Rejser til Costa del Sol

Costa del Sol - Spaniens solkyst

Få store oplevelser og mærk friheden på en rejse til Costa del Sol. Spaniens berømte solkyst strækker sig mod øst og sydvest for Malaga - og her får du serveret sommerferie med den helt rigtige kombination af strand, sol og spændende oplevelser. Tag en dukkert i det lune Middelhav, haps et par tapas og oplev Spaniens solkyst, Costa del Sol, i dit helt eget tempo.

Rejseformer

Inspiration

Vis på kort

Inspiration til Costa del Sol

Sol og glade dage i Torremolinos

Badebyen Torremolinos ligger godt 10 km sydvest for Malaga på feriestedet Costa del Sol. Den tidligere fiskerlandsby er i dag en magnet for solglade turister, der søger hertil for at nyde livet, det azurblå Middelhav og den lange strandpromenade med de dejlige fiskerestauranter. Vælger du en af vores billige rejser til Costa del Sol, og rejser du til Torremolinos, bør du også kigge forbi den hyggelige fiskerbydel, La Carihuela, med de mange restauranter.

Om aftenen er der fest og glæde på byens barer og diskoteker. Rejser du med børn vil de elske en tur i Aqualand Torremolinos, som er det største vandland på din rejse til Costa del Sol. Vandlandet har speciale i sjove og udfordrende vandrutsjebaner. Prøv fx Kamikaze, som er den højeste vandrutsjebane i Europa. I Crocodile Park Torremolinos kan du nærstudere alt fra californiske alligatorer til mægtige nilkrokodiller.

Badebyen Benalmádena Costa

Rejser du til Benalmádena Costa på Costa del Sol finder du en charmerende badeby komplet med sandstrande ud til det azurblå Middelhav, en smuk lystbådehavn og et pulserende natteliv. Benalmádena Costa byder også på lækre spanske og internationale restauranter. Sæt dig fx ned på en af fiskerestauranterne på lystbådehavnen og nyd de friske fisk med et godt glas kølig hvidvin eller sangria. Ferie og ren afslapning på din rejse til Costa del Sol.

Rejser du med børn er der masser af sjove attraktioner i Benalmádena Costa. Tivoli World byder fx på både rutsjebaner og karruseller. I Marina Park vrimler det med pingviner, delfiner og søløver. Endelig er der også svævebanen, der fører op til bjerget bag byen og en lang række fantastiske udsigter over Middelhavet og Costa del Sol.

Strandliv i Fuengirola

Det store trækplaster i Fuengirola er den lækre 7 km lange, lavvandede sandstrand, som gør badebyen særdeles populær blandt børnefamilier. I Fuengirola finder du også lækre tapasbarer, restauranter og modeforretninger, som gør byen attraktiv for enhver, der elsker en dejlig Middelhavsferie på Costa del Sol.

Prøv fx at slentre rundt i de hyggelige smalle gader, der udgår fra hovedpladsen Plaza de la Constitucion. I Fuengirola, der ligger 25 km syd for Malaga, finder du en spændende zoologisk have med masser af eksotiske dyr og sjove aktiviteter for børn.

Mageløse Marbella

Marbella hører til de eksklusive feriesteder på Costa del Sol. Her kan du være heldig at spotte de kendte tv- og filmstjerner på fortovsrestauranterne, beundre en rød Ferrari og en klassisk Jaguar eller bare gå en tur på lystbådehavnen Puerto Banus, som er fyldt med enorme luksusyachter. Marbella tilbyder også en lang række eksklusive modeforretninger og natklubber. Strandene i feriebyen er gratis.

Picassos dynamiske fødeby

Den verdensberømte kunstmaler Pablo Picasso blev født lige her i den travle og dynamiske havneby Malaga, som er den største by på Costa del Sol. I dag kan du på din ferie til Costa del Sol både besøge kunstmuseet Museo Picasso de Malaga og Picassos fødehjem, når du rejser til Malaga. Ellers er Malaga meget mere end blot en lufthavnsby. I Malaga finder du bl.a. gode strande, det enorme borgkompleks Alcazaba og et helt suverænt natteliv.

Alhambra og Granada

Det helt store hit i Granada på Costa del Sol er det mauriske mesterværk Alhambra, som ligger i den nordøstlige del af byen. Alhambra-borgen ligner noget fra 1001 nats eventyr med et magisk brug af lys, vand, rum og en overflod af sirlige ornamenteringer. Rejser du til Alhambra kan du fortabe dig i timevis i små detaljer, imponerende tronsale og gårdhavernes skønhed, men husk at reservere dine billetter på forhånd, da Alhambra altid er populær blandt turister. I selve Granada kan du også besøge de arabiske bade El Banuelo, det arkæologiske museum eller Iglesia de Santa Ana.

Toldfrie varer og udsigt til Nordafrika

Når du står på toppen af den enorme godt 400 meter høje Gibraltarklippe i den sydligste del af Costa del Sol, kan du nyde udsigten til Nordafrika, der ligger på den anden side af Gibraltarstrædet. Gibraltar har været engelsk kronkoloni siden den spanske arvefølgekrig i begyndelsen af 1700-tallet.

Når du rejser hertil i dag, finder du derfor et toldfrit område med masser af turister, pubber, fish’n’chips og forretninger. Gibraltar er i øvrigt også tilhørssted for en lille koloni af de haleløse – og meget frække – Gribraltaraber, der er de eneste vildtlevende aber i Europa. Sagnet fortæller, at det engelske herredømme vil ophøre den dag, hvor den sidste Gibraltarabe dør.

 

5 anderledes oplevelser på Costa del Sol

  1. Mijas – besøg den idylliske hvide landsby, der ligger højt oppe på en bjergside. Her kan du kun komme rundt til fods eller med æseltaxa.
  2. Ronda – byen ligger usædvanligt smukt og dramatisk på et klippefremspring. Ronda er et must, når du rejser til Costa del Sol.
  3. Marbella – et de mest eksklusive feriesteder i Europa. Se om du kan spotte en kendt. Heldigvis er strandene stadig gratis.
  4. Tag en dagstur til den eksotiske havneby Tanger i Marokko. 
  5. Tarifa – et sandt paradis for surfere på Costa del Sol.

Kontakt