Queensland i autocamper

14 dages kør-selv-ferie i Queensland - fra Brisbane til Cairns

Queensland er lig med solskin, vand, varme og alsidige oplevelser. Tag på opdagelse med autocamper i solskinsstaten og oplev fabelagtig natur, smukke strande, unikt dyreliv og ikke mindst den verdenskendte tilbagelænede australske livsstil.

Med stop ved højdepunkter som den fascinerende sandø Fraser Island, øgruppen Whitsundays og det berømte krystalklare vand, farverige Great Barrier Reef samt kalkstenshuler, nationalparker, kvægfarme og autentiske småbyer, der ligger i mellem, får I lov at opleve alle Queenslands nuancer.

Turen er vores forslag til en kør-selv-ferie i autocamper i Queensland i Australien, hvor der venter masser af spændende oplevelser undervejs. Vi kan naturligvis tilpasse turen efter jeres ønsker og behov, så I får netop den skræddersyede tur, der passer til jer.

Startdag:
Daglig undtagen søndag samt 25. december og 26. januar

Varighed:
14 dage/13 nætter

Længde:
Ca. 2.255 km

12.658 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type autocamper
 • rejserute
 • antal dage
 • campingpladser
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Brisbane - Noosa (142 km)

Afgang fra Brisbane med kurs mod Sunshine Coast og Noosa. Dagens kørsel i autocamperen er kort og I kan evt. gøre stop ved Australia Zoo  og hilse på en stor del af det lokale dyreliv i denne flot anlagte zoologiske have, eller tage turen ind mod Glass House Mountains i baglandet, et smukt landskab fyldt med små hyggelige landsbyer. Med ankomst i Noosa, er det tid til at nyde de dejlige strande eller slentre ned af hovedgade med fashionable tøjbutikker og lækre restauranter.  

Værd at besøge undervejs:
Beerburrum East State Forest
Mt. Ngungun
Glass House Mountains

Forslag til overnatning: Habitat Noosa Everglades Ecocamp
Læs mere og bestil campingplads her: Habitat Noosa Everglades Ecocamp

Noosa - K´gari (Fraser Island) (196 km)

I fortsætter nordpå med endnu en forholdsvis kort køretur mod Rivers Heads. På vejen nordpå vil vi anbefale at I tager turen forbi Great Sandy National Park og Rainbow Beach.
Fremme i Rivers Head, som danner ramme om færgetrafikken til verdens største sand-ø Fraser Island, findes en stor overvåget parkeringsplads til motorhomet, det er nemlig ikke tilladt at medbringe lejede biler eller motorhomes på Fraser Island. Herefter er der afgang med Kingfisher Bay katamaranen til fascinerende Fraser Island.

Værd at besøge undervejs:
Great Sandy National Park
Rainbow Beach

Forslag til overnatning på Fraser Island: Kingfisher Bay Resort
Læs mere og bestil hotel her: Kingfisher Bay Resort

K´gari (Fraser Island)

Hele dagen er fi til at udforske denne fascinerende sandø. Fraser Island er et fabelagtigt sted, med sine lange ubrudte hvide strande flankeret af farvede sand klipper, og over 100 ferskvandssøer. Gamle regnskove vokser i sand langs krystalklare vandløb.
I perioden august til marts er det muligt at komme på whale watch sejlads. Gennem hele sæsonen kan I også vælge en guided tur rundt til øens højdepunkter (ikke inkl.)
 

K´gari (Fraser Island) - Agnes Waters (305 km)

I forlader Fraser Island med katamaranen, og henter jeres motorhome fra parkering. Fortsæt nu turen nordpå af Bruce Highway. Vejen fører jer til den historiske by Bundaberg, hjemsted for bl.a. Bundaberg rom. Vejene er omgivet af sukkerrørmarker. Dagens mål er Agnes Waters en hyggelig lille kystby med skøn strand og hele 267 solskinsdage om året. 

