Rejser til Provence

Provence - lyset og livsglædens region

Når du tager på rejse til Provence i Sydfrankrig, tager du til solen og livsglædens region. Du kommer helt tæt på natur, der med god grund har inspireret kunstnere som Van Gogh og Picasso. Mærk friheden og glæden og oplev de duftende og farverige lavendel- og solsikkemarker. Og det solrige Provence er i sandhed en sommerferie værd.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Kunstnernes Provence

Forestil dig det bløde sollys over bjergene, husenes okkergule pastelfarver og de lilla lavendler på marken … Jo, landskabet i Provence er noget særligt, der med god grund har inspireret store kunstnere som Marcel Pagnol, Picasso og ikke mindst Vincent van Gogh, der faldt for de provencalske solsikkemarker og oliventræer.

Grundlæggeren af den moderne malerkunst Paul Cezanne blev i øvrigt født i Aix-en-Provence i 1839 og vendte senere tilbage til Provence for at dyrke sin malerkunst. Rejser du til Aix-en-Provence kan du bl.a. besøge Atelier Paul Cezanne med skiftende udstillinger.

 

Pavebyen Avignon

Avignon er en livlig by ved Rhône-flodens bredder med caféer, kunstgallerier og mange fashionable forretninger. For mange år siden residerede Paverne i Pavepaladset i Avignon, hvor du i dag kan få et eksklusivt og spændende indblik i det gotiske mesterværk, som er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

På din rejse til Avignon finder du også Pont St. Benezet broen, der stammer fra 1200-tallet samt flere forskellige museer og gallerier.

 

La cuisine du soleil – Solens køkken

Provence er et paradis for madelskere. Køkkenet i Provence, der går under det poetiske tilnavn ”Solens køkken”, byder på alt fra velsmagende hverdagsretter til finere og dyrere gourmetretter. I de fleste landsbyer kan du nyde et glas pastis på den lokale bar og dernæst indtage en pragtfuld middag på den lokale restaurant, der ligger henne om hjørnet.

Fælles for kokkene i Provence er forkærligheden for at krydre maden med hvidløg og sæsonens friske krydderurter (Herbes de Provence). Tomater, oliven, aubergine og citron er også populære ingredienser.

Bouillabaisse er en populær fiskesuppe, som du bør smage, når du rejser til Provence. Prøv også hvidløgssaucen aïoli, grøntsagsgratin, perlehøne, ratatouille, snegle a la Provence og oliventapenade. De gode, lokale rødvine tæller Côtes du Rhône, Chateauneuf-du-Pape, Gigonoles samt den liflige rosévin.

 

Solliès-Toucas - en typisk provencalsk landsby

Solliès-Toucas er en smadderhyggelig typisk provencalsk landsby med snævre gader, caféer og butikker. På de små torve omgivet af plataner, kan du betragte de lokale spille boules.
 
 
 

Frankrigs Grand Canyon ligger i Provence

På din rejse til Provence kan du opleve Verdon slugterne, der er Frankrigs svar på Grand Canyon i USA. Her løber den grønne Verdon flod smukt nede i bunden af en dyb dyb slugt med dramatiske klipper og hårnålesving.

Verdon er et sandt naturvidunder og en af de mest spektakulære naturoplevelser som du kan komme ud for, når du rejser i Frankrig. Du kan i øvrigt også rafte her.

 

Van Gogh rejste til Arles i Provence

Arles er Vincent van Goghs by. Og amfiteatrets by. Arles er en levende og spændende by. Måske den mest provencalske by i Provence. Rejser du til Arles kan du besøge udstillingerne Fondation van Gogh og Espace van Gogh.

Van Gogh rejste til Arles som 35-årig og malede de solsvedne landskaber. Senere blev han indlagt på det lokale sindssygehospital, hvor han fortsatte med at male. Rejser du til Arles finder du også den gamle romerske arena, Les Arènes, med plads til små 20.000 tilskuere. Overvej også en udflugt til det unikke sumpområde La Camargue med rismarker og flamingoer.
 

