Kyststrækningen Big Sur

Highway 1's smukkeste kyststrækning

Vejen balancerer ofte på kanten af klipperne langs Big Sur's 145 km lange spektakulær kyststrækning. Her kaster Santa Lucia-bjergene sig dramatisk ud fra kanten af kontinentet og sætter sine klør i det uendelige Stillehav. Her er naturen aldrig blevet tæmmet. Her er stilhed, nattemørket er dybt og stjernehimlen klar, når ikke stillehavstågen omgærder området i mystik. Her er boheme-ånd og en inspirerende, kreativ sjæl, der til alle tider har tiltrukket kunstnere, hippier og frie sjæle. Netop derfor fortjener Big Sur mere end at blive beundret fra bilvinduet.

Highway 1's spektakulære naturmosaik

Mellem Carmel og San Simeon åbenbarer sig en helt særlig naturmosaik skabt af Stillehavets brølende kræfter, der har skaffet Highway 1 ry som én af verdens mest spektakulære kystveje. Køreturen over den ikoniske Bixby Creek Bridge, udsigten fra det sigende "Million Dollar view" ved Ragged Point og kolonien af larmende søelefanter ved San Simeon er blot et lille udsnit af Big Sur's fantastiske univers. Men giv jer også tid til at opdage den afslappede boheme-stemning og mærke frihedsrusen, der er essensen af Big Sur.

Inspiration

Californiske drømme

Big Sur er stadig lidt af en kultlokalitet. Her finder I dét Californien, der eksisterede i The Beach Boys highpitch popsange. Dét Californien, der især i 60'erne forførte hippierne med psykedelisk skønhed og dét Californien, der inspirerede beatgenerations forfattere. Og det eksisterer stadig. I Big Sur findes ingen gadelamper, kæde-restauranter eller shoppingkæmper, men blot et par rustikke restauranter, træhytter og Henry Miller Memorial Library. Besøg især River Inn og sæt jer på stolene nede i åen bag restauranten og nyd kaffen, mens I dypper tæerne i det svalende vand.

Få big sur ind under huden

Den ukæmmede, dramatiske natur er hjertet i Big Sur's rolige væsen. Det mærker I særligt, hvis I går på opdagelse i bjergene. Begiv jer ud på Pfeiffer Big Sur State Parks mange vandrestier og oplev det betagende panorama over den redwood-beklædte dal, hvor Stillehavet og Point Sur Lighthouse fornemmes i horisonten. Find også ned til Pfeiffer Beach, kendt for sin karakteristisk klippeblok, hvor solnedgangen skinner direkte igennem et hul ved vandoverfalden, eller den tropelignende McWay Beach med sit fine vandfald. Giv jer tid til at få Big Sur ind under huden.

Kort

Vis på kort