Vidunderlige Harzen for livsnydere

5 dages kør-selv-ferie til det bjergrige Harzen

Kun få timers kørsel fra Danmark kan I fordybe jer i Harzens store mangfoldighed. Blandt dramatiske bjerge, skove og søer ligger hyggelige og charmerende byer som Goslar, Bad Harzburg og Wernigerode. Rejser I til Harzen efter ekstraordinære naturoplevelser finder I alt fra stille vandreture i bjergene til udfordrende klatring på de stejleste klippesider eller hæsblæsende nedkørsler på overdimensionerede løbehjul.

Udforsk fx den smukke Nationalpark Harz, der byder på masser af skønne vandre- og cykelture. UNESCO har sat nogle af de attraktive gamle bykerner i Harzen på deres liste over verdens kulturarv, f.eks. Goslar i det vestlige Harzen og Quedlinburg i øst. Quedlinburg er specielt kendt for sine mere end 1.000 fredede bindingsværkshuse.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Harzens hyggelige byer og smukke natur.

Fra 3.000 kr.
pr. person i 4 nætter inkl. morgenmad i Classic Dobbeltværelse søndag-fredag i september - oktober

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober + december (med hyggelige julemarkeder bl.a. i Goslar, Quedlinburg og Wernigerode)

Startdag:
Alle dage

Varighed:
5 dage/4 nætter

Turens længde:
1.150 km fra Flensborg
1.120 km fra Puttgarden
1.020 km fra Rostock

Klimapåvirkning:
189 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Dag for dag

Vælger I motorvejen fra Rostock vest om Berlin er der 425 km, men køretiden er cirka den samme som den kortere tur ad landevejene.  

Danmark - Goslar (390 km/380 km/415 km )

Afstand: 390 km fra Flensburg/415380 km fra Puttgarden/415 km fra Rostock.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Harzen, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og et stop i byen ved Elben er en oplagt mulighed, hvad enter det er for et par timer eller en overnatning.  Fra Hamburg går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide og syd for Hildesheim drejer I fra og kører mod Goslar.

I Goslar venter Romantik Hotel Alte Münze, der ligger i centum af den historiske bindingsværksby Goslar, som er det perfekte udgangspunkt for oplevelser i det naturskønne Harzen.

Overnatning på Romantik Hotel Alte Münze i Goslar

Tur til Bad Grund - Hahnenklee - Braunlage - Bad Harzburg (100 km)

Dagen starter med en herlig køretur gennem den smukke natur til HöhlenErlebnisZentrum Iberger Tropfsteinhöhle. Her kan I besøge de fantastiske drypstenshuler og på museet fortælles om Harzens lange og spændende historie.

Næste stop på turen er den lille ferieby Hahnenklee, hvor I kan besøge "Gustav-Adolf-Stabkircke", der på en hver måde ligner en norsk stavkirke. Hahnenklee har også en bjergbane, der tager jer op på det 727 m høje Bocksbjerg (ikke af forveksle med Bloksbjerg, der på tysk er Brocken). 

Herfra går vejen gennem Braunlage, hvor det er oplagt at prøve byens største seværdighed, Nordtysklands længste svævebane op på Wurmberg. Og evt.tage turen ned igen på en Monsterroller!

På vej tilbage til Goslar, kører I gennem kurbyen Bad Harzburg, der er en fredelig wellness oase. Tag en tur med svævebanen Burgberg Seilbahn til Grosser Burgberg eller besøg Baumwipfelpfad Harz i byens dejlige kurpark, hvor I kan få lidt luft med en spadseretur i trækronerne. 

Overnatning på Romantik Hotel Alte Münze i Goslar

Goslar - Brocken - Quedlinburg (60 km)

I kan naturligvis vælge vat blive i Goslar, men vi foreslår, at I tager de næste to nætter i den historiske by Quedlinburg.

