Rejser til Costa Brava

Badeferie fyldt med catalanske vitaminer

Costa Brava er den charmerende Middelhavskyst, der ligger oppe i det nordøstligste hjørne af Spanien, kendt som Catalonien. Vælger du en rejse til Costa Brava, kan du slappe af på de mange dejlige strande med krystalklart vand blandt dramatiske klipper. Der er alt lige fra pragtfulde sandstrande til stenstrande, alle med hver deres særpræg. Eller du kan nyde en hyggelig middag på en fiskerestaurant med udsigt til Middelhavet.

Costa Brava er meget mere end badeferie under den varme, spanske sol. Tag fx på udflugter til Barcelona, Salvador Dalí museet i Figueres eller den hvide bohemeby Cadaques. For naturelskere ligger der en perlerække af nationalparker langs med Costa Brava kysten.
 
Lejer du en af vores udvalgte hoteller på Costa Brava, får du en badeferie fyldt med catalanske vitaminer.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Inspiration til Costa Brava

Dalí museet i Figueres

Rejser du til Figueres i det nordlige Catalonien finder du en kunstskat af de helt store, nemlig det berømte Teatre-Museu Dalí, der udstiller en lang række hovedværker af surrealismens konge Salvador Dalí (1904-1989). Oplev fx den regnende Cadillac og Salae Mae West. Du bliver ganske enkelt i godt humør af at være i selskab med Dalí og hans skøre og dejligt uforudsigelige univers.

Alice Cooper hologrammet er en anden perle. Eller hvad med Blødt selvportræt med ristet bacon? Dalí blev født i Figueres i 1904. I de turistede småforretninger omkring museet, finder du alle tænkelige og utænkelige Dalí-souvenirs.

Bohemebyen Cadaques

Du rejser til den hvide bohemeby Cadaques ved at følge en smal og snoet bjergvej nordpå fra Roses i den nordlige del af Costa Brava (Catalonien).

Efter lidt kørsel i de golde bjerge ser du pludselig den lille charmerende by, der ligger i bunden af en bugt ud til det blå Middelhav med hvide huse, caféer, fiskerbåde og sandstrande. Cadaques er en perle af en by, der gennem tiderne har tiltrukket kunstnerbohemer som Pablo Picasso og Salvador Dalí. Også i dag holder kunstnerne til her. Brug et par timer på at slentre rundt i byen og fornem den særlige atmosfære. Overvej også et besøg på en af de gode fiskerestauranter med udsigt til både byen og havet.

Salvador Dalís dagligstue og Spaniens østligste punkt

Når du rejser til Costa Brava må du også besøge Casa Museu Salvador Dalí, der ligger ca. 10 minutters gang uden for Cadaques i fiskerlejet Port Lligat. Her i Salvador Dalìs private hjem kan du studere mesterens private effekter og ikke mindst hans surrealistiske opfindsomhed ud i boligindretning. Neden for huset ligger en charmerende naturhavn. Læg i øvrigt mærke til det store hvide æg, der står på husets tag – de samme æg genfinder du på taget af Dalí museet i Figueres. Fra Port Lligat og Cadaques er der ca. 7 km ud til Cap de Creus, som er det østligste punkt på Den Iberiske Halvø. Rejser du til Cap de Creus finder du en fantastisk udsigt over Middelhavet, et fyrtårn og en lille restaurant.

Mød Gaudi i Barcelona

De færreste rejser til Costa Brava uden at slå turen forbi Barcelona, den fantastiske hovedby i Catalonien. Barcelona er et spændende og udfordrende bekendtskab. Tag fx en slentretur ned ad den summende Rambla, få en fantastisk udsigt over byen på Montjüic og lad dig inspirere af Gaudis fantastiske arkitektur i Casa Mila - La pedrera. Barcelona er et skattekammer af store oplevelser.

Du kommer hurtigt rundt i byen med metro og bus. Du kan også overveje at se en fodboldkamp med stjernerne på Nou Camp eller sætte dig ind på en af de mange lækre tapasrestauranter.

L’Escala

L'Escala er en hyggelig by med store, flotte sandstrande på Costa Brava. Rejser du til L’Escala finder du en aktiv fiskerihavn, som gør byen levende året rundt. L'Escalas gamle bydel består af hyggelige, smalle gader med glimrende forretninger, restauranter og barer.

L'Estartit

Ud for L'Estartit ligger syv småøer, Illes Medes, som er et populært område på Costa Brava for dykkere og snorkel-entusiaster. Fiskerbyen er velegnet til en badeferie med børn, da sandbugten er langstrakt og beskyttet mod nord af de mægtige klippeskær. L’Estartet er en hyggelig by på Costa Brava med alle fornødenheder. Nogle få km inde i baglandet ligger Torroella de Montgri med lokale forretninger. L'Estartit ligger 157 km nord for Barcelona.

Lloret de Mar – Santa Christina

Santa Cristina, som er en del af Lloret de Mar, er en billedskøn bugt, hvor bjergskråningen er bevaret med pinjetræer og botanisk have. Rejser du til Santa Christine finder du et ideelt feriested til en afslappet solferie med gode udflugtsmuligheder i Catalonien. På trods af nærheden til Lloret de Mar er det et fredeligt, lille ferieparadis på Costa Brava. Fra Santa Cristina er der 91 km til Barcelona.

Platja d’Aro

Platja d’Aro er en ferieby, der ligger 40 km fra Girona og 110 km fra Barcelona. Rejser du hertil på en af vores Costa Brava rejser finder du nogle af de bedste og bredeste sandstrande på Costa Brava. Platja d’Aro har en lokal atmosfære med gode restauranter og spændende forretninger. I udkanten af byen ligger en golfbane og nord for byen ligger fiskerbyen Palamós fra 1277. Syd for byen ligger først den kønne by Sant Filiu de Guixols, og herefter snor vejen sig i klipperne, som går helt ud i Middelhavet. Ind i mellem ligger der små bugter med sandstrande. Det smukke område på Costa Brava hedder Tosse Mar og fortsætter helt ned til Lloret del Mar.

Roses

Byen Roses ligger sydvendt kun 30 km fra den franske grænse, beskyttet af bjergene mod nord. Her anlagde grækerne en koloni, som lå lunt neden for bjergene med det store frugtbare landbrugsareal mod syd. Næsten sammenvokset med Roses ligger Santa Magarita med store, flotte sandstrande. Roses er fortsat en aktiv fiskerby og er den mere rolige af de to byer. I Roses finder du også restauranten El Bulli, der flere gange er blevet kåret til verdens bedste restaurant, senest i 2007.

Kontakt