Rejser til Kitzbüheler Alpen

Aktiv sommer Kitzbüheler Alpen

Skal du på aktiv ferie med familien? Rejs til Kitzbüheler Alpen i Østrig. Her kan I fx vandre, klatre og cykle i bjergene, lege Robin Hood med bue og pil og få en masse fælles minder for livet.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Aktiviteter og "High Five" i Alperne

Kitzbüheler Alpen i Østrig er som en stor legeplads for de aktive i alle aldre. Den smukke natur byder på alt fra vandring og klatring til paragliding, hvor du får hele området serveret i fugleperspektiv - det kan vi varmt anbefale. Her er en liste med de fleste af de aktiviteter, du kan kaste dig ud i.

Vandring i Alperne

Et godt kort og et par vandrestøvler, så er I allerede godt på vej til en vandretur i de østrigske Alper. I Kitzbüheler Alpen er ruterne godt afmærkede og I kan vælge mellem mange vandreruter af forskellig varighed og sværhedsgrad. Hvad med at overnatte i en lille bjerghytte eller besøge et lille lokalt spisested med lokale lækkerier?

Klatring og rapelling

Prøv en klatretur op ad en 15 meter høj lodret bjergvæg eller læne jer baglæns ud over en klippekant med et reb i hænderne og abseile (rappelle) ned. Musklerne sitrer, adrenalinet pumper, men I når sikkert målet med armene i vejret til et "High Five". Jeres børn vil elske det. 

Canyoning

Vil I have sat adrenalinet i kog, så skal I på canyoning tur. Her vandrer, hopper, klatrer, rutsjer og rapeller I på vej ned ad klipper via et vandløb. I kan prøve canyoning i Kitzbüheler Alpen og ved St. Johann in Tyrol.

Paragliding

Se det hele fra oven, når du svæver i en faldskærm over Kitzbüheler Alpen med din pilot. Paragliding er en garanti for et sus i maven og et stort smil når du lander.

Trætop adventure - det kildrer i maven

Det er lige noget for jer der elsker at klatre og svinge jer fra træ til træ. ”Hochseilgärten” er områder i bjergskovene, hvor I prøver kræfter med forskellige rebbaner og sjove ruter i træerne. Her kommer jeres balance og smidighed på prøve. En garanti for masser af grin. 

Cykeltur i Alperne - rugbrødsmotor eller rygvind?

I har næsten 200 km afmærkede cykelruter i Kitzbüheler Alpen. Er I til ”rugbrødsmotoren” så hopper I på mountainbiken. Foretrækker I ”rygvind” på hele ruten, så I kan nyde den bjergtagende natur uden at miste pusten? Prøv den nyeste trend og hop på en el cykel (Ebike). Kitzbüheler Alpen er nok Europas største el cykel område.

Bueskydning – Robin Hood for en dag

Jeres indre Robin Hood kommer hurtigt frem, når I spænder buen og pilen rammer målet. Her kæmper I på lige fod, så hvad med et lille internt væddemål? En dygtig guide sørger for en grundig instruktion, hvor udstyret gennemgås.
Et hit for børn og I bliver selv som legesyge børn igen.

 

Andre muligheder i Kitzbüheler Alpen

Bondegårdsferie - kom tæt på dyrene

Bondegårdsferie er oplagt til en ferie med jeres børn. Nogle steder hjælper I bondemanden med de daglige gøremål og I kommer helt tæt på familien og deres dyr.

Prøv fx at malke en ko, klappeen pony eller fodre høns og de andre dyr. Måske giver bondemanden også en tur med traktoren. Måltiderne er oftest fra deres egne eller lokale produkter. Det smager ekstra godt, når juicen kommer fra æblerne, I har plukket i haven og æggene I har hentet i hønsehuset.

Wellness - når I skal forkæles

Wellness er et hit i Kitzbüheler Alpen. Hotellerne har ofte spa faciliteter, massage, solarium og sauna. I kan fx blive forkælet med en skøn massage, et afslappende terapeutisk bad, en ansigtsbehandling eller en tur i indendørs svømmehal og sauna efter en vandretur i bjergene.

Forlystelsesparker for børnene

Kitzbüheler Alpen bliver kaldt ”Kids Alps”. Ikke underligt med de mange aktiviteter I kan kaste jer ud i og ikke mindst de mange forlystelsesparker, der ligger spredt rundt i området:

  • Ellmis Zauberwelt
  • Kaiserwelt Scheffau
  • Alpinolino Westendorf
  • Hexenwasser Söll
  • Kletterwald Hornpark
  • Triassic Park Waidring
  • Familienland St Jakob
  • Wildpark Aurach

Kulinariske oplevelser med lokale lækkerier

Forbinder I østrigsk madkultur med wienerschnitzel og pommes frites, så tager du fejl. I Kitzbüheler Alpen gør de alt for at ændre den opfattelse. Flere restauranter har dannet Brixentaler Kochart.

Deres fornemmeste opgave er, at bevare de lokale kulinariske specialiteter og traditioner på en bæredygtig måde. Derfor kommer langt de fleste produkter fra restauranterne, lokale bønder, producenter.

I vil opleve stolte traditioner og håndværk fra kokkene, som Henrik Boserup har et tæt samarbejde med. Menuerne ændrer sig efter årstiderne og du kan skylle ned med lokalt produceret øl eller den lokale vin, Sankt Laurent.

" width="0" height="1" border="0" />'); //-->

kontakt