omkring Åndalsnes anbefaler vi, at I overnatter på Mjelva Camping som ligger mellem majestætiske bjerge i Romsdalen. Alternativt kan I overnatte på Åndalsnes Camping der ligger ca. 2 km, fra Åndalsnes Centrum. Vi anbefaler, I har 2 overnatninger i området. 

På den hele dag, I har til rådighed i Åndalsnes kan i fx gå en tur på Romsdalstrappen, som er en vandresti og en stentrappe, der fører jer op til udsigtspunktet Rampestreken 537 m.o.h. I skal være opmærksom på, at den sidste del af vandreturen er en smule hård.  

Åndalsnes - Geiranger (87 km)

Dagen har fokus på to af de største attraktioner i denne del af Norge: Den fantastiske vejstrækning, Trollstigen, og Geirangerfjorden.

Fra Åndalsnes kan I køre sydover ad vej 63. Husk at sætte god tid af til at køre den smukke strækning - selvom afstanden kun angives til 86 km. på jeres GPS, kan turen nemt tages flere timer. 

Når I har forceret den smukke bjergvej, Trollstigen, skal I huske at gøre et stop ved Gudbrandsjuvet, som er en dyb kløft med et flot vandfald.

Vi foreslår at I bruger de næste par dage ved Geirangerfjorden. Her kan I bo på en af de flottest beliggende campingpladser i hele Norge - Geiranger Camping

På den hele dag, I har til rådighed ved Geirangerfjorden, anbefaler vi at I udforsker de smukke vandfald og området til fods. Alternativt kan I tage en båd ud på fjorden eller blot slappe af på campingpladsen med en god bog og nyde de fantastiske panoramaer.

Geiranger - Oldedalen (106 km)

Denne dag står på flere flotte oplevelser i takt med at I bevæger jer sydover gennem fjordlandet. 

I sommermånederne bør I køre sydpå ad vej 63. På vejen til Oldedalen er det godt at indlægge et stop ved udsigtspunktet Dalsnibba med den spektakulære udsigtsplatform "Geiranger Skywalk". Efterfølgende skal I fortsætte ad vej 15 og rigsvej 60 til Oldedalen. 

Inden I ankommer til Oldedalen, kan I unde jer en fantastisk oplevelse ved Loen Skylift, hvor I vil få en storalået panoramaudsigt til Skåla og Lovatnet i øst, Jostedsalsbreen Nationalpark og Olden i syd og til Nordfjorden i vest.. 

Vi anbefaler, at I bruger 2 dage i området omkring Oldedalen og at I overnatter på Gryta camping, som ligger ud til den smukke fjord Oldevatnet. Campingpladsen ligger 10 km. fra gletsjeren Briksdalbreen.  

På den hele dag, I har ved Oldedalen anbefaler vi, at I besøger Gletsjeren Briksdalsbræen, der er en af de største gletsjer på det europæiske fastland. 
 

Oldedalen - Aurlandsfjord (210 km)

I dag skal I ud på en lidt længere køretur, og hvis I kører den direkte rute via E39 og vej 5, skal I sætte mindst 4-6 timer af til turen.

Ved landsbyen Fjærland kan I besøge Norsk Bremuseum, som er et prisvindende gletsjermuseum. Her kan I lære en masse om bl.a. gletsjere og klimaændringer.

Lægger I turen forbi Urnes Stavkirke, kan I opleve det, der regnes for at være den ældste tilbageværende stavkirke i Norge. 

I bør bruge et par dage omkring Flåm ved Aurlandsfjord, og bor I på Flåm camping, der ligger i gåafstand til togstationen, har  I et godt udgangspunkt for et par dgei området. I kan også køre lidt ud af byen og bo på Dyrdalgård camping, der ligger naturskønt ud til den unikke Nærøyfjord. 

Uanset jeres valg af overnatningssted, må I ikke snyde jer selv for en tur med Flåmsbanen, der er en af de mest ikoniske jernbaner i verden.

Aurlandsfjord - Kvanndal (99 km)

Turen i dag er en forholdsvis kort køretur på ca. 100 km., og I kører sydpå langs E16 for efterfølgende at fortsætte langs vej 13 til Kvanndal.

På vejen langs E16 kan I køre via Stalheimskleiva, som slynger sig langs fjeldsiden i 13 hårnålesving. Herfra har du udsigt over Sivlefossen og de mange vandfald i Stalheimsfossen. Vejen er en af de stejleste i Nordeuropa, så man bør tænke sig om, før man begiver sig ud på den smukke strækning. 

