Shakespeare & The Cotswolds for livsnydere

8 dages kør-selv-forslag til Oxford, Warwick, Stratford-upon-Avon og cotswolds

Turen begynder vældig dramatisk med det imponerende Warwick Castle, en historisk oplevelse ud over det sædvanlige. Herfra går det over i det mere litterære , da de fleste jo kender eller har hørt om William Shakespeare, en af verdens største forfattere, der levede i Stratford-upon-Avon fra 1564 til 1616. Og netop på denne historiske baggrund byder Stratford-upon-Avon på nærmest drømmeagtige kulisser omkring de mange seværdigheder, der er knyttet til Shakespeare's liv og levned.

Cotswolds er et umådeligt smukt område præget af honninggule landsbyer og bølgende bakker (the wolds). Her kan I opleve små typisk engelske landsbyer, levende markedsbyer, smukke paladser og elegante 'country houses'.

Tag jer også tid til at slentre en tur på en af de mange historiske stier, tæt på naturen, akkompagneret af eventyrlige panoramaer. Ikke overraskende byder dette naturlige paradis også på en lang række spændende lokale produkter, som alle har en prominent plads på menukortet på områdets utallige gastropubs, gamle kroer, caféer og fine restauranter.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Cotswolds smukke natur.

Fra 12.127 kr.
pr. person inkl. flybillet, ophold i dobbeltværelse i 7 nætter, 8 dages billeje samt byvandring i Oxford

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
8 dage/7 nætter

Længde:
570 km

Klimapåvirkning:
955 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

 

 

Dagsprogram

Oxford

Oplev Oxford i dag. Her finder I eksempler på alle engelske arkitektoniske genrer siden 11-hundredetallet og byen er kendt som ´"The city of dreaming spires", der henviser til Oxfords universiteters bygningsstil. Selve bykernen er forholdsvis lille og overskuelig, og hvad der meget tydeligt tegner Oxford, er de mange universitets- og kollegiebygninger. Oxford University har alene 38 kollegier i centrum, hvor I også finder Bodleian Library, flere museer og Oxford Castle Unlocked. Lige udenfor centrum findes grønne områder som Christ Church Meadows (med formidabel udsigt til byens tårne), University Parks, flodbredden og Port Meadow .

Slut eventuelt dagen med et besøg på Morse Bar, der er et slags ikon i Oxford, og ofte besøgt af skuespillere og politikere. Baren er klassisk indrettet og udstråler elegance. Og naturligvis hænger barens popularitet sammen med en person af samme navn, Inspector Morse. Baren blev ofte brugt når Morse og Lewis overvejede en kompleks sag, og Morse Bar ses stadig ofte i den efterfølgende tv-serie Lewis. 

Overnatning på Malmaison i Oxford

Oxford - Warwick - Stratford-upon-Avon (97 km)

Turen går fra Oxford nordpå mod Warwick, og er I til shopping, så kan I få stillet lysten i outlettet Bicester Village undervejs. Her er alskens mærkevarer til en god pris.

Warwick er en charmerende by med flere gamle huse og gader, fx Mill Street, men byens helt store trækplaster er det imponerende Warwick Castle. Warwick Castle er et middelalderslot videreudviklet fra en borg bygget af Wilhelm Erobreren tilbage i 1068. Under hundrede årskrigen blev slottet udbygget og fik derved sin genkendelige 1300-tals militærarkitektur. I dag ejes slottet af Tussauds Group og har bl.a. en blide (katapult) bygget af Middelaldercentret på Lolland ved Guldborgsund. 

Warwick Castle er i dag en af Englands største seværdigheder og byder på mange forskellige oplevelser fra rovfugleshow, bueskydning, ridderturnering m.m. Slottet er også hjemsted for "The Castle Dungeons" , en live skuespilsoplevelse, The Mighty Trebucket, The Kingmaker og meget mere. Selve slottet byder på fantastisk smukke rum som f.eks. The Great Hall, The Staterooms, The Red Drawing Room, The Queen Anne Bedroom, The Blu Boudoir eller The Chapel, jarlernes eget kapel.

Warwick Castle er en eventyrlig oplevelse for store og små og man kan snildt bruge resten af dagen her inden turen går videre mod Stratford-upon-Avon.

Overnatning i Billesley Manor Hotel i Stratford-upon-Avon

Stratford-upon-Avon og Shakespeare

Ud over at være en super hyggelige by, hvor I let kan slentre rundt et par timer i de charmerende gader og langs floden, er det naturligt at starte besøget med William Shakespeares fødested i Henley Street. Herefter går turen videre til Hall's Croft, et smukt indrettet hjem, hvor Shakespeare's datter Susanna og hendes velhavende mand Dr. Hall boede.

Indenfor gåafstand fra Stratfords centrum ligger den verdensberømte Anne Hathaways's Cottage & Garden i Shottery. Her finder I Shakespeare's kones barndomshjem, et smukt stråtækt bondehus i pragtfulde omgivelser, der frem til 1892 var i familiens eje. En velafmærket sti fører fra byens centrum til Shottery og turen tager ca. 20 min.

Vil I have det hele med kan I købe et 'Town, Cottage & Farm Pass' der inkluderer entre til Shakespeare's Birthplace, Shakespeare's New Place, Hall's Croft, Anne Hathaway's Cottage og Mary Arden's Farm, en arbejdende Tudor farm, hvor William Shakespeare's mor voksede op.

