10 tyske UNESCO-oplevelser der overrasker

Unesco-oplevelser er alt andet end kedelige

Du kan godt glæde dig til en bilferie gennem en kalejdoskopisk række af UNESCO-seværdigheder i Tyskland. Hver og en med sin egen unikke fortælling. Tag en rejse gennem tid og sted fra minerne i Rammelsberg, hvor forskellige mineraler har været med til at forme nationens rigdom, til Grimmwelt, et magisk sted, hvor Brødrene Grimms eventyr væver sig ind i virkeligheden.

Augsburg's vandforvaltningssystem står stadig som et teknologisk mesterværk med et labyrintisk netværk af kanaler og damme, der minder os om menneskets evne til at forme og kontrollere vandets kræfter. Og i Aachen står domkirken, som bevis på Karl den Stores drømme om af skabe et helt nyt Rom og et religiøst centrum.

Dette er bare nogle af vores 10 udvalgte og måske knap så kendte UNESCO seværdigheder, der ligger spredt rundt om i hele Tyskland. Har du selv en favorit?

I samarbejde med:

I samarbejde med rejselandet Tyskland - Germany Travel og partnere

Mette J - Lyngby

Harzen har sin helt egen atmosfære. Jeg bor gerne i Quedlinburg, hvis flere end 1.300 bindingsværkshuse på UNESCOs verdensarvsliste giver mig ro og mulighed for at koble helt af. Jeg kan nyde kulturarv i byen med stiftskirken St. Servatius på Schlossberg, skylle det ned med en god, lokalt brygget øl og slutte turen af med en afstikker til Brocken (Bloksbjerg). Her er der mange vandrestier, og jeg anbefaler at bruge en hel dag på turen til toppen af Brocken og ned igen, for både turen og udsigten er for smuk til at have travlt.

UNESCO oplevelser

Vis på kort

"Går kør-selv-ferien til fx det nordlige Frankrig, så læg et par overnatninger i Tysklands kulturelle Ruhr-distrikt undervejs. Man føler sig meget lille, når man går rundt mellem industrikulturens store UNESCO-monumenter på Zeche Zollverein i Essen.

Jeg nød udsigten fra toppen af kulmineskakt 12, og min tidligere opfattelse af, at Ruhr bare var en sort plet på verdenskortet, blev gjort grundigt til skamme – især efter at have fået en dukkert i kulminens friluftsbad!"

- Mette, rejsespecialist i Lyngby