Rejser til Gran Canaria

Gran Canaria overrasker

 

Solen skinner året rundt på Gran Canaria og inviterer på sol og varme, når der er koldt herhjemme. En kør-selv-ferie på denne spanske ferieø giver dig friheden til at opleve områdets herligheder i dit helt eget tempo. Udforsk de lækre strande, øens skønne natur og forkæl ganen med lækker spansk tapas.

Se filmen
Se videoen om Gran Canaria
Puerto Rico på Gran Canaria

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Inspiration til Gran Canaria

Klimaet på Gran Canaria er behageligt året rundt, så du kan rejse hertil, lige når det passer dig. Gran Canaria er den tredjestørste af de syv Kanariske øer, der ligger ud for Afrikas nordvestlige kyst ved Marokko og det vestlige Sahara.

Afslapning eller aktiv ferie?

På Gran Canaria kan du det hele. Du kan selvfølgelig slappe af på strandene, opleve øens seværdigheder eller kaste dig ud i aktiviteter som fx: surfing, dykning, dybhavsfiskeri, kamelridning og vandreture..

Et godt tip:
Gran Canaria og de Kanariske øer er en stor frihandelszone. Priserne er derfor fritaget for luksusafgifter og skatter, så du kan med fordel købe kameraer og ure m.m.. Sørg for et internationalt garantibevis, så varen er dækket når I kommer hjem til Danmark.
PS: Er prisen mere end ca. 25% lavere i forhold til i Danmark, så er det oftest en kopivare.

 

Las Palmas - Gran Canarias hovedstad

Lækre strande, kultur og et farverigt natteliv

Vælger du en ferie blandt vores rejser til Gran Canaria, kan du nemt bruge det meste af tiden i øens hovedstad, Las Palmas. Her finder du blandt andet en af de bedste strande på øen, Las Canteras, hvor du kan tage en dukkert i Atlanterhavet eller bare slappe af med en spændende bog.

Trænger du til en god middag, så gå en tur langs den dejlige strandpromenade. Her kan du spise tapas på en af de mange restauranter med udsigt ud over havet.

Las Palmas er andet end strande. Du kan fx besøge Vegueta, der er byens ældste og absolut hyggeligste bydel. Gå på opdagelse i de små skønne gader, hvor husenes balkoner giver behagelig skygge.

Brug lidt tid på den imponerende Santa Anna katedral og det smukke hus, Casa de Colón. Det skulle være huset, hvor den berømte opdagelsesrejsende, Christoffer Columbus, overnattede inden sine farefulde rejser ud i verden. I huset finder du et museum, hvor du kan lære ham og hans bedrifter lidt bedre at kende.

Et andet hyggeligt sted er Santa Catalina parken. Her har du et herligt leben, hvor du kan følge de lokale fra en af de mange hyggelige caféer. Fra parken løber også flere smalle gader med små butikker og tapasbarer. Tæt på parken ligger et par store shoppingcentre. Når solen går ned forvandler Las Palmas sig og du finder et stort udbud af smarte barer, natklubber, diskoteker, pubber og koncerter. Du kan blive ved at feste til den lyse morgen, når du rejser til Las Palmas og holder ferie på Gran Canaria.

 

Den sydlige del af Gran Canaria

Det er hovedsageligt den sydlige del af Gran Canaria, som de fleste rejsende koncentrerer sig om. Her har du fx Maspalomas tæt på stranden Playa del Ingles, den moderne ferieby Melonares, Puerto Mogán, der er Gran Canarias svar på Venedig, og Puerto Rico. Flere af stederne er oplagte, hvis du rejser til Gran Canaria med børn. Mange af strandene er med finkornet sand, de er lavvandede og nogle har bølgebrydere. Du har også mange forlystelsesparker at vælge i mellem.

Maspalomas - Et godt sted for børnefamilier på Gran Canaria

Rejser du med børn, er Maspalomas det perfekte valg på Gran Canaria. Her er du bl.a. tæt på det imponerende badeland, Aqua Sur, med mere end 30 vandrutsjebaner og andre aktiviteter. Her kan børn og barnlige sjæle hurtigt få en hel dag til at gå. Holiday World er også en oplagt mulighed for en udflugt.

Selve Maspalomas er en populær ferieby men alligevel dejligt afslappende med eksotiske palmer og brede gågader. Stranden er lang og indbydende for soldyrkere og børnefamilier. Du kan ride på kamel fra stranden og ud i Maspalomas-ørkenen, der er en mini Sahara ørken med bølgende sandklitter.

Melonares - den elegante ferieby på Gran Canaria

Melonares er Gran Canarias måske mest moderne og elegante ferieby. Hotellerne her er eksklusive, restauranterne hører til de bedre og du kan prøve lykken på det mondæne kasino, når du rejser til Gran Canaria.

Melonares har en grusstrand, men du kan gå langs den dejlige lange strandpromenade til Maspalomas, hvor strandene er bedre. Spiller du golf, har du en af øens bedste 18-hullers golfbaner lige i nærheden. Holder du af shopping, kan du gå på indkøb i Faro 2, der er et stort shoppingcenter.

