Hvordan skal du planlægge kør-selv-ferie i USA i 2023?

Få hjælp til en tryg ferieplanlægning

I lang tid har det været ualmindeligt svært at forholde sig til at rejse til USA pga. grænselukning. Heldigvis kan du nu igen starte en forventningsfuld og tryg ferieplanlægning, da USA åbnede grænsen for færdigvaccinerede danskere fra den 8. november 2021. Nedenfor giver vi dig gode råd til din ferieplanlægning, og vi sidder naturligvis som altid klar til at hjælpe dig via telefon, mail eller i vores butikker.

10 gode råd til at planlægge din rejse til USA

1. Er USA åbent for færdigvaccinerede danskere?

USA åbnede for færdigvaccinerede danskere fra den 8. november 2021. Du kan derfor med fordel starte din planlægning af din ferie til USA nu, for siden grænserne åbnede har der været rift om pladserne. Det gælder i særdeleshed hvis du ønsker at leje bil, autocamper eller motorcykel i sommeren 2023, da udlejningsselskabernes flåder er reduceret pga. den lave efterspørgsel under Covid-19 samt lange ventetider på fabriksnye køretøjer. Så tøv ikke for længe med at få din ferie på plads, hvis du vil have de bedste priser, samt ønskede flyafgange, køretøj og overnatninger.

2. Corona-restriktioner i USA

Selvom at det fra den 8. november 2021 blev muligt at rejse til USA igen, og at smitterisici siden har været relativt lave, så må vi alt andet lige forvente, at der stadig kan være lokale corona-restriktioner fra tid til anden iht. at begrænse smitterisici. Derfor skal du forberede dig på at følge gældende råd om krav til vaccination, test, håndsprit, afstand og mundbind i det omfang det påkræves.

Vi anbefaler at du sætter dig ind i de lokale regler i USA, når du ankommer til en ny by eller stat, så du kan rejse så sikkert som muligt.

3. Fokusér på naturoplevelser

Vi husker alle rådene fra Sundhedsstyrelsen om at opholde sig i naturen i stedet for indenfor, da smitterisikoen er mindre udenfor. Samtidig har det fordelen af at du undgår større forsamlinger i storbyer, så derfor vil vi varmt anbefale dig at besøge en eller flere af USA's fascinerende nationalparker. Andre rejsende kan naturligvis have fået samme idé, så overvej gerne om tiden er inde til at besøge nogle af de mindre kendte nationalparker, der kan være ligeså storslåede som Grand Canyon, Yellowstone og Yosemite.

Vær opmærksom på at nogle nationalparker kræver reservation - læs mere her

Sidst men ikke mindst, byder USA også på mange andre spændende naturoplevelser, såsom verdens største ferskvandskilder i Florida, vandring i New Englands bjerge eller bisonokser på Midtvestens prærier.

4. Rejs i autocamper

Der kan argumenteres for, at en autocamper er den mest sikre rejseform i disse tider. I en autocamper kan I nemt holde afstand til andre mennesker, og I skal ikke tænke på at checke ind og ud af hoteller. Derudover kan I undgå eller minimere restaurantbesøg, da I har eget køkken med ombord. Ja, faktisk har I også toilet, bad og komfortable senge. Alt under ét tag.

Derudover giver rejseformen en enorm frihed og fleksibilitet på rejsen, så hvis I endnu ikke prøvet at holde ferie i en autocamper, så er tiden inde. Og hvis I allerede har prøvet det, så ved I, hvad vi taler om.

Se nærmere på de forskellige autocamper-modeller og find frem til den rette størrelse. I kan også med fordel læse vores guide '9 gode råd til din kør-selv-ferie i autocamper i USA' eller kontakte os for gode råd.

5. Hvad med flyrejsen?

For mange af os er lufthavnen der, hvor rejsen for alvor starter. Det er også her, at vi ofte kommer i kontakt med flest mennesker. Derfor har lufthavne og flyselskaber verden over stor fokus på at sikre, at du kan færdes trygt lige fra check-in i lufthavnen, ombord på flyet, og til du forlader lufthavnen igen. Eksempelvis har Københavns Lufthavn udarbejdet guiden "Kom trygt gennem lufthavnen", hvor du finder information om regler og anbefalinger.

