Louvre-museet i Paris

Kunstens hellige hal

Er du kunstelsker, bør du lægge vejen forbi det mægtige Louvre, hvor du hurtigt tilbringer en hel dag med at beundre de mange fænomenale kunstskatte. Har du kun en eftermiddag til dit besøg, så udvælg hvilke udstillinger, du vil satse på, og gem de øvrige til næste gang du rejser til Paris. På Louvre finder du bl.a. malerisamlingen med Leonardo da Vincis Mona Lisa og de store skulptursamlinger med de antikke græske statuer Venus fra Milo og Nike fra Samothrake.

Et kunstværk med kunst i

Louvre er den franske stats museum for kunst fra oldtiden frem til 1848, og er på alle måder en af de største attraktioner i Paris. Verdenskendte kunstsamlinger pryder museets gange og til de mest kendte, som Mona Lisa og Venus fra Milo, er der vejvisere rundt. Ellers er det tematisk bygget op med forskellige tidsaldre og kulturer på forskellige gange og etager. Men Louvre er også i sig selv et kunstværk. Det er efter enhver målestok et enormt pragtbyggeri.

Fest med hest

Selve museumsbygningen har en rig historie, der rækker tilbage til middelalderen og frem til i dag.Louvre blev grundlagt i 1190 som Paris' fæstning, men blev siden bygget kraftigt om. Fra 1370 til 1682 var det den franske kongefamilies slot i Paris, og de følgende generationer kappedes om at overgå hinanden i prægtige tilbygninger. Der blev holdt vilde fester på Louvre og galoperet med heste ned ad gangene, men i dag fremstår Louvre-slottet næsten ubeskriveligt kultiveret og elegant.

På ægte fransk vis spejles fortiden i nutiden: Louvres gamle slotsgård er forvandlet med glaspyramider og springvand, der dækker over et stort, underjordisk indgangsparti i hjertet af Paris. Rester af Louvres oprindelige tårne, og en model af den gamle borg, kan ses i kælderen. Den smukke glaspyramide over billetsalget er i øvrigt designet af den amerikanske arkitekt I.M. Pei. Louvre er absolut værd at se, også selvom du ikke har planer om at gå ind på museet.

 

Kort

Vis på kort