Rejser til Budapest

Farverige og fængslende Budapest

 

Budapest hører med god grund til blandt de mest populære storbyer i Europa. Byen bliver adskilt i Buda og Pest af Donau-floden, og du skal helt klart opleve begge dele på din Budapest rejse. 

På Buda siden har du Borghøjen med fiskerbastionen, borgpaladset og Matthiaskirken. På Pest siden ligger det dynamiske centrum med teatre, caféer og smarte modebutikker. Budapest bliver forbundet af syv karakteristiske broer, bl.a. Kædebroen med de smukke brotårne.

Se filmen
Rejser til Budapest
Broen Chain Bridge i Budapest - Ungarn

Inspiration

Vis på kort

Seværdigheder på Buda siden

På Buda siden befinder du dig i det historiske Budapest, der byder på den ene arkitektoniske perle efter den anden. Farverig, pulserende og fængslende er nøgleordene, når du begiver dig rundt i den bakkede del af Budapest.

Fiskerbastionen er et must

... når du rejser til Budapest. Du kommer i selskab med utallige rejsende fra hele verden, gademusikanter og souvenirhandlere. Der er en lille cafe, hvorfra du har en fabelagtig udsigt over Budapest.

Matthias-kirken er endnu et vartegn for Budapest. Den smukke kirke er ført tilbage til sin oprindelige gotiske stil fra midten af 1200-tallet. Borgpaladset huser flere seværdige museer og Nationalbiblioteket. Det er et område, der summer af liv.

Margretheøen midt i Budapest

Midt på Donaufloden ligger Margretheøen som en grøn oase, der venter på dit besøg til Budapest. Margretheøen er et grønt åndehul med den skønneste park. Du kan leje en cykel eller bare gå rundt og nyde de store gamle egetræer, grønne plæner og eksotiske planter.

Øen var tidligere de kongeliges legeplads i 1200-tallet. I slutningen af 1800-tallet, da de første termalkilder blev opdaget, startede kurbadekulturen, som Budapest er så kendt for.

Borghøjen – hjertet i Budapest

Borghøjen, der står på UNESCOs liste over verdens kulturarv, er højdepunktet på manges Budapest ferie.

Du kan bruge en hel dag på at gå på opdagelse i det historiske område og beundre den fabelagtige udsigt. Det spændende og farverige Budakvarter overrasker dig med små snoede gader, middelalderhuse, hyggelige caféer og restauranter.

Du kan komme op til Borghøjen på flere måder, men den mest originale, er en tur med den gamle kabelbane, Sikló.

 

Seværdigheder på Pest siden

På den flade Pest side i Budapest ligger de vidunderlige pragtboulevarder, forretningskvarterer, administrationsbygninger, museer og boligkomplekser.

Et af de mest karakteristiske bygningsværker, som du vil møde på din Budapest rejse, er Parlamentet, som ligger ud mod Donau og minder meget om House of Parliament i London. Det var et af verdens største bygningsværker efter sin opførelse i starten af 1900-tallet.

Forlystelser for alle i Byparken

Hvis du tager turen ned af den pragtfulde boulevard Andrássy út, havner du på Heltepladsen, som er porten ind til Byparken, et de lokales foretrukne åndehuller i Budapest.

I Byparken ligger fx den populære zoologiske have, som børnene vil elske, en forlystelsespark, et cirkus og en friluftsscene.

Du kan også bare gå rundt og slappe af mellem de farverige blomsterbede og store træer på din rejse til Budapest.

 

Andre oplevelser i Budapest

Shopping i Budapest

Rejser du til Budapest for at shoppe, kan du fx give den gas på strøggaden Váci utca på Pest siden. Her finder du et fristende stort udvalg af forretninger. Leder du efter modeforretninger, lædervare, antikviteter, lokal kunst, parfumer eller noget helt andet, så finder du det her.

Den store markedshal ved Vámház krt. er en spændende shoppingoplevelse på de fleste Budapest rejser. Her får du et lille indblik i de lokales hverdag, mens de handler på det farverige marked. De mange frugter, grønt, kød, krydderier og blomster bombarderer både dit syn og din lugtesans.

Prøv et billigt måltid på et af de mange små spisesteder.

Kurbade på første klasse i Budapest

Du skal unde dig selv at prøve et af de legendariske termal- og kurbade, når du rejser til Budapest. Det mineralholdige varme vand der kommer fra mere end 120 kilder, er godt for dit helbred og kurbadene ligger ofte i gamle smukke bygninger.

Det meste kendte kurbad i Budapest ligger i det imponerende og eksklusive Hotel Gellért, hvor selve Gellért badet er en arkitektonisk perle i sig selv. Men der er mange flere at vælge mellem, så mon ikke du finder et, der passer til dine ønsker?

Caféen – en rejse tilbage i tiden

Gennem små 200 år har caféen været borgernes anden dagligstue og mødepunkt i Budapest. Samtalerne går stadig livligt frem og tilbage over bordene, mens de nyder en god kop kaffe. Når du træder ind i en café i Budapest, føler du sikkert, at du rejser tilbage i tiden. Interiøret oser af historie og atmosfære, duften pirrer din lyst til en god kop kaffe og måske en lækker chokoladekage. Det er umuligt at nævne alle, men den berømte litteraturcafe New York, er et godt bud, når du skal på café i Budapest.

Guide til dit weekendophold i Budapest

På et weekendophold i Budapest skal du unde dig selv et af de verdensberømte kurbade med varmt og helsebringende vand. Bagefter kan du hænge ud på en af de mange pulserende caféer over et let måltid.

Slut eftermiddagen af med at besøge fx Kunstmuseet ved Heltepladsen. Om aftenen har du utallige valgmuligheder. Kulturen blomstrer nemlig på scenen, uanset om du er til musical, ballet, opera, danseteater eller koncerter. Udbuddet er enormt. Ja, Budapest er vitterlig en by fuld af charme, elegance og attraktioner.

 

Balatonsøen

Ungarns mest populære feriested

Kun 100 km sydvest fra Budapest kommer du til Balatonsøen. Den er på størrelse med Bornholm og er et af Ungarns populæreste ferieområder. Søens lave dybde gør, at vandet hurtigt når en behagelig temperatur, så du kan bade lige fra forår til efterår. 

Sydsiden af søen er flad med sand kyst og der er meget lavvandet. Nordsiden er mere varieret med en lille ”bjergkæde”. Småbyer og seværdighederne ligger spredt ud over området. Der er fx borge fra middelalderen, slotte, herregårde, afvekslende natur, kurbade og oldgamle vinkældre.

Er du til nogle aktive dage, kan du leje en cykel og følge ruten rundt om søen eller en robåd og nyde stilheden på søen. Et stort plus er også det lave prisniveau.

Balatonsøen er perfekt til en kør-selv-ferie med familie eller venner. Lejer du et af vores populære feriehuse, har du de perfekte rammer for en god ferie.

Kontakt

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

  • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
  • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
  • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011