Rejser til Normandiet

Tidevand, æbleplantager og badebyer

Normandiet er en stor og frugtbar region i det vestlige Frankrig og perfekt til en kør-selv-ferie. Rejser du til Normandiet vil du opleve store, brede sandstrande, klitter, det fantastiske tidevand, det blide bagland med små skove, bakker, vidtstrakte æbleplantager og fashionable badebyer som Trouville og Deauville. Her finder du også kasinoer, luksushoteller, flotte strandpromenader og butikker. Normandiet er også kendt for invasionen under 2. Verdenskrig. De store krigskirkegårde står som et bevægende minde om D-dagen ved Omaha Beach og Arromanches-les-Bains. En anden attraktion i Normandiet er klippeøen Mont-Saint-Michel, der er forbundet med fastlandet med en 1.800 meter lang dæmning. 2 gange i døgnet oversvømmer tidevandet området med op til 15 m høje bølger.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Vidunderet Mont-Saint-Michel

En af de absolutte topattraktioner på din rejse til Normandiet er det religiøse vidunder Mont-Saint-Michel. Den imponerende klosterkirke ligger majestætisk på en klippeø, omgivet af kraftige tidevandsbølger på grænsen mellem Normandiet og Bretagne. Det første bedehus for ærkeenglen Mikael blev opført her i begyndelsen af 700-tallet og udbygninger har siden gjort Mont-Saint-Michel til et religiøst monument i klasse med fx Peterskirken i Rom.

I dag er der bygget en dæmning fra fastlandet og ud til Mont-Saint-Michel, hvilket er belejligt under højvande, når sandbunden forsvinder under bølgerne. Mont-Saint-Michel er en populær turistattraktion i Normandiet, så der er god mening i at ankomme tidligt om morgenen, inden den største besøgsbølge sætter ind.

 

Bayeux-tæppet – verdens ældste tegneserie?

Rejser du til Bayeux i Normandiet kan du beundre det berømte Bayeux-tæppe, som i en særdeles levende tegneserieform fortæller historien om slaget ved Hastings i 1066 og Vilhelm Erobrerens Englandstogt. Bayeux-tæppet hang tidligere i domkirken Notre Dame og er nu udstillet i en nærliggende udstillingsbygning, Musée de la Tapisserie. Tæppet er i øvrigt hele 70 meter langt, 50 cm højt og særdeles velholdt, så her kan du fortabe dig i timevis med at studere de mange skibe, sværd, heste og krigere.

 

D-dags strandene i Normandiet

I juni 1944 lagde Normandiet strande til D-dag, hvor de allierede styrker i et mægtigt og blodigt slag invaderede Frankrig under 2. Verdenskrig. Når du i dag står og betragter mågerne, der fredeligt svæver hen over de flade D-dags strande, er det svært at forestille sig det ragnarok, der udspillede sig her. Og så alligevel ikke. Strandene bærer stadig deres kode-navne fra D-dag såsom Omaha, Juno, Gold og Sword Beach.

Her ligger stadig mange bunkere spredt ud i landskabet og ikke mindst står 1000vis af soldatergrave tilbage som et bevægende minde om ofrene for D-dag. Besøg fx Den Amerikanske Kirkegård med så mange hvide kors, at det svimler for dine øjne. Eller besøg et af museerne i området, der fortæller dig detaljerne om D-dag. Rejser du til D-dags strandene i Normandiet kommer 2. Verdenskrig og verdenshistorien pludselig helt tæt på.

 

Badebyen Deauville

Deauville, der ligger på La Côte Fleurie (Blomsterkysten), er en af de mest kendte badebyer i Normandiet, og byen har alle former for underholdning. Rejser du til Deauville kan du dyrke enhver form for vandsport, ride og spille tennis. Få km fra Deauville ligger der flere golfbaner, og der er et rigt udbud af restauranter, barer, natklubber og forretninger.

Kontakt