Værd at besøge undervejs:
Bundaburg
Landsbyen Gin Gin

Forslag til overnatning: Agnes Waters Beach Holidays
Læs mere og bestil campingplads her: Agnes Waters Beach Holidays

Agnes Waters - Capricorn Caves ( 253 km)

Idag forlader I kysten og via Bruce Highway kører videre nordpå forbi Boyne Island lige syd for storbyen Gladstone, før turen går lidt længere ind i landet gennem landbrugsland og småbyer. Gør stop undervejs og nyd det lokale liv i småbyerne. Nord for Rockhampton, en anden storby finder I fx Henderson Park Farm, en typisk australsk kvægfarm. Fortsæt herefter ind i Landet til de fascinerende kalkstenshuler, Capricorn Caves.

Værd at besøge undervejs:
Boyne Island
Mount Archer National Park
Henderson Park Farm (for børn)
 

Forslag til overnatning: NRMA Capricorn Yeppoon Holiday Park*
Læs mere og bestil campingplads her: NRMA Capricorn Yeppoon Holiday Park

* Der findes også en lille campingplads lige ved hulerne, men med få faciliteter: Capricorn Caves Tourist Park 

 

 

Capricorn Caves - Airlie Beach ( 461 km)

Idag går turen igen mod kysten og nordøst via Bruce Highway. Igen bliver I pakket ind i sukkerrørmarker mens I kører gennem centrum af Mackay landbrugsområde med kurs mod Airlie Beach, som er knudepunktet for adgang til Whitsundays, en verden i hvide sandstrande og klart blåt vand. 

Forslag til overnatning: BIG4 Adventure Whitsunday Resort
Læs mere og bestil campingplads her: BIG4 Adventure Whitsunday Resort

Airlie Beach (Whitsundays)

Dagen er på egen hånd, hvor I enten kan udforske Airlie Beach, slappe af eller evt. tage på en heldagstur til Whitsunday Islands med en af de imponerende katamaraner. Øgruppen består af 74 øer og ligger blot 10-50 km fra kysten og langt de fleste er ubeboede og fredede som nationalparker. Daydream Island og Hamilton Island er de største af øerne og har en spændende blanding af seværdigheder og aktiviteter.

Airlie Beach - Townsville ( 274 km)

I dag kører I tilbage mod Proserpine, fortsætter ad Bruce Highway og kører gennem byerne Bowen og Ayr, før I når Townsville, der er den næststørste by i Queensland og det kommercielle centrum i Northern Queensland. I Townsville kan I fx besøge Castle Hill, der ligger ca. 300 m over landskabet og har en fantastisk udsigt over byen. Great Barrier Reef Wonderland er en af de mest populære attraktioner og er bestemt også et besøg værd med den specielle undervandstunnel af glas, hvor man kan gå tørskoet og betragte det imponerende syn af smukke koraller og farverige fisk.

Værd at besøge undervejs:
Kystbyen Bowen
Bowling Green Bay National Park

Forslag til overnatning: BIG4 Rollingstone Beach Front Resort
Læs mere og bestil campingplads her: BIG4 Rollingstone Beach Front Resort

Townsville - Mission Beach ( 235 km)

Fortsæt mod nord og nyd Queenslands smykke kystlinje. Gør stop i nogle af småbyerne langs vejen fx Ingham kendt i området som "Little Italy grundet den store andel af italienske emigranter. Med ankomst fremme i den lille by Mission Beach vil i se hvor regnskoven møder havet.  

Værd at besøge undervejs:
Ingham
Tully og Tully River


Forslag til overnatning: BIG4 Beachcomber Coconut Holiday Park
Læs mere og bestil campingplads her: BIG4 Beachcomber Coconut Holiday Park

Mission Beach

Nyd dagen på den skønne strand med regnskoven som nabo, eller tag på tur ind i landet til vandfald, treetop walks med fantastiske udsigtspunkt i Paronella Park. Besøg den gamle spanske slot fra 1913, nu delvis ruin. Nyd strandlivet med god restauranter og shopping.   

