Rejser til Bilbao

Bilbao - en genfødt by og kulturelt tilløbsstykke

Glem de triste dage tilbage i 1980erne hvor Bilbao var en sur og nedslidt industriby. Bilbao har nemlig siden da gennemgået en hurtig og fantastisk forvandling til en både trendy og stilskabende by med nogle af de fineste eksempler på ny arkitektur. Når du rejser til Bilbao skal du selvfølgelig besøge det verdensberømte Guggenheim museum. Du skal sikkert også en tur forbi Goya-malerierne i Museo de Bellas Artes, inden du kaster dig over den gamle bydel med alt fra forretninger til baskiske tapasbarer.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Bilbao - trendy som aldrig før

Guggenheim-museet

Værsgo! Her har du det fantastiske museum, der satte Bilbao på arkitekturens og kunstens verdenskort i 1997. Guggenheim museet, der er tegnet af arkitekten Frank O. Gehry, hører til blandt de mest spektakulære arkitektoniske præstationer i det 20. århundrede.

Du bliver aldrig træt at gå rundt om den skinnede bygning, der bliver ved med at afsløre nye sider af sig selv. Inden for i museet finder du en lang række spændende udstillinger af moderne kunst, der bl.a. inkluderer kunstnere som Eduardo Chillida, Yves Klein, Robert Motherwell, Antoni Tàpies, Andy Warhol og mange mange andre. Guggenheim museet er naturligvis et must, når du rejser til Bilbao.

Museo de Bellas Artes

Få hundrede meter fra Guggenheim museet ligger kunstmuseet Museo de Bellas Artes og lokker dig med en perlerække af malerier af spanske og udenlandske kunstgenier som fx El Greco, Goya og Francis Bacon. Kunstmuseet er en spændende kontrast til Guggenheim, når du rejser til Bilbao.

Pintxos i den gamle bydel i Bilbao

Gå på opdagelse i den gamle bydel, Casco Viejo, når du rejser til Bilbao. Her i det gamle middelalderkvarter vrimler det med forretninger, pintxosbarer (baskiske tapas) og restauranter. Det er med andre ord et rigtig godt sted at shoppe, spise og drikke øl i Bilbao, men husk også at kigge forbi den gotiske Catedral de Santiago, fødevaremarkedet Mercado de la Ribera og ikke mindst den charmerende Plaza Nuevo.

Palacio Euskalduna

I det unikke musik- og kongreshus Palacio Euskalduna kan du både høre de store operastjerner og Bilbaos symfoniorkester, når du rejser til Bilbao. Bygningen er skabt af arkitekterne Federico Soriano og Dolores Palacios, som på fornem vis har ladet sig inspirere den skibsfartsindustri, der engang holdt hjulene i gang i Bilbao.

Shopping i Bilbao

Hvis du rejser til Bilbao med overskydende penge på dit kreditkort kan du shoppe alt fra antikviteter og keramik til lækre småkager og den nyeste tøjmode i shoppingcentrene og forretningerne rundt omkring i byen. En shoppingtur i Bilbao er også en god lejlighed til at studere byens arkitektur og finde en bar, hvor du kan smage de berømte pintxos (tapas). Den gamle bydel, Indautxi og Ensanche er de vigtigste shoppingområder i Bilbao. Om søndagen er der et livligt gademarked på Plaza Nuevo, hvor du kan købe alt fra frimærker til kæledyr og sko, når du rejser til Bilbao.

Kontakt