Playa del Ingles - Gran Canarias mest populære ferieby

Playa del Ingles er Gran Canarias mest populære ferieby med et hav af forlystelser, en dejlig lang strand og et farverigt natteliv. Rejser du til Playa del Ingles kan du ligge og slikke solskin på stranden eller kaste dig ud i en af de mange vandsportsaktiviteter. Du kan spille golf, finde en forlystelsespark eller vandre en lille tur.

Du kan også gå på shopping i en af de fem store shoppingcentre. Senere kan du nyde et måltid på en af de spændende restauranter langs strandpromenaden. Dagen kan du slutte af med et besøg på en bar eller diskotek, hvor du kan danse lige til den lyse morgen.

Puerto Mogán - hyggelig havn med små fiskerbåde

Du skal tage til Puerto Mogán, hvis du ønsker en rolig og mindre ferieby, når du rejser til Gran Canaria. Byen er dejlig fredelig, da trafik ikke er tilladt. Du kan slentre rundt i gaderne og nyde den afslappende atmosfære mellem de hvidkalkede huse og farverige planter. Gå en tur ned ad strandpromenaden og find en café eller restaurant, hvor du kan nyde dagens friske fangst fra havet.

I havnen kan du nyde synet af de små fiskerbåde, der vugger om kap med store sejlbåde. Stranden er ikke så stor, men fra havnen kan du nemt tage en båd til nogle større strande.

Puerto Rico - super flot beliggenhed

Bjergene omkredser Puerto Rico og giver læ for vinden. Hotellerne kravler op langs bjergsiderne, og giver dig den perfekte udsigt ud over byen og den livlige lille havn. Stranden er beskyttet af bølgebrydere, der gør den perfekt, hvis du rejser til Gran Canaria med børn. Du har alle faciliteter i Puerto Rico fra gode restauranter, flere caféer, pubber, diskoteker, forretninger og masser af vandsport.

 

Aktiv ferie på Gran Canaria

  • Vandring - foråret er perfekt til vandring, hvor tempereturem er behagelig og blomsterne er sprunget ud.Vi kan fx anbefale Parque Natural del Macizo og Parque Natural de Cuenca de Tejeda.
  • Surfing - du kan selvfølgelig surfe fra strandene sydpå, men det nordpå du finder de suveræn bedste bølger.
  • Golf - du kan spille golf året rundt på Gran Canaria. Der er 8 udfordrende og meget forskellige golfbaner indenfor en kort radius.

 

Ø-hop mellem De Kanariske Øer

Kan du ikke få nok af Gran Canarias/Tenerifes fantastiske natur, og ønsker du at bevæge dig væk fra de turistede områder? De Kanariske Øer giver dig en enestående mulighed for at opleve autentiske omgivelser, og vi kan kun anbefale dig at tage på Ø-hop.

Skønne øer som El Hierro, La Palma, Lanzarote, Fuerteventura og La Gomera ligger inden for rækkevidde og tilbyder storslået natur i form af bjerge, vulkaner, frugtplantager, arkitektur og meget mere. På El Hierro kan du på trods af øens lille størrelse, betragte de mange forskelligartede landskaber og vejrforhold. På La Palma kan du smage forskellige frugter, der er dyrket af lokalbefolkningen på øen. Du kan enten flyve eller sejle med færge til de fleste øer.

 

Lej en bil på Gran Canaria

Vi kan bestemt også anbefale, at du lejer en bil på din rejse, afbudsrejse eller all inclusive rejse til Gran Canaria. Så får du alle muligheder for at opleve øens mangfoldighed og populære seværdigheder.

Kør en tur op i bjergene, gennem de små skønne landsbyer som fx Teror og Fataga, hvor den spanske kolonistil blomstrer. Længere oppe nordpå ligger 3 interessante byer, Arucas, Firgas og Moya. Her kan du stoppe, gå lidt på opdagelse og nyde en god frokost. Husk også at besøge den nordlige og vestlige del af øen og kør langs den dramatiske kyststrækning. Midt på øen finder du fx Poza de las Nieves, der er øens højeste punkt på 1949 meter. Herfra har du en flot udsigt over øen.

Vi kan anbefale, at du koncentrerer dig om vestkysten og øens midte, hvor tempoet er roligt og naturen et kapitel for sig. Byerne er dejlige dovne med et helt andet tempo end det du oplever på sydkysten, når du rejser til Gran Canaria. En af de hyggeligste byer er Puerto de las Nieves. Husene er farvestrålende og byen er kendt på hele øen for sine mange pragtfulde fiskerestauranter ved havnekajen.

Selve naturen leder dig fra barske klipper, stejle bjergskråninger, en smuk nåleskov og områder, der er dækket af grønt, frodigt græs. Husk vandreskoene, så du kan komme helt tæt på naturen, når du rejser til Gran Canaria.

    Kontakt