Versailles-slottet

Solkongens slot

Versailles er Frankrigs største og mest kendte slot. Her, i de mægtige og tungt udsmykkede sale, boede den enevældige Solkonge Louis d. 14 med hele sit enorme hof. Senere flyttede Louis den 16. og Marie-Antoinette ind på Versailles, fremtil kongemagten under den franske revolution (1789) blev stormet af pøblen fra Paris. Louis 16. og Marie-Antoinette blev guillotineret på rådhuspladsen i Paris. Versailles-slottet ligger 21 km sydvest for Paris. I kan køre selv eller tage toget hertil på en god halv time.

Inspiration

Versailles-haven

Haven ved Versailles er ligeså imponerende som slottet. Den er grøn, frodig og et oplagt sted at gå en tur og nyde omgivelserne. Haven er enormt stor, og du skal påregne mindst en dag på at se den. Er benene trætte kan du hoppe på det lille tog, der går fra højre side af hovedbygningen, som tager dig rundt til havens seværdigheder. Du har også mulighed for at leje cykler og tage en tur rundt i haven på egen hånd.

Grand Trianon, Petit Trianon og Hameau de la Reine

I haven ligger også det ”lille” ekstra slot Grand Trianon, som Louis den 14. fik bygget, for at han havde et sted at være med sine elskerinder. Slottet er dog trods sin beskedne størrelse i forhold til hovedslottet på størrelse med en dansk herregård. Du finder Grand Trianon 10 minutters gang fra søen. Da Versailles senere blev Louis den 15.’s, fik han bygget et endnu mindre slot kaldet Petit Trianon. Et sted hvor han kunne være sig selv. Yderligere 10 minutters gang fra Grand Trianon finder du den lille bondelandsby, Hameau de la Reine. Det var dronning Marie-Antoinette der fik bygget denne lille kunstige by, for at hun kunne lege bondeidyl. Landsbyen har flere huse, gårde og kreaturer.

Kort

Vis på kort

Oplev Paris - skab din egen historie