Kør-selv-ferie Tenerife

Oplev endnu mere på en kør-selv-ferie på Tenerife

Tenerife er en kanarisk perle, der har alt fra pulserende kystbyer til uberørt UNESCO-beskyttet natur. Tenerife har længe lidt under et ry som slidt charterdestination, men i virkeligheden er øen et overset og frodigt paradis. Tenerifes unikke skønhed opleves allerbedst på en kør-selv-ferie, da øen er som et mikrokontinent, hvor en kort tur fra nord til syd åbenbarer en imponerende naturlig diversitet.

Skal du have familien med på en kør-selv-rejse er Tenerife perfekt, da badedyrsferie ved kysten nemt kan kombineres med spektakulær natur og autentiske oplevelser i bjergene. Tenerife er med sit subtropiske klima et dejligt sted at lune sig i de kolde vintermåneder, og sommerferiemånederne fra maj til september inviterer til solsikker strandferie. Uanset om I flyver til Tenerife North eller Tenerife Sur og henter jeres lejebil i lufthavnen, vil jeres kør-selv-rejse byde på fantastiske oplevelser for hele familien.

Inspiration

Vis på kort

Feriebyerne langs kysten

Santa Cruz

I Santa Cruz blandt boulevarder, eksklusive butikker, kulturinstitutioner og bastante gamle byhuse, myldrer det med hjertevarme lokale og eksotiske dufte. Operahuset, der minder om en bølge på vej til at skylle ind over byen, tilbyder fantastiske forestillinger, og den imponerende markedshal, Mercado de Nuestra Señora de Africa, lokker med næsten orientalsk atmosfære. Hvis I ønsker en pause fra byvandringer, kan I slappe af i Parque Maritimo César Manriques’ saltvandspools og smukke haver.

Los Cristianos, Playa de las Américas og Costa Adeje

Mange af de populære feriebyer ligger på Tenerifes sydvestlige kyst, hvor solskinstimerne er mange og temperaturerne høje. Los Cristianos, Playa de las Américas og Costa Adeje, der var centrum for 70’ernes store turistboom, er i dag næsten vokset sammen. De brede strande og promenader med restauranter, hoteller og butikker skaber rammen om en perfekt badedyrsindhyllet familieferie.

La Arena, Puerto de Santiago og Los Gigantes

Længere oppe ad den sydvestlige kyst ligger La Arena, Puerto de Santiago og Los Gigantes, der ligeledes er tre feriebyer smeltet sammen til en. Byerne er udstyret med alt, hvad I kan ønske jer af restauranter, shopping og kyst, og er perfekte, hvis I ønsker lidt roligere omgivelser. De vulkanske strande og dramatiske klippekyster er knap så børnevenlige, men derimod utrolig smukke.

Puerto de la Cruz

Nordkysten er gerne et par grader koldere og mere regnfuldt end sydkysten. Puerto de la Cruz er derfor et af de grønneste ferieresorts langs kysten. De sorte lavastrande er beklædt med farverige parasoller, det charmerende historisk centrum hvisker om gamle dage og den botanisk have er en farverig og velduftende oase. Ved kysten ligger også El Lago Martianez, en vandpark med store pools og kunstfærdige klipper, der er et sikkert hit hos både børn og voksne.

Kystens små perler

På en kør-selv-rejse på Tenerife, kan I besøge nogle af de små autentiske kystbyer, som Garachico, der er bygget på en lille lavaø. De naturligt opvarmede pools er dejlige at slappe af i, når I er færdige med at udforske de brostensbelagte gader med traditionelle kanariske pladser og bygningsværker.

Icod de los Vinos er derimod én af Tenerifes ældste byer og berømt for det ikoniske dragetræ, der menes at være over 300 år gammelt.Byen er i sig selv interessant, men sørg også for at besøge opsigtvækkende Cueva del Viento, Vindens hule, der er verdens største tunnel af lavasten.

Tenerifes historiske byer

Hvis I ønsker et afbræk fra Tenerifes hektiske kystbyer på jeres kør-selv-ferie, er det oplagt at starte lejebilen og besøge nogle af de historiske byer, hvor den traditionelle kanariske atmosfære og afslappede stemning runger i gaderne.

La Laguna

San Cristobal de la Laguna var tidligere Tenerifes hovedstad. I dag er det bjergtagende historiske centrum UNESCO-beskyttet og en sand guldgrube af spændende arkitektur, historie og kanarisk folklore. Derudover har byen en livlig og smagfuld tapasscene, der vil kæle for sanserne.

