Kultur i Ruhr

7 dages kør-selv-forslag fra kul til kultur i Ruhr-området

Tysklands tidligere kulmineregion, Ruhr, er et af ​​de største byområder i Europa og er nu kendt for at være et af Europas tætteste kulturlandskaber. Byer som Bochum, Dortmund, Duisburg, Essen og Oberhausen er vokset sammen og danner et fascinerende byområde spækket med overraskelser og oplevelser.

Ruhr-områdets 53 byer har det til fælles, at de med succes har gennemgået en fantastisk overgang fra industri til et fortættet kulturlandskab. Her finder I over 1.000 industrielle monumenter, 200 museer og masser af teatre, og hvert år afholdes et utal af festivaler, f.eks. kunst- og musikfestivalen Ruhrtriennale, der finder sted på spillesteder i hele regionen og har nogle af de mest spændende forestillinger.

Selvom der ikke længere udvindes kul, dominerer højovne, gasometre og snoede tårne ​​stadig Ruhr-områdets landskab, og i dag fungerer de som scener for teater, musik og dans og danner rammer om maleri og andre kunstudstillinger, sport, afslapning og meget mere. Landschaftspark Duisburg-Nord og 'Route der Industriekultur', en 400 km lang rundtur gennem Ruhr-området, byder på fremragende monumenter for Tysklands industrielle fortid og nutid.

Et af disse monumenter er Zeche Zollverein i Essen, der er på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen blev for nylig blev udnævnt til Europas grønne hovedstad, og det er ganske naturligt, for mellem de mange monumenter og kulturelle højdepunkter dominerer den smukkeste natur.

Fra 4.263 kr.
pr. person i dobbeltværelse i 6 nætter på 4-stjernede hoteller

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober 

Startdag:
Daglig

Varighed:
7 dage/6 nætter

Turens længde:
1.400 km fra Flensburg
1.370 km fra Puttgarden

Klimapåvirkning:
224 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Danmark - Bremen (275 km/265 km)

Afstand: 275 km fra Flensburg/265 km fra Puttgarden.

Turen til det spændende Ruhr starter med en overnatning i den hyggelige by Bremen. Ganske vist har Bremen intet med Ruhr at gøre, men byen er et bekvemt stop undervejs.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når turen går til Bremen. Kommer I fra Jylland, kører I forbi Neumünster, hvor det store designeroutlet ligger, og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra er der omkring 1½ times kørsel, til Bremen. 

Fremme i Bremens er det oplagt at nyde byens hyggelige Altstadt med det smukke torv og de mange gamle huse. Og så må I ikke glemme at gå forbi statuen af "Die Bremer Stadtmusikanten" og få genopfrisket historien om de fire dyr.

I har også mulighed for at lave en afstikker til Bremerhafen, hvor de gamle havnearealer er omdannet til rekreative områder med shopping og flere museer med relation til havnen og havet.

Overnatning i Bremen

Köln - Danmark (610 km/590 km)

Afstand: 610 km til Flensburg / 590 km til Puttgarden.

I dag slutter besøget i Tysklands kulturelle og historiske hjørne, med mindre I har lyst til et par ekstra overnatninger i en af de dejlige byer Köln eller Düsseldorf.

Går turen tilbage mod Danmark kommer I forbi Bielefeld, Hannover og Lüneburger Heide, hvor en lille afstikker til købstaden Celle vil give jer et godt sted at holde en frokost-pause. Her kan I gå en tur i den hyggelige by og nyde synet af de mange imponerende bindingsværkhuse. Fra Celle fortsætter I mod nord forbi Hamburg til Danmark.

I kan jo også vælge at forsætte ferien med nogle dage i det skønne Rhin-land med hyggelige byer, knejsende borge og vinstokke så lange øjet rækker. Her kan vi anbefale det hyggelige Hotel Zwei Mohren, der ligger i den lille hyggelige by Assmannshausen ved Rüdesheim, kun ca. 210 km fra Köln. Læs mere om ferie ved Rhinen her. Eller måske har I lyst til et par dage i en skønne Weserbergland. Her anbefaler vi Hotel Schwalenberger-Malksten, der ligger kun 225 km fra Köln. Læs mere om ferie i Schwalenberg her.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 4.263 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 6 overnatninger i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller

  OBS: Düsseldorf og Köln er store messe-byer, så specielt i for- og eftersæsonen kan priserne variere en del.
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter  
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 1 overnatning i Bremen
 • 2 overnatninger i Essen
 • 1 overnatning i Düsseldorf
 • 2 overnatninger i Köln

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten omvendt, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i Köln eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag. 

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011