Bindingsværksmuseum i Quedlinburg

Et eventyr i bindingsværk

I udkanten af Harzen, Tysklands nordligste, lave bjergområde, ligger den fineste bindingsværksby i landet, Quedlingburg. Ja måske endda den fineste i hele Europa. Besøger du byen på din kør-selv-ferie i Harzen, skal du sørge for at besøge deres bindingsværksmuseum. Det ligger tæt ved Quedlinburgs gamle bymur og hedder Fachwerkmuseum im Ständerbau.

Det er et lillebitte bindingsværkshus, kønt pudset op og malet i en farve som fløde, der står godt til de gamle egebjælker. Det er måske verdens ældste bindingsværk, og i den lille gård udenfor har nogle af byens bindingsværkseksperter lavet en lille udstilling om, hvordan man bygger den slags huse.

Inde i de lavloftede rum kan du følge bindingsværkets udvikling på farvelagte glasplancher med mange af de huse, du går forbi i Quedlinburgs gader, som eksempler. UNESCO har erklæret hele byen for verdenskulturarv.

Et besøg i byen byder selvfølgelig også på moderne kunst, slotsmuseet og et hyggeligt besøg på det gamle rådhus. Og leder du efter lidt godt til ganen, så se vores anbefalinger til spisesteder. Rigtig god fornøjelse.

Kort

Vis på kort