Champagnebyen Reims

Historisk by i hjertet af Champagne

En slentretur i Reims er en historisk tur, der tager dig forbi hele tre UNESCO-beskyttede bygninger, nemlig domkirken Notre-Dame de Reims, et af de førende eksempler på gotisk arkitektur, Palais du Tau og klosterkirken Saint-Remi. Når du besøger Reims, befinder du dig i hjertet af Champagne, så der er rig mulighed for at smage på de skønne bobler på nogle af de store champagnehuse som fx MUMM, Taittinger, Veuve Clicquot, Pommery, Martel og Ruinart. Oplev byens smukke Art deco-arkitektur, gå på opdagelse i historiske vinkældre og nyd livet og boblerne i denne historiske by.

Reims er Kongernes by

I kroningsbyen Reims vandrer i bogstaveligt talt rundt i den franske historie. I den imposante domkirke Notre-Dame de Reims, der er en af de største i Frankrig, blev de franske konger kronet mellem år 987 til år 1824. Når man ser de smukt udsmykkede facader med skulpturer af de kronede konger og kirkens biskopper, forstår man godt, at de royale flokkedes til kirken. På Rue Libergier får du det mest imponerende syn af Notre-Dame de Reims, hvis gyldne facade og 81 meter høje tårne rejser sig majestætisk over byen. Domkirken udgør sammen med klosterkirken Saint-Remi og biskoppernes historiske bopæl Palace du Tau, der i dag er et byhistorisk museum, Ærkebispesædet Reims, som i 1991 blev optaget på UNESCO’s verdensarvsliste.

Smag på champagne i Reims

I Reims bliver størstedelen af den guddommelige drik, champagne, produceret, og du kan opleve, hvordan de boblende dråber har sat sit præg på byen. Besøg et af områdets champagnehuse, der tilbyder rundture i deres vinkældre og byder på fristende smagsprøver. I kan også tage en tur ud, hvor druerne vokser. Reims er omkranset af bølgende marker, og syd for byen ligger Montagne de Reims, der er Champagnes prestigefyldte turistrute gennem forskellige vinlandsbyer. Forresten, snyd ikke dig selv for at smage en Biscuits Roses, en lille pink kage, der traditionen tro skal dyppes i et glas champagne.

Kort

Vis på kort

Oplev det nordøstlige frankrig - skab din egen historie