Salavas

Salavas er en charmerende by, som også ligger i nærheden af klippeformationen Vallon Pont d'Arc i Provence. Her har du alle muligheder for en spændende aktiv ferie med badning og kanosejlads ned ad Ardèchefloden. Du kan også dyrke bjergbestigning, vandre, cykle eller paraglide.

 

Aix-en-Provence

Aix-en-Provence, der tidligere var hovedsæde for videnskab og kunst, er i dag en af de smukkeste byer i Provence med fontæner, historiske huse, korkege og smalle gyder. Restauranterne ligger under de skyggefulde plataner, der vokser langs boulevarderne.

 

Dignes-les-Bains

Dignes-les-Bains er en hyggelig, gammel kurby med varme kilder, der ligger i et smukt område med bjerge, dale og duftende lavendelbuske i Provence. Rejser du til Dignes-les-Bains, vil du opleve en by, der oser af charme med hyggelige gader og lækre forretninger med specialiteter.

 

Gordes

Gordes har en helt fantastisk beliggenhed på toppen af Vaucluseplateauet og er vel nok en af de mest populære bjerglandsbyer i Frankrig med masser af mondæne restauranter og butikker i de snævre gader. Kirken St. Firmin og slottet Château de Gordes, der er bygget i 1500-tallet, er helt bestemt et besøg værd.

 

Gaujac

Ikke langt fra Gaujac finder du nogle af de bedste udflugtsmål på din rejse til Provence. Nîmes er en fx skøn, større by med et særdeles velbevaret amfiteater og arena. Besøg også den romerske akvædukt Pont du Gard fra omkring 19 f.Kr. og den historiske by Orange. En køretur i de pragtfulde bjergslugter langs Ardèchefloden er også en oplevelse, når du rejser til Provence.

 

Montboucher-sur-Jabron

I Montboucher-sur-Jabron har du alle muligheder for at udforske Drôme og Ardèches pragtfulde natur med bl.a. lavendel-, oliven- og solsikkemarker, duften af de mange krydderier, forrevne klippelandskaber, imponerende fæstninger, og klostre og kirker tilbage fra middelalderen.

 

Grèoux-les-Bains

Grèoux-les-Bains er en hyggelig, provencalsk by med krogede gader. Når du rejser til Grèoux-les-Bains bør du sætte en aften af til en middag på byens bedste restaurant, der ligger på Hostellerie Lou San Peyre. Grèoux-les-Bains ligger ved Verdon floden med alle muligheder for at rafte, sejle i kano eller bade ved en af sandstrandene langs floden. Turen langs floden går gennem vilde og betagende bjergslugter. Sæt også en hel dag af til bjergkørsel med hårnålesving og masser af steder, hvor du kan stoppe og nyde udsigten.

 

Saint-Etienne-les-Orgues

Landsbyen Saint-Etienne-les-Orgues ligger 70 km nord for Aix-en-Provence nær bjerget Mont Ventoux, Provences hvide bjerg, der er dækket af sne indtil marts måned. Området er specielt kendt på grund af den store lavendelproduktion, og rejser du hertil i juli måned er det lavendelens farve, der dominerer.

 

Vallon-Pont-d'Arc

Vallon-Pont-d'Arc er en lille by, som ligger ved den kendte Vallon Pont d'Arc, en naturskabt bue, der er mere end 60 m høj og 30 m bred. Vallon Pont d'Arc kaldes også porten til Provence og her løber Ardèchefloden igennem på sit videre løb mod Middelhavet.

Selv om Vallon-Pont-d'Arc ikke er så stor, er den livlig med mange restauranter og cafeer med terrasser, hvor du kan nyde et stille glas vin. Her er markeder flere gange om ugen, hvor du kan købe egnens friske frugt og grønt, når du rejser i denne del af Provence.

Kontakt