Rejser til Biarritz

Biarritz er europas Hawaii

Biarritz ligger i det sydvestlige Frankrig, tæt på Pyrenæerne, i den smukke region Pays-Basque. Byen emmer af charme, liv og atmosfære, og giver dig - hvad end du er surfer eller strandløve - den perfekte kombination af sommer, sol og lækre strande.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Nyd godt af Biarritz' fantastiske beliggenhed

Biarritz ligger i det sydvestlige Frankrig, tæt på Pyrenæerne, i den smukke region Pays-Basque. Byen emmer af charme, liv og atmosfære, og giver dig - hvad end du er surfer eller strandløve - den perfekte kombination af sommer, sol og lækre strande.

Du finder ikke typisk baskiske bindingsværkshuse i Biarritz, men derimod huse der peger mod den romantiske stilart. Dette skyldes, at byen først blev ”opdaget” i det 19. århundrede, af Napoleon og den franske kejserfamilie.

Fra 1854 begyndte de at holde sommerferie i Biarritz, og byen som før var et lille fiskerleje, blev hurtigt forvandlet til et mondænt og elegant badested – og som stadig har samme stil.

Med Biarritz fantastiske beliggenhed i smørhullet mellem Atlanterhavet og Pyrenæerne, er du omgivet af smuk og enestående natur, hvor dine muligheder for aktiv ferie – uanset om du er til surf, vandring eller andet – er rigtig gode.

Tydeligst er interessen for surfing størst - både blandt lokalbefolkningen og turisterne. De fleste tror, at surfing er en sport for eventyrlystne drenge først i 20'erne. Men virkeligheden er en helt anden. I vandet mødes alle aldre og begge køn, professionelle og backpackere, arbejdsløse og businessfolk.

 

En tur i bølgerne

I Biarritz er surfing ren afslapning og en livsstil, hvor storbyens befolkning ofte søger hen for at indånde frisk luft og for at nyde naturen i deres fritid. I Biscay-bugten sammensættes hverdagen efter, hvor meget tid du kan tilbringe i vandet, og synet af horisonten og den endeløse blå himmel giver dig en dejlig fornemmelse af frihed.

Efter en tur i bølgerne er der ingen grænser for, hvor godt et glas lokal rødvin smager, når den nydes på stranden i solnedgangens orange farver.
 

Storby og strand

Baskerlandets hovedby hedder Bayonne og ligger kun 7 km fra Biarritz. Du genkender måske navnet fra Bayonne-skinken, som kommer fra selv samme by.

Bayonne, som ligger ved sammenløbet af floderne Nive og Adour, har i store træk undgået en turistinvasion, og har derfor formået at bevare en stor del af de baskiske traditioner. Floden Nive deler byens centrum i Grande Bayonne og Petit Bayonne, og i begge bydele kan du vandre i smalle gader mellem velbevarede bindingsværkhuse og opleve livlig og autentisk baskisk atmosfære.

 

Pyrenæerne og det baskiske bagland

Vil du væk fra storby og strand, og udfordres af det baskiske baglands bjergtagende natur, skal du ikke ret langt, før du befinder dig midt i Pyrenæerne, hvor du kan opleve alle former for landskabstyper. Pyrenæerne strækker sig fra Atlanterhavet til Middelhavet og danner en ubrudt kæde langs den spanske grænse. Her finder du alt fra lave områder med brusende vandløb, grønne og frodige skove på golde bjergsider til højalpine landskaber hvor der måske er sne på din rute.

Kontakt