Storbyferie i Milano

Fra Ekstravagance og lækkerier til hygge i Milano

Start din storbyferie i Milano med en slentretur i området ved domkirken og du vil føle dig hensat til én stor modemesse. Elegant klædte mænd og kvinder ”catwalker” til og fra arbejde eller endnu mere shopping. Hele Milano oser da også væk af kvalitet med et enormt udvalg af modebutikker med alle de kendte mærkevarer, kunstmuseer i verdensklasse og smukke renæssancebygninger. Du kan opleve en mere afslappet stemning i det hyggelige Navigli kvarter, med små nichebutikker og hvor du kan nyde en aperitivio før middagen. Der er også en forrygende stemning til en fodboldkamp med de lokale helte fra A.C. Milan eller Inter FC.

Bestil online

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder

Domkirken, Il Duomo di Milano - verdens største gotiske kirke

Du kan kun blive imponeret, når du står foran den enorme gotiske domkirke i Milano. Den vanvittige brug af hvid marmor, statuer i tusindvis og en skov af høje slanke spir, ligner Il Duomo noget fra en helt anden verden, så det er måske ikke overraskende, at det tog 6 århundrede at færdiggøre den. Se domkirken i de tidelige morgentimer, hvor lyset og farverne gør oplevelsen endnu større. Du bør bestemt også træde indenfor, hvor detaljerne fortsætter og måske tage en tur op på taget for at blive belønnet med en fantastisk udsigt ud over storbyens centrum.
 

Teatro Alla Scala

Milanos mesterværk af et operahus med en fantastisk detaljeret udsmykning og forestillinger i absolut verdensklasse. 

Palazzo Marino

Milanos smukkeste palads og fungerende rådhus med statuen af Leonardo da Vinci på pladsen foran.

Parco Sempione

Et kæmpe grønt åndehul i den nordvestlige del af Milano. Når du er nået til parken, er der flere seværdigheder du også kan bruge tid på. Arco della Pace, eller fredsbuen, står imponerende flot. Den blev bygget som hyldest til Napoleons sejr over Italien. Lider du ikke af højdeskræk, så tag elevatoren til toppen af ståltårnet, Torre Branca. Belønningen er den måske bedste udsigt ud over storbyen, Milano.

Sforzesco slottet

Det enorme slot blev bygget af Hertugen af Milano, Francesco Sforza, i løbet af 1400-tallet. Han ønskede sig en passende bolig, som Leonardo da Vinci, var med til at sætte sit præg på. Da Milano senere blev besat gennem flere århundrede, blev slottet brugt som kaserne indtil det endelig blev givet tilbage til Milano, da Italien blev samlet til et kongerige i 1861 med hjælp af Garibaldi. I dag kan du slentre rundt og beundre slottet, der står som en af Milanos mest markante bygninger og huser Milanos bymuseum.

Santa Maria Delle Grazie

Klostret i Milano er mest kendt for Leonardo da Vinci berømte maleri, Den Sidste Nadver. Du skal købe billetter på forhånd, hvis du vil se mesterværket. Selve kirken er et mix-max af forskellige stilarter fra renæssancestil og sen-gotisk arkitektur.

San Siro stadion – så er der dømt bold

Tag på en guidet tur eller endnu bedre se en fodboldkamp, hvor de lokale helte bliver hyldet, hvis de gør det godt.

Navigli kvarteret

En storbyferie til Milano bør helt sikkert indeholde en besøg til Navigli kvarteret. Tidligere var der handelsbåde i kanalerne, nu er det turister, der kommer sejlende i turbåde eller spankulerende i en jævn strøm  i gaderne langs kanalerne. Stemningen er i top med barer, restauranter og mange små spændende nichebutikker.

Kultur

Pinacoteca di Brera

Berømt kunstmuseum med mesterværker af de gamle italienske kunstnere. Det er også muligt at se hvordan konservatorerne arbejder, når et maleri fx bliver renset for at genfinde farver og glans.

Museo Poldi Pezzoli

Kunstmuseet startede som en privat samling med værker af berømte renæssancekunstnere, efter Gian Giacomo Poldi Pezzoli arvede en formue som 24 årig og udlevede sin lidenskab for kunst. Værkerne blev hentet mellem 1850 og 1879 fra rejser rundt i Europa.

Santa Maria delle Grazie klosteret

Her kan du se et af Milanos mest kendte malerier, Den Sidste Nadver. Et unikt værk, malet af Leonardo da Vinci, som kun kan ses på en guidet tur i klostret.

Milanos videnskabelige og tekniske museum

Museo della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci. Italiens største videnskabelige og tekniske museum, som meget naturligt er opkaldt efter Leonardo da Vinci, der var et multitalent, som beherskede både kunst, videnskab og teknik. Du kan bl.a. se flere af hans opfindelser, der er blevet genskabt ud fra hans tegninger. Er super spændende museum.

Spisesteder

Lev som milaneserne – prøv aperitivo

Aperitivo-kulturen trives i Milano og det er her, du kommer tæt på milaneserne og mange små lokale delikatesser. Aperitivio er en hyggelig snack før middagen, så efter en lang dag med seværdigheder og shopping er det oplagt at finde en bar, der serverer aperitivo. Det varierer meget hvad der serveres fra sted til sted – det kan være få oliven, peanuts og chips, mens de bedst steder brillerer med en aperitivo buffet, med et stort udvalg af lækkerier. Husk det er ikke meningen, det skal erstatte aftensmaden og det anses for uhøfligt at fylde op flere gange.

Ellers er der utallige muligheder for at komme sulten til livs i Milano. Cafeer, restauranter og barer finder du overalt ligesom hyggelige trattoriaer og osteriaer med italienske lækkerier til fornuftige priser.

Pizzaer er altid godt til en frokost og ellers kan du prøve lokale retter om aftenen som fx ”risotto alla Milanese”, en lækker cremet risotto med safron eller hvad med ”cassoeula”, der er en stuvning af kål og rigtig godt svinekød… det smager- og mætter godt.

Den gode mad bør selvfølgelig suppleres med en god italiensk vin som fx Barolo, Ripasso, Amarone eller Chianti.

Shopping

Galleria Vittorio Emanuele II

Tæt på Milanos domkirke finder du Galleria Vittorio Emanuele II. Det er en fantastisk elegant arkade med vanvittige dyre mærkebutikker som Prada Gucci, Louis Vuitton, Versace og mange flere. Du kan fortsætte den ekstravagante shoppingoplevelse i gaderne Via Montenapoleone, Via della Spiga og Via Sant'Andrea – bedre kendt som og Den gyldne Trekant. Her ligger designer-butikkerne som ægte perler på en snor, men det er faktisk indretningen og udstillingerne, der for alvor får dem til at skille sig ud. Det er også en oplevelse at finde en cafe og bestille en espresso og se på menneskemyldret, der slæber rundt på store indkøbsposer printet med de helt rigtige mærkevarenavne.

Shopping der er til at betale, kan du også finde i Milano. På Corso Vittorio Emanuele ligger flere store butikskæder som vi kender i Danmark men også mange, der endnu ikke er nået til os. Via Dante er en anden mulighed og syd for domkirken ligger shoppinggaden, Via Torino, der skifter navn til Via C. Correnti og Corso Genova inden den ender i Navigli kvarteret.

Kontakt