Kør-selv-ferie Adriaterhavet

Sol, sandstrande, vandlande, kystbyer og skøn natur ved Adriaterhavet

Adriaterhavskysten er for soldyrkere og vandhunde, og en kør-selv-ferie i sommerferien er ideel for børnefamilier. De mange badebyer på den nordlige kyst kæmper om prisen for den bredeste og mest børnevenlige sandstrand og det største udbud af sjove familieaktiviteter. Længere sydpå ligger de autentiske fiskerbyer smukt akkompagneret af maleriske strande. Uanset hvor I vælger at lægge jeres bilferie, vil I ikke blive skuffet af de naturskønne omgivelser og ikke mindst Adriaterhavets dronning, Venedig.

I kan ordne billejen hjemmefra og flyve til Venedig, Bologna eller Firenze og hente lejebilen i lufthavnen. I kan også starte jeres kør-selv-ferie i Danmark, da afstanden til Adriaterhavskysten er ganske overkommelig. Der er fart på ved Adriaterhavet hele sommerhalvåret, og med et stort udvalg af børnevenlige ferieresorts, campingpladser og ferielejligheder kan I planlægge præcis den badeferie, som passer til jer.

inspiration

Vis på kort

Den nordlige Adriaterhavskyst - paradiset for børnefamilier

Kyststrækningen fra Venedig til Trieste er et sandt paradis for dig, der skal på kør-selv-ferie med hele familien. Badebyerne ligger spredt langs kysten og sandstrandene er brede og børnevenlig. Dine børn vil elske en ferie her, hvor der er rig mulighed for sjove aktiviteter og spændende udflugter, når I ikke daser ved det azurblå hav eller poolen. 

Badebyer med det hele

Lido di Jesolo, Bibione og Lignano er typiske badebyer, hvor strandpromenaden er domineret af store hotelkomplekser og alt, hvad man kan ønske sig af shopping, restauranter og aktiviteter inden for rækkevidde.

I kan også vælge en af de charmerende og stemningsfyldte fiskerbyer, hvor historie og turistmekka har fundet sammen i fin forening. Den farverige fiskerby Caorle og hyggelige Grado har begge historiske centrum med ægte italiensk atmosfære ikke langt fra strandens mange hoteller.

Spændende udflugter for hele familien

Glasøen Murano

Murano ligger i lagunen uden for Venedig og er berømt for sin glasproduktion, hvor især spejle og lysekronerne har været populære i tidens løb. I dag kan man beundre glaskunst fra syv århundreder på glasmuseet Museo del Vetro, eller besøge butikkerne på kanalgaden Fondamente dei Vetrai.

Farverige Burano

Buranos mange fine småhuse blev efter sigende malet i alle regnbuens farver, for at hjælpe fiskerne med at finde hjem. I dag danner de en malerisk ramme for fredsommelige dage i byens snævre gader og det lokale marked hver onsdag. Lidt uden for byen ved fyrtårnet El Faro ligger et uberørt og totalfredet naturområde, hvor cikader og fugle, er de mest støjende lyde.  

Vandland for børn og barnlige sjæle

Der ligger en del forskellige vandland langs den nordlige Adriaterhavskyst, men især Acqualandia, Europas bedste vandland, vil gøre hele familien lykkelige. Parkens 80.000 m2 indeholder lækre temaområder, børnepools, verdens højeste vandrutsjebane og afslappende selvforkælelse.

Den sydlige Adriaterhavskyst - kør-selv-ferie for de aktive

Hvis I ønsker at kombinere familieferie og afslapning ved kysten med aktiv ferie og kulturelle oplevelser, er den sydlige Adriaterhavskyst det perfekte mål for jeres kør-selv-ferie. De naturskønne omgivelser med klipperige kyster, frugtplantager, oliven- og citruslunde opfordrer til rekreative vandre-, cykel- og rideture. Langs kysten finder I et stort udvalg af dykker- og fisketure og selvfølgelige kilometerlange sandstrande. 

Ferie i lille Venedig

Både Chioggia og Commachio kaldes for lille Venedig og er mindre storslåede, men også langt mindre turistede og intime udgaver af Venedig med maleriske kanaler, hvælvede broer og venetianske huse. Tæt på Chioggia ligger Sottomarinas brede hvide sandstrand, hvilket gør området til et attraktivt feriemål. Fra byen kan I nemt tage båden ind til Venedig, hvis I ønsker at opleve den ægte vare. Commachio længere sydpå kan bryste sig af hele syv strande og ligger centralt i det naturskønne Po Delta, der absolut er en udflugt værd.

Porto Garibaldi

Porto Garibaldi ligger på den kilometerlange sandstrand Lido di Comacchio og har områdets nok bedste fiskerestauranter takket være den store fiskerihavn. I august danner byen ramme om en stor festival, der fylder gaderne med fest.

Rimini

Rimini er den største af badebyerne ved den sydlige Adriaterhavskyst. Rimini består af en gammel bydel med historiske monumenter fra middelalderen og renæssancen samt en moderne ferieby med store feriehoteller og skønne strande.

Kulturelle udflugter i syd

Ravenna

Ravenna er en historisk by med fornem arkitektur, og i centrum ligger hele otte bygninger, der i dag er UNESCO-beskyttede. Mest kendt er Ravenna nok for sine imponerende mosaikker, der pryder flere af kirkerne og som har skaffet byen status som kulturby.  

San Marino

San Marino er en af Italiens få tilbageværende bystater. Byen ligger smukt placeret på toppen af Mont Titano og nyder en skøn udsigt over Rimini og det klare Adriaterhav. Byen er smukt indrammet af den historiske bymur og lidt vest for ligger den imponerende fæstning San Leo.

Urbino

Den uberørte bjergby Urbino er en overset perle, der nemt kan konkurrere med de berømte kulturbyer. Urbino huser et af Europas ældste universiteter, er hjemsted for en af Italiens største arkitekturskatte, Palazzo Ducale, og er fødeby for kunstneren Rafael, hvis kunst man kan se i hans barndomshjem.

Frasassi Grotterne og Genga

Starter I lejebilen og kører et stykke ind i landet, finder I Frasassi Grotterne, Italiens største netværk af drypstenshuler. Ikke langt fra grotterne ligger middelalderbyen Genga, hvor I kan opleve det smukke benediktinerkloster Abbazia San Vittore delle Chiuse.

Italiens gastronomiske hjerte

Der er ikke mange, der ved det, men regionen Emilia-Romagna, der grænser ned til Adriaterhavet, er ophav til et utal af italienske klassikere som parmesanosten, balsamico, parmaskinke og tortellini. Jeres bilferie til Italiens gastronomiske hjerte lover derfor smagfulde oplevelser, gerne skyllet ned med et glas af den boblende Lambrusco, der stammer fra området.

Fisk og skaldyr er den absolutte vinder i kystbyerne, og den dekadente fiskesuppe Brodetto all’Anconitana findes i forskellige udgaver sammen med fiskeretter i alle afskygninger.

kontakt