Overnatning i Billesley Manor Hotel i Stratford-upon-Avon

Nordlige Cotswold: Stratford-upon-Avon - Tewkesbury (66 km)

Fra Stratford-upon-Avon går turen sydpå ind i The Cotswolds, et umådeligt smukt område, præget af honninggule landsbyer og bølgende bakker (the wolds). Her kan I opleve små typisk engelske landsbyer, levende markedsbyer, smukke paladser og elegante 'country houses', hvor de nordlige markedsbyer Chipping Campden, Moreton-in-Marsh, Stow-on-the-Wold, Burford (med en meget Cotwoldsk hovedgade) og Burton-on-the-Water venter på at blive udforsket.

Og endnu vigtigere er måske de små skjulte juveler Bourton-on-the-Hill, Carlbury, Naunton og Snowshill, der alle ligger væk fra alfarvej. På vej til Cheltenham kan I lægge vejen forbi Winchcombe, en uspoleret markedby på kanten af Cotswolds.

Hvad der er tilbage af dagen bruges til at udforske Cheltenham, eller Cheltenham Spa, som den også kaldes efter de mineralrige kilder, der blev opdaget i 1716. Byen ligger ved den lille flod Chelt, der løber gennem byen på dens vej mod floden Severn, og er Cotswolds kulturelle centrum.

Byen byder på flere interessante seværdigheder, f.eks. The Wilson - Cheltenham's Art Gallery & Museum, Cheltenham Town Hall og The Promenade and Long Gardens og lokker også med gode shoppingmuligheder i f.eks. Regent Shopping Arcade, hvor I også kan se det det store mekaniske ur, the Wishing Fish Clock. Lad jer også forkæle med en Afternoon Tea på det fashionable The Daffodil der ligger tilbagetrukket i en gammel biograf  på den smukke Suffolk Parade.

Overnatning i Tewkesbury

Sydlige Cotswold: Tewkesbury - Bath (111 km)

I dag er det tid til at udforske den sydlige del af The Cotswolds. Kør mod Painswick, en af områdets fineste byer og besøg The Rococco Gardens, Painswick Beacon, Laurie Lee's Slad og de pittorske landsbyer Sheepscombe og Edge en mils penge fra Painswick.

Videre til Stroud, hvor 'the Five Valleys' mødes, omgivet af bakkerne Rodborough, Minchinhampton og Selsley Commons. I de fredfyldte og skjulte dale bor mange kunstnere og kunsthåndværkere og byen lokker med en skøn blanding af butikker, gallerier og caféer

Vejen går nu til Cirencester, hvor I kan møde rester fra romere og vikinger, der også har besøgt området.

Længere sydpå venter andre markedsbyer som Tetbury og Malmesbury. Men glem ikke de skjulte perler, landsbyer som Chedworth, Filkins med The Cotswolds Woolen Weavers, Bibury (tidl. den smukkeste landsby i England med Arlington Row, en særpræget række huse) og naturligvis Bampton, som har været location for landsbyscenerne i tv-serien Downton Abbey.

Overnatning på The Roseate Villa i Bath

Bath og omegn

Spabyen Bath, der er som taget ud af en Jane Austen-roman, hvilket ikke er overraskende, da den berømte forfatterinde både har boet i og ladet sig inspirere af den romantiske by. Går I  en tur forbi den elegante halvbue af smukke georgianske 1700-tals huse, Royal Cresent, over én af verdens smukkeste broer, Pulteney Bridge og forbi Queens Square, forstår I hvorfor.

Bath mest kendt for sine gamle romerske bade, og de bør absolut også opleves.

Er I til en større by, så har I også muligheden for at besøge Bristol, der ligger kun 20 km fra Bath. Byen opstod ved Avon floden, der løber ud i Bristol kanalen og videre ud til Nordatlanten. Søfartshandlen sørgede for at Bristol voksede med lynets hast i det 15.- og 16. århundrede og bragte enorme rigdomme til byen.

I dag er det turister og lokale, der sørger for et evigt leben i havneområdet, hvor I finder spændende spisesteder, cafeer og barer og ikke mindst mange interessante seværdigheder som fx SS Great Britain. I Bristols gamle bydel bør I besøge St. Nicholas Market, der regnes for et af Storbritanniens bedste markeder. Det er Bristols ældste marked, der åbnede i 1743. Her er en herlig stemning og masser af atmosfære blandt de mange butikker og boder, der sælger alt fra kunsthåndværk, antikvarer og vin til lokale specialiteter.

Overnatning på The Roseate Villa i Bath

Bath - afrejse London Heathrow (195 km)

Så er det tid til afrejse, men på vej til London Heathrow kan I lægge vejen forbi Stonehenge ved Amesbury og besøge den mytiske stensætning. Er I til mere ukendte oplevelser, så skift Stonehenge ud med Avebury, hvor I finder monumenter, der er mere end 4.000 år gamle.

Ellers går turen til London Heathrow Airport, hvor I afleverer jeres udlejningsbil inden turen med fly går mod Danmark. Eller måske kan I overveje at tage et par dage i London, når I alligevel er på de kanter.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 12.127 kr.

Prisen inkluderer

 • Flybillet Kastrup - London Heathrow retur
 • 7 overnatninger i dobbeltværelse på unikke hoteller
 • 8 dages billeje gruppe A
 • Oxford - 2 timers Universitet og bytur
   

Prisen inkluderer ikke

 • Afbestillings- & rejseforsikring

 

Om rejsen

 • 2 overnatninger i Oxford
 • 2 overnatninger i Stratford-upon-Avon
 • 1 overnatning i Tewkesbury
 • 2 overnatninger i Bath
   

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten i en anden rækkefølge, forlænge opholdet med nogle ekstra dage i f.eks. Stratford-upon-Avon, Cheltenham eller Bath eller kombinere med andre af vores kør-selv-forslag, fx. "Midsomer - i Barnaby's Fodspor".

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011