Rejser til Salzkammergut

Østrigs måske smukkeste område

Et af de smukkeste områder i Østrig er Salzkammergut. Her bliver du vidne til enorme bjergmassiver som Dachstein-gruppen, maleriske byer som Hallstatt og omkring 30 søer, hvor den ene er kønnere end den anden. Det giver et hav af spændende aktivitetsmuligheder til fods, på cykel i bjergene og ikke mindst til vands, når du rejser til Salzkammergut.

Tag på kør-selv-ferie fra Danmark til Salzkammergut, eller flyv til Salzburg, lej en bil og kør herfra på eventyr i Salzkammergut .Lejer du en af vores udvalgte ferieboliger i Salzkammergut, har du alle muligheder for at udforske de skønne områder i Østrig.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

Kejserlig landsbyidyl og masser af sportsaktiviteter

Bad Ischl – en rigtig kejserby

Rejser du til Bad Ischl, hovedbyen i Salzkammergut, møder du en gammel stilfuld kejserby. Bad Ischl var Kejser Franz Josef yndlingsby, hvor han holdt sommerferie i mere end 60 år helt frem til 1914. Selv i dag oplever du en by, der fortsat er en tro kejserby. Byen er samlet omkring Kaiservilla, en bryllupsgave til Franz Josef og "Sissi".

Rejser du dybt ind i Salzkammergut finder du denne lille perle af en landsby. Bag byen står de lodrette klippevægge og passer på byen. Til den anden side har du en fantastisk udsigt over søen og de omkringliggende bjerge. Hallstatt er ganske enkelt en lille, men utrolig charmerende og historisk landsby ved Hallstätter See. I dag har byen en togstation på modsatte søbred. Du kan sejle med den lille båd, der i pendulfart sejler frem og tilbage mellem stationen og byen. Byen er på UNESCO' s liste over bevaringsværdige minder og et meget populært udflugtsmål. De færreste overnatter i disse betagende omgivelser, så om aftenen har du det meste for dig selv. Her falder der en unik stemning over byen og søen.
 

Super romantiske Russbach

Syd for Donau finder du både bjergmassivet Dachstein og Salzkammergut med idylliske småbyer og bjergsøer, bl.a. Mondsee, Attersee og Wolfgangsee. Det er simpelthen et superromantisk område, hvor du har en suveræn blanding af grønne landskaber og stejle, rå klipper.

I området er der mange aktivitetsmuligheder: Du kan sejle, surfe, svømme, vandcykle, stå på vandski og meget mere. Du har også mulighed for både tennis, ridning, golf, bjergbestigning og vandreture. Selvfølgelig kan du også vælge bare at slappe af og nyde omgivelserne, når du rejser til Russbach.

kontakt