Fra Goslar går turen til til den hyggelige lille by Wernigerode, hvor specielt torvet og det smukke rådhus tiltrækker sig opmærksomhed. 'Over' byen troner det eventyrlige Schloss Wernigerode, der kan besøges.

Wernigerode er også hjemsted for Harzer Schmalspurbahn, en smalsporsjernbane med damplokomotiver og et jernbanenet på ca. 140 km omkring Wernigerode, Quedlinburg og Brocken. Og netop et besøg på Brocken er næsten et must. Turen fra Wernigerode til Brocken tager ca. halvanden time, så der går nemt en halv dag frem og tilbage. En anden mulighed er at tage toget fra Drei Annen Höhe eller fra Schierke og derved spare over en times kørsel hver vej. Men under alle omstændigheder en hyggelige og spændende tur.

Fortsæt til den romantiske by Quedlinburg, bindingsværkets moderby. Eller sådan opleves det i hvert fald, når man ser byens 1.300 bindingsværkshuse i skiftende stilarter. 

Overnatning på Romantik Hotel am Brühl i Quedlinburg

Tur til Elbingerode - Rübeland - Sorge - St. Andreasberg (170 km)

Id ag går turen til Elbingerode, hvor Tyskland ældste besøgsgrotte Rübeländer Baumannshöhle ligger. I kan besøge drypstenshulen og nyde de fantastiske stalagmitter og stalaktitter.

Fortsæt nu til Rappbodetal, hvor I ved siden af den imponerede dæmning finder Tysklands længste hængebro, Hängeseilbrücke Titan RT, hvorfra I har en fantastisk udsigt over området. 

Efter disse under- og overjordiske oplevelser går turen tilbage mod Braunlage. Undervejs kører I gennem byen Sorge, hvor I kan besøge Grenzmuseum Sorge, der giver et spændende indblik i, hvordan man delte Tyskland i to, og hvad man gjorde for at holde landet adskilt.

Herfra kører I til St. Andreasberg. Også her findes et bjergværksmuseum Grube Samson, der er på UNESCO Verdenarvsliste, hvor I kan kommen en tur ned i 190 m. dybde og få et indblik i sølvminens historie. 

Alternativt kan I køre til Osterode og vandre lidt ad Harzer-Hexen-Stieg, der er en af Tysklands smukkeste vandreruter.

Overnatning på Romantik Hotel am Brühl i Quedlinburg

Quedlinburg - Danmark (440 km/430 km/385 km)

Afstand: 440 km til Flensburg / 430 km til Puttgarden / 385 km til Rostock.

Auf Wiedersehen - efter morgenmaden er det blevet tid til at køre hjemad. Der er meget mere at opleve i Harzen, men I kan jo altid komme igen!

I kan naturligvis tage motorvejen, der er den hurtigste vej hjem, men I kan også vælge at køre ad landevejen op til Lüneburger Heide og byen Lüneburg, der kunne være et godt frokoststop på vejen. Ruten er ca. 20 km kortere, men forvent at brug lidt længere tid. 

Skal i med færgen fra Rostock til Gedser er den hurtigste vej over Magdeburg og Potsdam, mens det er lige langt, men lidt langsommere at køre fra Magdenburg nordpå til Schwerin og derfra til Rostock.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 3.000 kr. pr. person
 

Prisen inkluderer

 • 2 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad på Romantik Hotel Alte Münze i Goslar
 • 2 overnatninger i dobbeltværelse inkl. morgenmad på Romantik Hotel am Brühl i Quedlinburg
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

 • 2 nætter i Goslar
 • 2 nætter i Quedlinburg
   

Alternative hoteller i Harzen:  

 • Romantik Hotel Braunschweiger Hof i Bad Harzburg 
 • Romantik Hotel Freiwerk i Südharz 

Ekstra oplevelser

I kan også forlænge turen med flee nætter i det skønne Harzen eller kombinere med andre kør-selv-forslag.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011