OBS: Der kan være andre og mere skærpede retningslinjer i andre lufthavne, så det er altid en god idé at tjekke hjemmesiden for gældende regler i både din afrejse- og ankomstlufthavn. Ligeså har de enkelte flyselskaber individuelle retningslinjer og krav til værnemidler ombord på flyene, så tjek altid flyselskabets hjemmeside for at være opdateret.

6. Køb altid en pakkerejse

En pakkerejse betyder ganske enkelt, at du har købt mere end én rejseydelse - fx fly og hotel eller fly og billeje -  samlet hos os eller et andet dansk rejsebureau. Ifølge Pakkerejseloven har du ret til at ændre eller få din rejse refunderet fuldt ud, uden at betale et afbestillingsgebyr, hvis din rejse pludseligt ikke kan gennemføres, eksempelvis hvis Udenrigsministeriet fraråder rejse til området. Du kan læse mere om fordelene her.

7. Dækker din forsikring?

Det er altid vigtigt at have styr på sine rejseforsikringer, og her har corona-udbruddet understreget, hvor vigtigt det er ikke kun at forsikre rejsen (ved at købe en pakkerejse), men også selv at være ordentlig dækket ind forsikringsmæssigt.

Med en afbestillingsforsikring er du fx. dækket ind i tilfælde af akut opstået sygdom inden afrejsen. Den er god, hvis du selv bliver forhindret i at rejse som følge af corona eller anden sygdom.

Du skal også sørge for at have en god rejseforsikring, hvor du er dækket ind, hvis der opstår sygdom undervejs på ferien. Så undgår du at stå med en dyr hospitalsregning eller at skulle betale for sygetransport hjem. Ift. corona anbefaler vi, at du tager kontakt til dit forsikringsselskab for at få klarhed om, hvordan de forholder sig forsikringens ”corona-dækning”.

8. Hvad kan du selv gøre undervejs?

Dette råd hænger stærkt sammen med punkt 2 foroven. Som individ bærer du selv et ansvar for at opretholde en adfærd, der styrker sundheden og samtidig hæmmer smitterisikoen, og i den forbindelse er det naturligvis anbefalelsesværdigt at følge de gængse råd om at holde afstand og anvende håndsprit mv.

I forlængelse heraf vil vi anbefale at du så vidt muligt anvender kreditkort frem for kontanter, da sidstnævnte normalt er i berøring med mange menneskehænder. Derudover vil vi igen slå et slag for naturoplevelser i USA, da det oftest er nemmere at holde afstand til folk og samtidig foregår udenfor.

9. Er USA generelt et trygt rejsemål?

Udover Covid-19 var USA været præget af indenrigspolitiske udfordringer op til præsidentvalget i 2020, der medførte demonstrationer og optøjer mellem folkemængder og autoriteter. Dette kan afstedkomme nervøsitet om, hvorvidt USA generelt er et trygt rejsemål. I den forbindelse følger vi Udenrigsministeriets vurderinger (se https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/usa/).

USA må generelt betegnes som et trygt rejsemål for turister.

10. Er der alternativer til USA?

Drømmer du om at komme helt tæt på vild natur, opleve kraften fra kæmpe vandfald i bjergrige nationalparker eller badeture i varme kilder? Eller har du altid godt kunne tænke dig at komme på hvalsafari? Så er Canada lige noget for dig. Verdens næststørste land (målt i areal) byder på et væld af fantastiske naturoplevelser, især i det vestlige Canada, og så har landet ikke været nær så hårdt ramt af corona-smitten som USA.

Se mere på kør-selv-ferie i Canada, hvor du kan finde spændende kør-selv-forslag og se en kort video fra en af vores ture i autocamper.

Oplev USA - Skab din egen historie