Oplev udsigten fra Eiffeltårnet i Paris

Vil du have den bedste udsigt i Paris?

Så er du kommet til det rigtige sted. Udsigten fra Eiffeltårnet i Paris kan ikke beskrives. Den skal opleves! Heroppe fra tårnets top i små 300 meters højde har du hele Paris for dine fødder. I horisonten får du øje på klassiske pejlemærker som triumfbuerne, Sacre Coeur, Seinen, Tour Montparnasse og Boulogneskoven. Paris er en kæmpe by, og fra dit fugleperspektiv kan du se, hvordan boulevarderne forgrener sig som store blodårer i byen.

Du har ikke oplevet byernes by, før du har oplevet Eiffeltårnet!

Tag til toppen af Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er opdelt i tre niveauer. Det er muligt at gå til fods op til det mellemste niveau. Det sidste stykke skal tages i elevator. De fleste vælger at tage elevatoren op hele vejen. Fra toppen er udsigten over Paris fremragende. Eiffeltårnet ligger ud til Seinen, og følger du den med øjnene mod vandets retning, kan du se ind mod Notre-Dame i centrum af Paris. Triumfbuen og den store, hvide Sacre-Coeur kirke er nemme at få øje på, men stort set alle kendte steder i Paris ses herfra toppen af Eiffeltårnet.

Eiffeltårnet optræder i James Bond filmen "A View to a Kill". Her jager James Bond (Roger Moore) superskurken May Day (Grace Jones), der slutter af med det ikoniske base jump fra toppen af tårnet.

paris' historiske vartegn

Paris var vært for adskillige verdensudstillinger, og Eiffeltårnet blev opført som varemærke for verdensudstillingen i Paris i 1889. Her satte pariserne alle sejl til, da den samtidig markerede 100-årsdagen for den franske revolution i 1789. Tårnet blev opført af den franske mesteringeniør, Gustave Eiffel, og var verdens højeste bygning, indtil Empire State Building i New York overhalede i 1931. Til at starte med var det meningen, at tårnet kun skulle stå i 20 år, hvorefter det skulle nedrives. Eiffel formåede at redde tårnet selv i 1909 ved at installere en radio- og telegrafantenne i toppen, så det blev uundværligt.


"I dag er det svært at forstå, Men da Eiffeltårnet blev bygget i 1889 var det særdeles upopulært blandt indbyggerne i Paris, der ligefrem døbte det jernaspargesen"

- Ditte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort