Det østlige Irland - vikinger og udvandrere

6 dages kør-selv-forslag i det sydøstlige Irland

Denne 6-dages tur tager jer sydpå til Kilkenny og 'The Medieval Mile', hvor der er samlet en lang række spændende seværdigheder, til Waterford i Irland's sydøstligste hjørne, grundlagt af Vikinger helt tilbage i det 9. århundrede og til sidst til det bjergrige område Wicklow lige syd for Dublin, hvor I bl.a. finder Glendalough, hvor træet til vikingeskibet 'Havhingsten af Glendalough' faktisk blev fældet.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem det sydøslige Irlands fascinerende verden.

Fra 5.024 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse B&B i 5 nætter med irsk morgenmad samt 6 dages billeje

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
6 dage/5 nætter

Længde:
580 km

Klimapåvirkning:
1.097 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Ankomst Dublin Airport - Kilkenny (150 km)

Når  I har hentet lejebilen går turen sydpå til Kilkenny, som i Middelalderen var Irlands hovedstad. Det kan man tydeligt se i arkitekturen, som blandt mange andre bygninger rummer Kilkenny Castle og Katedralen Saint Canice, som umiddelbart virker alt for store til en by af den nuværende størrelse. Visse steder kan man stadig se den originale bymur, og én af byens helt store fordele er, at så mange attraktioner, pubber, cafeer og restauranter er samlet på et meget koncentreret sted. Og da byens historie går tilbage til det 6. århundrede, hvor St. Canice (som  har givet byen sit navn), er her nok at tage fat på.

The Medieval Mile ( Middelaldermilen) lokker med de fleste af Kilkennys serværdigheder og attraktioner. I kan købe et Medieval Mile Pass til ca. 40 €, der udeover et gratis kort samt rabatter på en række caféer og barer giver fri adgang til nedenstående seværdigheder

 • Kilkenny Castle
 • Medieval Mile Museum
 • Rothe House
 • Smithwick's Experience
 • St. Canice's Cathedral & Round Tower
 • Kilkenny Cycling Treasure Hunt
 • Kilkenny Road Train Tours
 • Kilkenny City Tours Train
 • Kilkenny Ghost Tour.


Kilkenney gjorde sig også berømt med formodentlig Europa's første heksejagt (og Irlands eneste) i 1324, hvor Dame Alice Kyteler, der var kroholder og lånte penge ud, blev anklaget for at have brugt gift og hekseri mod hendes fire ægtemænd og derved have samlet sig en betydelig formue. Imidlertid flygtede hun til England inden rettergangen, så i stedet piskede og brændte man hendes tjenestepige!

Vikingerne siges også at have sat sit præg på byen. Lige nord for byen ligger de imponerende Dunmore Caves og det fortælles at vikinger i 928 skulle have massakreret over tusinde personer, mest kvinder og børn fra en lokal stamme. Senere har man fundet en vkiningeskat i sølv og bronze, der synes at underbygge historien. 

Overnatning i Kilkenny.

Kilkenny - Waterford (75 km)

Fra Kilkenny går turen videre sydpå mod Waterford. Undervejs kan I lægge vejen forbi New Ross og besøge det spændende Dunbrody Famine Ship, der er en tro kopi af et af de skibe, der under hungersnøden i 1840'erne bragte udvandrere fra Irland til Amerika. Ombord på skibet oplever man de usle forhold rejsen forgik under og man fornemmer næsten elendigheden de ombordværende må have oplevet, og hvad der drev dem ud på denne voldsomme rejse. Her var alt for mange mennesker ombord, sygdom og rotter og på grund af de umenneskelige forhold døde mange undervejs og skibene blev kendt under betegnelsen 'Coffin Ships' (kisteskibe).

Lidt herfra i Duganstown kan I besøge The Kennedy Homestead, et unikt kulturelt museum dedikeret til "the Kennedys who went away and the Kennedys who stayed behind". Her kan I følge historien om den mest berømte irsk-amerikanske familie i det 20. århundrede.

Herfra går det videre til Waterford, der er Irland's første permanente by, grundlagt af vikingerne i 853. Navnet kommer fra det nordiske "Vedðrafjorðr" der betyder 'windy fjord'. Fra denne ydmyge start udviklede byen sig til en blomstrende middelalderhavn, der dominerede handlen mellem Irland og andre europæiske lande i flere århundreder. Senere har Waterford nok stået lidt i stampe med Dublin som den nye vigtige by. Men mere om vikingerne i morgen.

I eftermiddag kan I besøge House of Waterford Crystal. Her kan I få en spændende tur rundt på fabrikken og opleve magien i blæserummet når den 1400 grade varme krystal formes til glas, skåle eller vaser. Herfra følger I den videre næsten magiske proces frem til slibning, indgravering og polering. Efterfølgende er det muligt at købe nogle af deres imponerende produkter. 

Overnatning i Waterford.
 

Waterford

Selv om Waterford er en forholdvis lille by, har den ry for at være Irland's største centrum for Vikinge-historie og har ennda sin egen Viking Triangle. Den består af tre museer kendt som Waterford Tresures:

 • Reginald's Tower, der nærmest er Waterford varemærke. Tårnet har været i brug i over 800 år, og før det lå her et tårn bygget af Vikinger i 914. Og indtil starten af 1700-tallet var tårnet en del af byen middelalderforsvar. Idag rummer tårnet en enstående udstilling om Vikingetiden og Vikingernes Waterford.
 • Medieval Museum starter hvor Reginald's Tower stopper og har en spændende udstilling om middelalderens Waterford. Bl.a. Nordeuropas eneste tilbageværende sæt messeklæder fra 1400-tallet, lavet af silke vævet i Firenze med broderier fra Brugge i Belgien. 
 • Bishop's Palace, et elegant palæ ved havnen, er det tredje museum i rækken og rummer skatte fra det 18., 19. og 20. århundreder. Her kan I bl.a. opleve det ældste landskabsportræt af en irsk by, malet af den hollandske maler Willem Van der Hagen i 1736.

Nyt og spændende er verdens første virtual reality Viking-oplevelse "King og the Vikings". Eventyret finder sted i et rekonstrueret vikingehus og blander moderne teknologi med historisk fortælling. Oplevelsen varer en halv time og der er plads til 10 personer ad gangen, så det er en god idé at bestille plads på forhånd. En fantastisk og spektakulær oplevelse!

Overnatning i Waterford

Waterford - Wicklow (190 km)

Når I kører fra Waterford kan I enten køre ud til Wexford, der også var en af Vikingernes tidligste bebyggelser eller I kan køre nordpå retning Wicklow. Undervejs kan I besøge Huntington Castle ved Clonegal. Slottet blev bygget i det 1625 som en militærpost på den historisk vigtige vej fra Wexford til Dublin. Idag er det en enestående attraktion med fantastiske have og guidede rundture. Ved indgangen mødes man af et krokodillehoved, som stammer fra et dyr den frygtløse Nora Parsons skød i Indien i 1903 i en alder af 16 år. Hun blev senere en verdensberømt laksefisker. Nora's datter Olivia startede sin egen religion her i 1970'erne og templet i slottets kældre er stadig aktivt idag for "Devine Feminine".

Herfra iler I videre mod Wicklow-bjergene og den fantastiske Glendalough, en af Irlands smukkeste attraktioner. Når I har parkeret, er det første I møder ruinerne af et gammelt kloster og et af de ikoniske runde tårne. Klostret blev grundlagt af St.Kevin i det 6.århundrede, hvorefter der udviklede sig en 'Monastic City'. Fra ruinere kan i spadsere ud langs floden og videre over et mose-område ad en trærampe ud til den første af de to søer (Glendalough betyder dalen med to søer), hvor I har en eneståede udsigt over søen og til de omliggende bakker.

Vikingeskibet 'Skuldelev 2', der ligger på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, er oprindeligt bygget i Irland i 1042 af tømmer netop fra Glendalough, men endte sine dage som spærring på bunden af Roskilde fjord tre årtier senere. Også den rekonstruerede version af Skuldelev 2 "Havhingsten af Glendalough" er bygget af træ fra dette område, deraf navnet.

Både i Glendalough og den tilstødende dal Glendasan var der også miner, hvor der blev udvundet bly og sølv. Engang arbejdede ca. 2.000 mennesker i minerne, hvor driften fortsatte helt frem til 1957.

 Overnatning i Wicklow

 

 

 

Wicklow (50 km)

Dagen starter med et besøg på Powerscourt Estate, et herresæde med en eventyrlig smuk park på over 19 ha. Det er en af Irlands smukkeste haver og den er absolut er værd at besøge (for nylig blev den nr. 3 i Worlds Top Ten Gardens by National Geographic). 6 km fra Powerscourt Estate ligger Powerscourt Waterfall, Irlands højeste vandfald med ca. 121 m. Når I kører fra *Gate Lodge' mod vandfaldet er I omgivet af træer plantet for 200 år siden - birk, eg, lærk og fyrretræer og Giants Redwood, der oprindeligt kom fra det nordlige Californien.

Efter besøget her er det værd bare at køre rundt i Wicklow Mountains National Park. Et fantastisk naturområde med bjerge, skov, smukke søer og masser af historie og med et rigt dyre- og fugleliv der ligger lige syd for Dublin og faktisk kan nås på en dagstur fra byen og fra de højeste punkter i Wicklow National Park kan man da også se helt til Dublin!

Kør nordpå gennem nationalparken mod Sally Gap med spektakulære panoramaer undervejs. Bjerge, skov, hede og mose (bog). 'The Great Military Road' løber fra Rathfarnham til Glencree og blev bygget mellem 1801 og 1809. Det er stadig et vigtig vej gennem bjergene og en god måde at opleve højlandet på. Under oprøret i 1798 gemte oprørerne sig i Wicklows bjerge, så efterfølgende besluttede man at bygge denne vej, så det ville være nemmere at jagte dem i bjergene.

Overnatning i Wicklow

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 5.024 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - Dublin retur
 • 5 overnatninger i B&B inkl. irsk morgenmad
 • 6 dages billeje gruppe A
   

Prisen INKLUDERER IKKE

 • Afbestillings- & rejseforsikring
   

 

Om rejsen

3-stjernede hoteller ligger oftest i byområdet, mens B&B oftest vil være i udkanten/omegnen af byen.

 • 1 overnatning i Kilkenny
 • 2 overnatninger i Waterford
 • 2 overnatninger i Wicklow

Full Irish Cooked Breakfast:  Bacon, pølser, baked beans, røræg/spejlæg, champignon, grillet tomat, hash browns (kartoffel), blackpudding (blodpølse) samt toast, smør, marmelade samt kaffe/te (med variationer).

ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i fx Kilkenny, Waterford eller Dublin eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011