Rejser til Kärnten

Smukke panoramaer og frisk luft i lungerne

Rejser du til Kärnten i det sydøstlige Østrig, møder du en enestående natur med skønne søer, smukke bjerge og et vidunderligt klima. Området grænser op til både Slovenien og Italien. I Kärnten vil du opleve et idyllisk ferieområde, hvor luften er frisk og klar. Her kan du vælge, om du vil have en afslappende ferie, eller om du vil kigge nærmere på området til bens eller på cykel.

En rejse til Kärnten er en sikker succes, uanset om du rejser alene, som par eller med hele familien.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Stolte bjerge og hyggelige bjerglandsbyer

Naturen i Kärnten er et kapitel for sig. De stolte bjerge spejler sig i de mange smukke søer og bjerglandet gennemskæres af dybe dale med fossende floder. Grossglockner er Østrigs højeste bjerg. Du kan tage op til Franz Josefs Höhe, hvor du har en storslået udsigt over det imponerende bjergmassiv.

Naturen gør alt for at lokke dig ud på en vandre- eller cykeltur, når du rejser til Kärnten. Her er alle sværhedsgrader, så du har ingen undskyldning for ikke at tage af sted. Kärnten er også kendt for de mange hyggelige bjerglandsbyer. Dellach er bare én af dem. Der finder du et hav af aktiviteter og så er byen også kendt som kursted. Klagenfurt er hovedstaden i Kärnten. Det er en skøn gammel by, der gør alt for at charmere dig. Meget af byen er præget af Italien, ikke mindst atmosfæren og arkitekturen.

 

Sydlandsk stemning i Klagenfurt

Klagenfurt er en gammel idyllisk by med en sydlandsk stemning. Rejser du til Klagenfurt i Kärnten kan du gå på opdagelse i den gamle bydel eller måske tage en guidet rundtur, som er gratis i sommermånederne. Du kan vælge mellem mange aktiviteter. Der er smukke cykelruter i området og du kan besøge et eller flere af de 23 slotte, som Klagenfurt er omgivet af. Endelig kan du selvfølgelig gå på shopping og slappe af ved en hyggelig fortovscafé, når indkøbsposerne er fyldte.

 

Aktiv ferie i Dellach

Dellach er en skøn lille østrigsk bjerglandsby. Den ligger ved floden Drau, hvor du finder et hav af aktiviteter. Der er fx et stort udendørs badeland med stor legeplads og restaurant, sportsplads, rafting på floderne, golf, cykling, ridning, bjergbestigning og ikke mindst vandreture med eller uden guide. Dellach er også utrolig populær som kurby, når du rejser til Kärnten.

 

Weissensee – hit med badetøjet

Søen Weissensee er næsten 12 km lang og måske den reneste og højest beliggende badesø i Alperne. Søen ligger kun 16 km fra Dellach, så du kan nemt besøge begge steder på en dag. Er du sportsfisker, vil søen være et sandt eldorado for dig, men bestemt også hvis du hellere vil deltage i en eller anden form for vandsport. Omkring søen finder du også utallige cykel- og vandrestier, når du rejser til Kärnten.

 

Wörthersee – Østrigs riviera

Denne sø bliver kaldt Østrigs riviera pga. det mondæne leben og søens dejlige, varme vand. Er du en habil golfspiller, vil du med garanti synes om området, når du rejser til Kärnten. Du har fire udfordrende golfbaner, der ligger i en fantastisk smuk natur. Du kan også tage på en sejltur på søen og nyde omgivelserne i et roligt tempo, mens en guide fortæller små anekdoter om stedet. Du kan også selv leje en båd, så du selv bestemmer farten.

 

Hochosterwitz borgen – højt på en klippetop

Her kan du se den måske mest storslåede borg i Østrig. Hochosterwitz borgen er mere end 1.000 år gammel. Den har 14 borgporte og ligger 160 m oppe på en klippetop. Herfra har du en pragtfuld udsigt over området, når du rejser til Kärnten. Beliggenheden gjorde, at den var umulig at indtage. Du kan lære mere om borgen, hvis du besøger det interessante museum.

 

Nationalpark Hohe Tauern – ”Noahs Ark”

Her har du et område, der slår benene væk under de fleste. National Parken gemmer på fossende vandfald, enorme gletsjere og de højeste bjerge i Østrig. Parken er også som et Noahs Ark for utallige planter og et rigt dyreliv. Der er mange vandreture du kan komme på i både forskellig længde og sværhedsgrad.

kontakt