Grande Galerie de l’Évolution i Paris

Alverdens dyr på Naturhistorisk Museum

Har du nogensinde luret på, hvor stor en kæmpeblæksprutte egentlig er? Har du prøvet at kigge ind i munden på en flodhest? Hvis du kan svare ja til det første og nej til det næste, så skal du besøge ’Grande Galerie de l’Évolution’, som uden tvivl er et af de mest imponerende museer, der er tilknyttet Paris’ naturhistoriske museum. Det er oplagt til et besøg på en regnvejrsdag, men skinner solen kan udflugten fortsætte til parkens øvrige udendørs udstillinger. Afslut med et besøg i Galeries de Paléontologie et d’Anatomie comparée, hvor du kan se skeletterne af alle dyrene, inklusiv de store dinosaurer.

4.500 dyr i march

Grande Galerie de l’Évolution holder til i en stor bygning i det ene hjørne af parken Jardin des Plantes. Den faste udstilling består af 4.500 udstoppede dyr, der er spredt over tre i etager i et stort rum uden vinduer. Det første, du møder efter at have indløst din billet, er skelettet fra en gigantisk blåhval, som hænger ned fra loftet. Skelettet markerer indgangen til stueetagen, der er dedikeret til fisk og de dyr, der lever i og omkring havet. Det mest interessante sker dog på første etage, hvor flere tusinde udstoppede dyr marcherer efter hinanden henover hele etagen på samme måde, som i fortællingen om Noahs Ark. Der er alt fra giraffer, elefanter, næsehorn og aber til ulve, pindsvin og myreslugere.

Udryddede og truede dyrearter

Hvad du ikke skal snyde dig selv for – er en udstilling på anden etage, hvor du kan se udstoppede dyr, der i dag er udryddet … eller meget tæt på at være det. Det er for eksempel her, du kan se den tasmanske pungulv. I 1932 blev den sidste vilde tasmaske pungulv set, og det sidste eksemplar i fangenskab døde i 1936 i Hobart Zoo. På samme etage er der et nyt læringsområde særligt skræddersyet til børn.

Kort

Vis på kort