Hvor går du hen i Quedlinburg...

Når du er sulten?

Quedlinburg, der ligger i hjertet af Harzen, er Tysklands nok smukkeste middelalderby. Har din kør-selv-ferie i Harzen bragt dig til denne vidunderlige by, så skal ikke blot din kulturelle iver, men også dine smagsløg forkæles. 

Quedlingburg har naturligvis mange gode restauranter, men blandt de bedste er Restaurant Weinstube. Her har man kombineret den rustikke landstil med rå bjælker med moderne loungestil, og menu'en følger årstiderne og er altid tilberedt med friske råvarer. En anden mulighed er restaurant Schlosskrug am Dom, der tilbyder et mere enkelte og rustikt menukort, men som har en skøn terrasse med udsigt over byen.

kaffetørstig 

Når kaffetørsten og måske trangen til et stykke lækker kage melder sig, byder Quedlinburg på flere fremragende caféer. F.eks. Café Roland, der er enestående i Tyskland ved at være indrettet i syv fredede bindingsværkshuse og som tilbyder lækker hjemmebagt kage og forskellige kaffespecialiteter. Eller Café Vincent's Käsebäckerei, der ligger for foden af Schlossberg, og som lokker med over 100 forskellige Käsekuchen (Cheesecakes), alle med hjemmebagte mørdejsbunde og lækkert cremet fyld. 

eller bare tørstig?

Så er Brauhaus Lüdde en glimrende idé. På vej ind går man gennem døren fra 1876, og bag døren, mellem den tidligere hestestald og bryggerhuset i den overdækkede gårdsplads, ligger den charmerende Biergarten. Udover at nyde de forskellige hjemmebryggede øltyper, er det naturligvis også muligt at spise her.

Når du har fået slukket sult og tørst, så skal du selvfølgelig se nærmere på byen. Hvad med at besøge bindingsværksmuseet, slottet, rådhuset eller måske se lidt moderne kunst?

Kort

Vis på kort