Mission Beach - Port Douglas ( 204 km)

I er noget til den nordlige del af Queensland, og dagens turen går videre op langs kysten til byer som Innisfail samt udkanten af Cairns. Mellem Cairns og dagen mål Port Douglas vil I igen stifte bekendskab med sukkerrørsmarker, og små lokale togbaner beregner på sukkerhøsten. Vel fremme i Port Douglas er der dømt afslapning, I en hyggelige ferie- og badeby med fokus på forkælelse og dejlige strande. I kan også vælge den lidt længere vej ind i landet gennem det fascinerende bakkede landskab, Atherton Tablelands. Her kommer i gennem små hyggelige landsbyer, grønne skove og små floder. Gør stop og nyd smukke vandfald og store Curtain Fig træer, før I igen kører mod kysten og Port Douglas.

Værd at besøge undervejs via kystlinjen:
Innisfail
Wooroonooran National Park
Babinda Boulders
Norhern Beaches

Værd at besøge undervejs via Atherton Tablelands:
Mamu Tropical Skywalk
Millaa Millaa Falls
Curtain Fig Tree
Malanda Falls
Crater Lakes National Park
Mareeba

Forslag til overnatning: Tropic Breeze Caravan Park
Læs mere og bestil campingplads her: Tropic Breeze Caravan Park

Port Douglas

Nyd livet i dette smukke ferieparadis med besøg på Four Mile Beach. Et oplagt valgt vil også være en heldagstur til Great Barrier Reef, med mulighed for snorkling eller dykning ved dette fantastiske naturområde. Der finde bogstavelig talt et hav af forskellige muligheder fra havnen i Port Douglas.

Vil I hellere udforske på landjorden, kan vi anbefale en tur nordpå til Mosman Gorge, hvorfra I bl.a kan komme på korte flodsejladser med mulighed for at se krokodiller.

 

Port Douglas - Cape Tribulation (86 km)

Dagens køretur er kort, så tag jer god tid til turen. Idag kommer I helt ind i regnskoven, når I kører mod nord til Cape Tribulation, som praler af noget af verdens ældste regnskov.
Gør et stop ved Mossman Gorge Centre, og hør Aborigernes Dreamtime historier på Dreamtime Legend Walk turen i området. Ved Daintree skal I krydse floden med den lille kabelfærge, en oplevelse i sig selv, før turen fortsætter frem mod Cape Tribulation, regnskoven og Stillehavet.

Værd at besøge undervejs:
Mossman og Mossman Gorge
Daintree River Cruises
Mount Alexandra Lookout
Daintree Rainforest

Forslag til overnatning: Cape Trib Camping
Læs mere og bestil campingplads her: Cape Trib Camping

Cape Tribulation - Cairns ( 139 km)

Turens sidste dag er kommet og I kører nu sydpå tilbage mod Cairns. Tag evt. en afstikker op i højdedragene bag byen med stop i nogle af de smukke landsbyer, eller besøg Kuranda med mulighed for at betragte vandfaldene i området. Vel fremme i Cairns kan I nyde havenepromenaden (bedst ved højvande), shoppe i gågaderne eller nyde det kunstige lagune.
Efter ankomst til Cairns afleveres motorhomet.

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Generelt

Ruteforslaget kræver

 • Fly til Brisbane / Cairns
 • 14 dages leje af autocamper inkl. forsikring
 • 13 nætter på campingplads - pladser bestilles direkte
 • Ca. 2.255 km
Vi anbefaler at I kontakter en af vores rejsespecialister for at få skræddersyet en autocamper-pakke tilpasset lige jeres behov og ønsker.

Om rejsen

Autocampere findes i mange størrelser og udgaver. Læs mere om autocampere i Australien.

Kontakt os, og lad os finde det rette autocamper og pris til netop jer.

ekstra oplevelser

Det vil være oplagt at starte og slutte turen med nogle ekstra dage i Brisbane og Cairns.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse. Denne tur kan også starte i Cairns.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation

 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister 

 • Kåret til Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011