Rejser til Québec City

Québec City - et fransk tvist

Québec City er nok det mest franske, du finder uden for Frankrig - især fordi 95 procent af indbyggerne taler fransk. Québec City blev grundlagt i 1604 af Samuel de Champlain som den første bosættelse i Ny-Frankrig. Byen har beholdt sit franske særpræg trods det engelske overherredømme. Afsættet i den franske kultur gør Québec til en af de mest spændende nordamerikanske byer – et mini-Frankrig med en meget stærk identitet – og en bykerne, der gennemsyres af historie. Québec er en af de ældste bosættelser i Nordamerika og har bl.a. noget så uhørt som en bymur – et nødvendigt forsvarsværk mod angloernes konstante indtrængningsforsøg op gennem historien.

Det er ikke størrelsen, men det historiske centrum med mange historiske byhuse med tydelige europæiske rødder, der gør Québec til noget helt særligt. Selvom Québec ikke vrimler med store turistattraktioner, skal I lægge vejen forbi for selv at fornemme – og lytte til – den franske højkulturelle enklave i Canada.

Québec City er hovedstad i Québec-provinsen, der er Canadas største provins med et areal, som nemt rummer Frankrig, Spanien, Portugal og England tilsammen. I Québec-provinsen lever 7,7 mio. indbyggere.

rejseformer

Inspiration

Vis på kort

kontakt