Museer i East End i London

Se nærmere på historien

På din storbyferie i London har du flere lejligheder til at se nærmere på historien. Størst af dem alle er Museum of London, der ligger i den gamle bymur, London Wall. Her kan du lære alt om byens historie og livet i London helt tilbage fra forhistorisk tid gennem kunst, rekonstruerede gadescener og interiører, arkæologiske fund samt en meget livagtig gengivelse af den store brand i 1666, der efterlod det meste af London som brandtomt.

VA Museum of Childhood

Lidt længere ude på landet på Cambridge Heath Road ved Old Bethnal Green Road finder du V&A Museum of Childhood. Museet er en afdeling af Victoria & Albert Museum i South Kensington, og er ene og alene fokuseret på barndomsminder. De udstiller legetøj og andre ting fremstillet for og af børn. Her er gratis adgang, så tag ungerne ved hånden og vis dem, at der var engang, hvor børn var tilfredse med at lege med et tøndebånd.

Geffrye Museum

I samme område ligger Geffrye Museum, der viser engelsk indretningsarkitektur fra 1600-tallet frem til i dag. Her kan du se møbler, tapeter, gardiner, porcelæn og meget mere i alle tænkelige stilarter. lær en masse om hvilke farver, der har været moderne op gennem tiden og hvordan man anlægger pryd- og urtehaver. Geffrye Museum er blandt de mest populære museer i London, og det er ikke ufortjent. Udstillingen er bygget op over autentiske rekonstruktioner af interiører fra de forskellige tidsaldre, og er udstyret med dybdegående, men let overskuelige beskrivelser og forklaringer.

Ragged School Museum

Når du besøger East End kan du også vælge at opleve, hvordan livet var for de fattige børn på Londons ”Ragged Schools” i Victoriatiden. Det gør du på Ragged School Museum. Ragged schools var privatstyrede og -finansierede skoler, der i slutningen af 1800-tallet tilbød undervisning – og ofte også kost og logi – til fattige børn. Det var ikke et perfekt liv, men trods alt meget bedre end alternativet. Museet har et fuldt udstyret, men tidsmæssigt autentisk, klasselokale, hvor børn (og voksne) kan opleve, hvordan det var at gå i skole i London dengang.

Kort

Vis på kort