La Orotava

Brostensbelagte gader, maleriske huse og en karakteristiske gammel bymidte, der flot skildrer øens unikke arkitektur, venter jer, hvis jeres bilferie går til La Orotava. Den farverige botaniske have, La Hijueka del Botánico, og Jardin Victoria, Victorias Have, indbyder til afslappende spadsereture. Alternativt kan I tage en af de mange vandreruter ud af byen blandt bananplantager og vinmarker eller opleve vulkanstranden El Bollullos mørke bred.

Mesca

På en bilferie er det oplagt at besøge Mesca, der er en af Tenerifes mest maleriske landsbyer. Tæt på øens vestlige hjørne ligger den lille by klemt ned mellem bjergvægge og stejle klippeformationer. Denne magiske lille by vil med garanti imponere, og så er køreturen dertil igennem bjerge og højland i sig selv en ganske smuk oplevelse.

Naturskønne udflugter på Tenerife

Vulkanen i midten

Mount Teide er med sine 3.718 meter Spaniens højeste bjergtinde og ligger i den UNESCO-beskyttede Pargue Nacional del Teide. Det enorme vulkankrater, Pico del Teide, er hele 48 km i omkreds og århundredes vulkanudbrud har skabt et fantasifuldt landskab, hvis månelignende struktur er en unik oplevelse. Hvis I ikke vil vandre op til vulkanen, kan I tage kapelbanen, der er en nervepirrende, men smuk oplevelse. Naturparken byder på fantastiske vandreruter, spændende flora og fascinerende historiske fund fra guancherne, den kanariske urbefolkning.

Månelandskabet i Corona Forestal

Corona Forestal er det største beskyttede naturområde på Tenerife og omkranser Teide nationalpark. Smukke fyrretræsskov dækker meget af området, men begiver I jer ud på en vandretur til Paisaje Lunar, vil I opleve et unikt landskab. De vulkanske klipper er af naturens kunstneriske hånd blevet skåret i uvirkelige former og bringer tankerne hen på et eventyrligt månelandskab.

UNESCO-beskyttede Anaga

Bjergmassivet Anaga gemmer på et utal af smukke vandreruter. I kan gå på opdagelse i laurbærskove, frodige dale og bjergtinder ved Cruz del Carmen, Roque Negro, El Pijaral eller det magiske Bosque Encantado. I må heller ikke snyde jer selv for at opleve den imponerende naturlige strand, Playa de Antequera.

Børnevenlige Tenerife

Har I børn med på kør-selv-ferie, så er der et hav af spændende aktiviteter, der kan fornøje hele familien. Ud over udvalget af bådture, vandsport og hvalsafari, der snildt kan fylde dagene, er der masser af muligheder for aktive oplevelser i de smukke naturområder. I kan indtage landskabet på hesteryg, mountainbike eller til fods, men for de modige er der også mulighed for repelling og paragliding.

Skal I have en pause fra naturoplevelser og strandferie, så findes der et udvalg af temaparker og vandland på især den sydlige ende af øen.

  • Parque Martitimo Santa Cruz
  • Siam Park
  • Aqualand Tenerife
  • Lago Martianez

Kør-selv-eventyr på toppen af Tenerife

Bjergryggen mellem Teide og La Laguna

Imellem Teides enorme krater og La Lagunas pulserende storbyvibes venter en unik naturoplevelse. På toppen af bjergryggen ligger skyerne for jeres fødder som et skumfyldt hav, vegetationen er spredt og klipperne rå. Pludseligt afløses det golde landskab af smukke fyrreskove i naturområderne Las Lagunetas og Las Palomas. Her fornemmer I Tenerifes unikke skønhed.

Storslåede bjerge på Tenerifes nordlige spids

Bjergmassivet Anaga på Tenerifes nordlige spids er én af øens mest fantastiske naturskatte og er oplagt at udforske på en bilferie. Her kan I opleve tætte laurbærskove, bjergtagende panoramaer og hårnålesving, der får hjertet til at banke. Det kuperede landskabs grønne nuancer opsluger jer, når I svinger lejebilen rundt på de snævre veje, og I vil opleve russen ved at stå på toppen af verden med bjergene for jeres fødder. Besøg nogle af de små bjergbyer eller tag turen ned til kystbyer som San Andrés, hvor I kan puste ud på øens eneste sandstrand.

Tenerifes rustikke køkken

Tenerifes køkken er rustikt med spanske, portugisiske, mauriske og afrikanske nuancer. Den traditionelle spise er sammenkogte retter, der er så smagfulde at ganen synger, men det er selvfølgelig også muligt at få traditionel spansk cuisine som paella, gazpacho og tapas i rigelige mængder. Vin har altid været dyrket på Tenerife, men de senere år har kvaliteten opnået nye højder. Smag f.eks. den fortryllende rødvin Tacoronte Acentejo fra Anaga-området, der vandt en international pris i 2002.

Kontakt