4 byer du skal opleve i Alsace

vin og idyl blandt maleriske huse

På en kør-selv-ferie i Alsace ligger byerne skønt placeret mellem vinmarker, gamle borge og bjergkæden Vogeserne. De både små og større charmerende byer i Alsace lokker med maleriske huse, snoede stræder, små kanaler gennem byen og hyggelige byområder med en intim atmosfære. Vi har udvalgt 4 unikke byer i Alsace, hvor du kan få Alsace helt ind under huden og mærke den skønne region, når den er bedst - hvilken by drømmer du om at besøge?

Inspiration

1. Colmar

Bindingsværkshuse i byen Colmar - Alsace

 

Colmar, hovedstaden for vinområdet i Alsace, er en skøn by med små stræder, kirker og charmerende torve. Det allerbedste er at slentre langs floden og nyde bykernen "Lille Venedig" med de mange caféer, restauranter og forretninger indrettet i skønne gamle huse. I Colmar mærker du det ægte Alsace, for byen er nok den mest alcaciske af alle.

 

2. HUSSEREN-LES-CHATEAUX

 

Fra den lille romantiske vinby Eguisheim snor vejen sig op ad bjerget mellem vinmarkerne og med udsigt til slotsruinerne på toppen af bjerget. Husseren-les-Chateaux er den højest beliggende by på vinruten (500 m) og samtidig udgangspunkt for en 20 km rundtur "La Route des Chateaux du Haut-Eguisheim", der fører dig rundt til tre slotte fra 1100- og 1200-tallet. Derudover har flere kendte vinproducenter hjemme i landsbyen

 

3. Kaysersberg

 

Kaysersberg lige nord for Colmar byder på en spændende, charmerende og romantisk atmosfære. De krogede, skæve gader, de gamle huse og borgen højt over byen danner den perfekte ramme om en fortryllende kør-selv-ferie i Alsace - krydret med vin, god mad, kultur, kunsthåndværk og alskens ting og sager. Borgen, der troner over Kaysersberg, vidner om Alsaces historie, hvor regionen både har tilhørt Tyskland og Frankrig.

 

4. Strasbourg

 

Strasbourg, hovedstaden i Alsaceprovinsen, er en af Nordøstfrankrigs smukkeste byer med en hyggelig, gammel bykerne, der stammer tilbage fra Romertiden, med maleriske bindingsværkshuse, den romantiske bydel "petite France" og de mange vinstuer langs kanalerne. En af de mere livlige kvarterer er Krutenau, hvor studenterne holder til. Byens vartegn er domkirken i Strasbourg, der med sit 124 meter høje spir hæver sig majestætisk over byen.

kort

Vis på kort

Oplev Alsace