Restaurant Dans le Noir i Paris

Middag i mørket

Dans le Noir er en klassisk mørkerestaurant. Middagen indtager du i bælgravende mørke, og alle tjenerne er blinde eller stærkt svagsynede. Når du ankommer til Dans le Noir, kommer du først ind i et loungeområde. Her er der lyst, og personalet er seende. Det er her, du vælger, hvilken to eller tre-retters ”surprise"-menu du skal spise denne aften. Du kan som oftest vælge mellem kategorierne kød, fjerkræ, fisk og vegetar, men selve menuen kender du ikke. Det er nemlig hele fidusen. Du skal gætte – og smage dig frem til – hvad det er, du spiser i mørket. Panik ikke - inden du begiver dig ind i mørket, har du også mulighed for at fortælle køkkenet, hvis du har allergi over for særlige fødevarer eller lignende. Du er i gode hænder.

I retning mod en sanselig smagsoplevelse

Når du har bestilt din menu, bliver du præsenteret for din tjener. Personen guider herefter dig og dit selskab ind i den mørke restaurant. I et langt ”tog” med hænderne på hinandens skuldre, bliver I ledt gennem et slusesystem ind i mørket, hvor I placeres ved et bord. Herefter bliver maden serveret som på enhver anden restaurant. Men oplevelsen er en helt anden – og meget individuel. For nogen bliver høresansen forstærket, for andre er det smagssansen, og for endnu andre er det følesansen og lugtesansen. At være frataget synssansen er en særlig oplevelse – og det kræver lidt nerver. Langt de fleste vender sig hurtigt til det, og en aften i mørket bringer oftest sjove og surrealistiske minder med sig.

I lyset 

Ude i lyset kan du slutte middagen af med en kop kaffe, som selvsagt ikke serveres i mørket. Det er også her, du får oplyst menuens ingredienser. Og hvordan er maden så? Maden er så vidt muligt økologisk, kvaliteten er god, men der er ikke tale om en decideret gourmetrestaurant. Dans le Noir er en restaurant, du besøger for oplevelsens skyld og for at udfordre dine sanser.

Kort

Vis på kort