Smag på Lissabon

Søde sager og smagfulde drikke

Den første dag i Lissabon kan du slentre ad den fine boulevard Avenida da Liberdade og gennem gågaderne ned til den store smukke plads Terreiro do Paço ved Tejo-flodens bred. Når det er tid til frokost, finder du let en masse lækre restauranter omkring i Lissabons gader, som serverer smagsfulde lokale retter. Prøv også pastel de nata, som er en portugisisk dessertkage. Du skal heller ikke snyde dig selv for et glas portvin, som er en god måde at slutte sin dag på.

Tid til frokost

Spis frokost på en af de mange hyggelige lokale restauranter i Rua Vieira Portuense, der ligger ud mod parken mellem klostret og Belem Palace. Den portugisiske hovedstad byder også på en lang række gode fiskerestauranter, der kræser for dig med friske skaldyr og helstegte fisk. Nyd middagen med et glas eller to af den gode portugisiske vinho verde til. Også den kinesiske restaurant Pavilhão Chinês i Bairro Alto er en helt særlig oplevelse. Sæt dig til rette i de dybe plysstole og lad dig overraske af de sjove udstillingsmontrer på væggene, mens du nyder maden

Nyd et glas portvin og lidt til den søde tand

Hop op i sporvogn nr. 15 til Belem. Her besøger du først det flotte Jeronimus-kloster, og dernæst kan du tage en lille pause i konditoriet Pasteis de Belem. Her frister stedets berømte kager, der er fyldt med lun vaniljecreme. I portvinsinstituttet, Solar do Vinho do Porto, lokkes der med en guidet tur ind i den portugisiske driks smagfulde univers - med smagsprøver. Et godt bud på et sted til din aftensmad kunne være en af de mange restauranter i Bairro Altos små snørklede gader. Så er der ikke langt til en bar, hvor din første aften i Lissabon kan sluttes af med en drink.

Kort

Vis på kort