Den tyske bindingsværksrute - Franken

Ruten lokker med imponerende UNESCO-seværdigheder og historiske byer

Velkommen til Den Tyske Bindingsværksrute i Franken! På denne rejse vil du blive fortryllet af de idylliske landskaber og de historiske byer, der pryder dette skønne område i den nordlige del af Bayern. Bindingsværkshuse står som tidløse vidnesbyrd om fortidens håndværk og kultur og danner rammen om en uforglemmelig rejse gennem Frankens fascinerende historie.

Undervejs vil du støde på UNESCOs verdensarvssteder, der bærer vidnesbyrd om regionens betydelige kulturarv. Besøg Bamberg, en perle af en by, hvor den gamle bydel med sin velbevarede bindingsværksarkitektur og historiske monumenter står på UNESCOs liste over verdensarv. Oplev også Würzburgs Residens, et storslået palads, der har imponeret besøgende i århundreder med sin prægtige arkitektur og overdådige indretning.

Nedenfor kan du se nogle af de mange byer og seværdigheder, du kan se på- eller i nærheden af ruten.

Rigtig god fornøjelse.

 

I samarbejde med:

I samarbejde med rejselandet Tyskland - Germany Travel og partnere

Inspiration

Bindningsværksrute Franken - Kort 2

Bad Windsheim


Frankiske bindingsværkshuse, gamle gyder. Et attraktivt, historisk bycentrum præger den tidligere kejserlige by. Der er i alt 211 registrerede bindingsværkshuse i byen - hvoraf 145 af husene ligger i den historiske gamle bydel.

Det frankiske friluftsmuseum i Bad Windsheim


En rundtur i det frankiske friluftsmuseum er som at rejse tilbage i tiden gennem 700 års frankisk hverdagshistorie. Her kan du opleve over 120 bygninger, gårde, håndværkerhuse, møller, fårefarme, bryggerier, lader, stalde, bagerier og tørrehuse, en embedsbolig, en skolestue og et sommerslot inviterer dig til at opdage fortiden. De viser, hvordan den landlige befolkning i Franken plejede at bygge, bo og arbejde.

Marktbreit 
 

Marktbreit praler også med mange bindingsværkshuse i frankisk stil. Særligt bemærkelsesværdigt er "Hotel Löwen", som kan se tilbage på en historie på omkring 500 år. Værd at se er den stolt tårnende renæssancerådhus, der blev bygget i 1579. Det udøver en uimodståelig fascination. Dets pragtfulde østfacade, den gotiske spiraltrappe og den helt træpanelerede bryllupssal med sin historiske gang inspirerer mange besøgende.

Afstand fra Bad Windheim til Ochsenfurt ca. 5 kilometer

Ochsenfurt


Det historiske bybillede med sine middelalderlige befæstninger, det gotiske rådhus med sin udsmykkede figurklokke i tårnet og de maleriske bindingsværkshuse er absolut værd at se.

Den historiske gamle by er omgivet af et næsten komplet befæstningssystem med talrige byporte og tårne. Den gamle hovedbro er den næstældste stenbro i Tyskland.

Afstand fra Ochsenfurt til Würzburg ca. 20 kilometer

Würzburg


Würzburg Residence - et ekstraordinært europæisk barokpalads omgivet af en imponerende have, dette byggeri er et UNESCOs verdensarvssted. Marienburg Fæstning - et enormt barokt fæstningsbælte omgiver renæssanceslottet for de tidligere Würzburg-prinsbiskopper over byen Würzburg. Komplekset er det mest berømte vartegn i byen, som floden Main løber igennem.

Afstand fra Würzburg til Geiselwind ca. 50 kilometer

Læs mere om Würzburg

Geiselwind forlystelsespark


I den by Geiselwind i delstaten Bayern, ligger forlystelsesparken Freizeitland Geiselwind. Her venter der en verden fuld af sjov og spænding på dig og din familie! Tag en tur med rutsjebanen, prøv de vilde forlystelser eller mærk suset i maven på karrusellerne. Du kan også køle af i vandlandet eller opleve spændende shows. Der er noget for enhver smag og alder her i Freizeitland! Kom og få en dag fyldt med eventyr!

Afstand fra Geiselwind til Veitshöchheim ca. 60 kilometer

Veitshöchheim sommerpalads og have


Paladset er særligt værd at besøge på grund af sin hofhave. Det er en af de smukkeste rokokoparker i Tyskland og har en rigdom af havekunstværker.

Det imponerende palads blev bygget i det 17. århundrede og tjente som en sommerresidens for de bayerske fyrstebiskopper. Haven omkring paladset er et sandt mesterværk med sin rokokostil og farverige blomsterbede. Du vil også opleve smukke springvand og velplejede hække, der skaber en fredfyldt og fortryllende atmosfære. Tag en spadseretur gennem de smukke omgivelser, og lad dig fortrylle af historiens og naturens skønhed på dette vidunderlige sted.

Udvalgte UNESCO seværdigheder tæt på ruten

Vis på kort

Bindingsværk forbinder

De 8 ruter og hoteller undervejs
Bindingsværksruterne er endnu ikke så kendt som f.eks. Eventyrvejen og Romantische Straße. Vil I køre bindingsværksruten fra Elben til Harzen eller en af de andre strækninger, så kan vi hjælpe jer med planlægningen af hoteller undervejs, aktiviteter og billeje, hvis I skulle brug for det. 

For nøjagtige ruteangivelser henviser vi til www.deutsche-fachwerkstrasse.de, som beskriver hver af de 8 ruter på henholdsvis tysk og engelsk.