Notre-Dame i Paris

Magiske gargoiler

Gå fra Place St. Michel over broen ud på Île de la Cité. Nu står du på den ø, hvor Paris blev grundlagt af Parisii-stammen ca. 300 f.Kr., og her ligger en af verdens mest berømte bygninger; den vældige katedral Notre-Dame de Paris. Du kan hurtigt komme til at stå og glane længe, når du står på pladsen foran domkirken Notre-Dame. Det imponerende bygningsværk vogtes af et hav af fantasifulde gargoiler (erstatning for et nedløbsrør), som er udformet som alt fra drager til elefanter. Det er uden tvivl en af Paris' aller største seværdigheder, og både børn og voksne fortrylles af den magiske kirkes udtryk.

OBS: I april 2019 brændte dele af Notre-Dame, og det vurderes at det vil tage mange år at genopbygge. Det er derfor uvist, i hvilket omfang det er muligt at besøge og opleve kirken. Besøg kirkens hjemmeside for mere information

Gå op i tårnene

Katedralen er enorm. Kirken har en kapacitet til at rumme en menighed på 6.000, så der er også plads til en del turister. Snyd ikke jer selv for en tur op i kirketårnene, hvor den fiktive "klokkeren fra Notre Dame" boede. Ikke nok med at udsigten er fantastisk, så kommer du også helt tæt på, hvor du kan se historiens strenge greb om de mange figurer og ornamenter, samtidig med, at du virkelig får en god fornemmelse for kirkens størrelse. Kirketårnene er nærmest skræmmende store.

Selvom det godt kan virke lidt uoverskueligt med de store horder af turister, så er der som sagt god plads indenfor, men bliver det alligevel for lang tid, så vent til lige efter en regnbyge, hvor køen som regel skrumper betydeligt ind.

Når du er færdige med Notre Dame, så fortsæt rundt i det stemningsfulde Latinerkvarter og området omkring kirken. Det bliver simpelthen ikke mere ærkeparisisk en end slentretur langs Seinens bredder her. Eller, hvis du har fået blod på tanden, kan du besøge nogle af storbyens andre kirker, som for eksempel Madeleine-kirken.

Kort

Vis på kort