Naturområdet Connemara i Vestirland

Kør på opdagelse i en af de smukkeste egne i Irland

Connemara på den irske vestkyst er et af de smukkeste områder i Irland, men også et af de mest golde områder. Når du rejser gennem Connemara kan du nok bedre forstå, at der en del irske udvandrere fra dette område i Irland, der foretog rejsen til USA. Her er virkelig smukt, men også utroligt barskt og meget øde blandt bjerge, floder og søer.

Højdepunktet er Connamara Nationalpark, hvor du kan tage på vandreture. Gør holdt og nyd udsigten, når kør-selv-ferien går gennem Connemara.

Inspiration

Den lille by Clifton

Er du på kør-selv-ferie, bør du gøre holdt i den lille by Clifton, og bo på Abbeyglen Castle Hotel. Hotellet er et lille slot, der er blevet omdannet til et 4-stjerners hotel. Det ligger med en fantastisk udsigt over Connemara-egnen. I Clifton kan du med fordel også købe de traditionelle tweed-stoffer. Kører du tilbage til Galway, eller videre mod Sligo, bør turen tages ad kystvejen, så du kan opleve de traditionelle Vestirske kystområder ud til Atlanterhavet.

Kylemore Abbey and Gardens er også et besøg værd. Der er et smukt beliggende kloster med en stor køkkenhave, oprindeligt med mere end 20 drivhuse, hvoraf 2 er bevaret i dag.

En lokal bonde, Dan O'Hara, er blevet symbolet for de Irere, der boede i Connemara tilbage i 1800 tallet. Han blev tvunget til at emigrere til USA på grund af hungersnød i Vestirland. Der er lavet et museum i Dan O'Hara's navn, der fortæller hele historien om de irske udvandrere og de kummerlige vilkår de havde dengang - både i Irland, og også da de ankom til USA.

Kort

Vis på kort