I kan også vælge at lave et stop i byen Voss - eller Vossevangen som den lille by officielt hedder - der er et friluftsmekka af de helt store. Uanset om I er til kajak, rafting, vandreture eller mountainbike, så er Voss stedet. I kan også vælge at tage gondolbanen som på 8½ minut tager jer op til 820 m.o.h., hvor I kan nyde en god frokost akkompagneret af en eminent udsigt.

Når I ankommer til Kvanndal/Hardangerfjorden anbefaler vi at I bruger 2-3 dage i området, så I har mulighed for at opleve den dejlig by Bergen. Vi anbefaler at I bor på Kvanndal Camping, der ligger smukt placeret ud til Hadangerfjorden. Hvis I ønsker at komme tættere på Bergen, kan I i stedet bo på Bergen camping park. Her anbefaler vi at I kører fra Voss til Bergen via Steindalsfossen langs rigsvej 7. Hvis I kører fra Flåm til Bergen er turen væsentligt længere. 

Kvanndal - Geilo (127 km)

Der er flere hovedveje "over fjeldet" mellem Hardangerfjorden og Oslo, og vi anbefaler Rigsvej 7, som via Hardangervidden og Hallingdal tager jer over det store fjeldområde, der skiller den vestlige og østlige del af Sydnorge.

Fra Kvanndal kører I mod øst hvor i efter ca. 20 km passere Hardangerbroen, som fører jer over Hardangerfjorden. På vej op fra fjorden til højfjeldet passerer I vandfaldet Vøringsfoss, og derefter kommer I op på højfjeldsplateauet Hardangervidden, som med sine åbne vidder giver jer en fornemmelse af at være meget langt fra civilisationen.

Når I ankommer til Geilo anbefaler vi, at I bor en nat på Geilo hytter og camping, der ligger godt placeret med tanke på jeres videre tur sydover mod Oslo. 

 

Hjemrejse Geilo - Olso - Danmark (220 km)

I dag går turen mod Oslo langs rigsvej 7. 

Læg gerne et stop ind ved Torpo Stavkirke. Der er kun 28 stavkirker tilbage i Norge, og da de fleste blev bygget tilbage i 1100-tallet, er denne blandt de ældste eksisterende træbygninger i verden.

Vær opmærksom på at turen tager ca. 3½ time i en autocamper fra Geilo til Oslo, så det er en god ide at komme af sted fra morgenstunden, så I har god tid til at aflevere jeres autocamper igen i Oslo.  

Når I har afleveret jeres hjem på hjul, kan I afslutte jeres autocampertur med en overnatning på hotel inden hjemrejsen. Alternativt kan I køre retur til Danmark i egen bil ad motorvejen gennem Sverige. Hvis I ankom fra Jylland, anbefaler vi, I tager færgen retur fra Larvik til Hirtshals med Colorline (sejltid ca. 4 timer). 

Kort

Vis på kort

Galleri

Generelt

Fra 9.548 kr. pr. person ved 4 personer i autocamper

 

Prisen inkluderer

 • 14 dage Autocamperleje - Oslo-Oslo
 • Ubegrænset kørsel
 • Skatter
 • Klargøringsgebyr
 • Standardforsikring for autocamper

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring
 • Selvrisiko reduktion
 • Sengelinned og håndklæder
 • Køkkenudstyr
 • Babysæde/børnesæde
 • Overnatninger på campingpladser
 • Camping gas
 • Brændstof
 • Vejafgifter, broer og og færger
 • Udflugter og entrébilletter

Om rejsen

2 nætter ved Lillehammer
2 nætter ved Åndalsnes
2 nætter ved Geiranger
2 nætter ved Oldedalen
2 nætter ved Aurlandsfjord
1 nat ved Kvanndal
1 nat ved Geilo

Bemærk, du skal selv finde campingpladser undervejs.

 

  ekstra oplevelser

  I en autocamper er ruten fleksibel og I kan derfor også køre ruten i omvendt rækkefølge eller vælge en helt anden rute.

  Forlæng evt. opholdet med nogle ekstra dage i autocamper eller på hotel i Oslo og få flere oplevelser med i bagagen.

  Få et tilbud

  Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

  X

  Gammel Havn 1
  9000 Aalborg
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Sønder Allé 6, 1. sal
  8000 Aarhus
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kgs. Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Firskovvej 32
  2800 Kongens Lyngby
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Kongensgade 9, 1 etage
  5000 Odense
  Danmark

  mail 70116011
  X

  Dæmningen 47
  7100 Vejle
  Danmark

  mail 70116011